Strona 16 z 58 PierwszyPierwszy ... 6 14 15 16 17 18 26 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 578

Wątek: zadanie - cztery wiatry

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Znajdź 600 szt granitu podczas przygody "Azyl bandytów". Nieźle przygoda dostępna za fragmenty mapy, a do tego można nie trafić na granit, a przejście jej 2 czy 3 razy pod rząd prawie nie do wykonania

Odkrywca Awatar Gizmo09
    Serwer
    Kolonia
    Jak widać, żeby dostać młyn/silos i 500 klejów niezbędne jest odwiedzenie kupca hahaha
    Szkoda, że zadanie nie opierają się na surowcach tylko, tylko na jakiś śmiesznych jeszcze przygodach gdzie szczęście się liczy co dropa. Można dwa tygodnie jak u mnie i bez granitu być, choć 2-3 przygody dziennie się robi

Początkujący Osadnik Awatar Davie
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ja mam problem z 3 zadaniem dla 46-50. nie zalicza mi rzuconych koszyków. Czy ktoś też miał problemy z tym zadaniem?

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez PAWDUR Zobacz posta
    Zadanie z tym granitem w b. długich poszukiwaniach to ruletka. Jak ktoś ma szczęście to szybko zrobi 12h (grubas ze sklepu) a jak nie to za n-tym razem trafi. U mnie 6 grubas dopiero przytachał, (ponad dzień na 1 zadanie ). Jeśli wyżej takie perełki będą oparte na szczęściu to nie sądzę, żeby dało się to w 2 tygoodnie zaliczyć. Ale w lotto też ludzie wygrywają.
    Grubas ze sklepu bardzo dlugie poszukiwania skarbu robi w 24h, nie 12. Mi to zaliczylo przy pierwszej turze, ale ja mam duzo odkrywcow.
    W sumie te zadania sa dla mnie trudne, ale to przynajmniej jakies wyzwanie. Mysle, ze zdaze w 2 tygodnie.

Odkrywca Awatar Misiorww
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Davie Zobacz posta
    Ja mam problem z 3 zadaniem dla 46-50. nie zalicza mi rzuconych koszyków. Czy ktoś też miał problemy z tym zadaniem?
    podobno po jakimś czasie zalicza, od rzucenia

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Davie Zobacz posta

To rzuć je znajomym, a jak rzucasz kolegom z gildii, to upewnij się czy są w znajomych.
    Bo jak są tylko w gildii to nie zaliczy.
    Wtedy przed rzuceniem dodaj taką osobę do znajomych i wtedy zaliczy

Początkujący Osadnik Awatar Davie
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Dzięki za info, poczekam troche

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Według mnie zadanie fajne z jednym wyjątkiem: uzyskanie ileś tam set surowca (głównie granitu) z przygody, gdzie jest to losowe, to nie żadne zadanie, ale loteria. Co z tego, ze zrobię przygodę nawet 100 razy jak ani raz mogę nie wylosować surowca. A już największą bzdurą jest uzyskanie tego surowca (w drodze losowania) z przygody którą trzeba kupić za ileś tam set map. Skoro ma to być zadanie z przygodą to niech będzie zadanie, a nie loteria. Rozumiem wysłać odkrywcę aby znalazł surowiec, zrobić przygodę przy jakichś tam minimalnych stratach. Ale zrób przygodę (zadanie) i zdobądź z niej surowiec (loteria niezależna od gracza) to jedna wielka bzdura. Więc przy azylu sobie odpuszczę. Nie wydam kilkuset map na przygodę do zadania skoro nawet jak ją zrobię to i tak jeszcze muszę wylosować granit (33,3%).
    Nie wiem kto wymyśla takie bezsensowne "zadania", ale powinien iść do pasmanterii, kupić metr gumy i strzelić sobie w głowę zamiast wymyślać takie coś. To może takie zadanie:
    Koło Fortuny: Wydaj 200 map i zakręć kołem. Jeśli wylosujesz 600 granitu zadanie zostanie zaliczone. Szansa wynosi 20%.

Pomijam już błędy w tłumaczeniu zadań (z wysyłaniem odkrywców na poszukiwania na których nie mogą znaleźć danej rzeczy :]).
    Ostatnio edytowane przez rolnik35 ; 16.02.2013 o 12:56

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    potwierdzam, tez mam problemy z zaliczeniem rzuconych koszykow, czekam juz 2 dzien ...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    zadanie 8 lvl50:
    - wystaw 250 osadników //produkcja z domu władyki lub szkoły
    - miej w posiadaniu 3800 szt. mieczy ze stali

nagroda 400 chleba

Strona 16 z 58 PierwszyPierwszy ... 6 14 15 16 17 18 26 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów