Zobacz wyniki ankiety: Czy zamiast ciągów zadań był/byłabyś za wprowadzeniem listy zadań?

Głosujących
32. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak

21 65.63%
  • nie

11 34.38%
  • nie mam zdania

0 0%
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Ciągi zadań czy lista

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Ciągi zadań czy lista

Witam,

na początku zaznaczę, iż najpierw trochę "obsmaruję" a potem przejdę do sedna. Obecnie dostępne są tzw. "zadania kryzysowe", nie wiem czy to BB ma kryzys, bo ludzie mało kasy wydają i chcą zarobić czy też zadania mają kompletnie zniszczyć ekonomię graczy, żeby kupowali klejnoty. Tak czy inaczej są one cholernie trudne i 2 tygodnie są w niektórych przypadkach niewystarczające, gdyż pewne elementy są nie zależące od graczy, bo o ile przejść Banitów tracą mniej niż 500R da się o tyle znalezienie 600 granitu w Azylu jest mniej prawdopodobne (22%). Dodatkowo nagrody są za przeproszeniem do D. w porównaniu ile trzeba czasu i surowców w nie zainwestować. Szczerze powiedziawszy wolałbym zamiast zadań z przedziału 36-46 (czy jakoś tak) robić te 16-26. Nagroda jest wg mnie cenniejsza, a samo zdobycie nieporównywalnie łatwiejsze. Ciąg tych zadań nie został chyba do końca przemyślany, ale to tylko moja opinia.

Dobra, wylałem swoje żale, więc teraz do sedna:

Moim skromnym zdaniem zamiast ciągów zadań można by wprowadzić listę zadań. Czyli i tak i tak mamy np. 10 zadań ale możemy je wykonywać w dowolnej kolejności. Wtedy gracze mogliby robić zadania które CHCĄ lub MOGĄ, a nie MUSZĄ. Według mnie tego typu rozwiązanie byłoby idealne do obecnych "zadań kryzysowych".

Tyle w temacie, pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez OneEyed ; 16.02.2013 o 11:44 Powód: literówki (kolejne :P )

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    no to sprobuje sie odniesc ....

''zadania kryzysowe'' nie wiem dlaczego ale jak cos se w grze pojawia to od razu marudzenie .... jak cos jest trudnego to nie znaczy ze KAZDY ma to zrobic , mnie osobiscie podoba sie ten poziom trudnosci , szczegolnie ze sa tu osoby ambitniejsze i czasami chca sie pomeczyc dla zabawy

jedynie co mi przeszkadza to ta losowosc w zadaniach , masz racje , wystarczylo by zrobili zadanie ''zrobic Azyl'' ... nie potrzebne jest to zdobycie granitu , szczegolnie ze jest to przygoda jednoosobowa , mogli zamiast tego dac Proch , byloby sprawiedliwiej , bo lootami mozna sie wymienic i zwiekszyc szanse
    to samo z poszukiwaniami , po co granit mam znalesc ?? , wyslalem 6 grubasow i frygiem mi przeszlo , trafilem 3x saletre 2x bale 1x granit .... jakbym mial 1 poszukiwacza to po 6 dniach bym to zrobil , tutaj jest cos nie tak .... wystaczyloby by zadanie bylo ''przynies cokolwiek z b.dlugich poszukiwan''

co do ciagu zadan , na tym polega Kampania ... robisz jedno zaczynasz drugie i tutaj DUZYPLUS dla tworcow .... mnie sie podoba bo wprowadza male , powtarzam male utrudnienie

konkluzja : ogolnie udany pomysl i wg mnie sprawdza sie , gratuluje , ,, jedyna rzecz do poprawki to ta losowosc w zadaniach zajmujacych najwiecej czasu .... skoro jest on limitowany ... czyt poszukiwania granitu , desek na skarbach
    pozdr

mktiger
    dokladnie, Azyl tylko za mapki, gruby ci nie przyniesie, poza tym jesli ktos nie zauwazyl to w ostatnim zadaniu mamy nastepna przygode z granitem :/
    szanse na granit 22% czyli moge robic do u... smierci i nie trafic, wiec zadania ktore zrobilem i surowce ktore wydalem pojda na strate
    przy okazji moze wspomne o ogromnych bledach po ostatnim update, np: przy probie wejscia na przygode wywala z serwera, kolega 20 razy probowal, na dodatek staszne lagi majce wplyw na bloki w przygodach, jak rozniez znikajacy generalowie, ktorzy przy okazji najwyrazniej ida dluzej niz powinni

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez OneEyed Zobacz posta
    Moim skromnym zdaniem zamiast ciągów zadań można by wprowadzić listę zadań. Czyli i tak i tak mamy np. 10 zadań ale możemy je wykonywać w dowolnej kolejności. Wtedy gracze mogliby robić zadania które CHCĄ lub MOGĄ, a nie MUSZĄ. Według mnie tego typu rozwiązanie byłoby idealne do obecnych "zadań kryzysowych".
    W takim przypadku gracz nie otrzymałby nagrody końcowej bo nie wykonał wszystkich zadań.

Pozdrawiam
    Mod zakrecony

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez OneEyed Zobacz posta
    Wtedy gracze mogliby robić zadania które CHCĄ lub MOGĄ, a nie MUSZĄ.
    W tej chwili też możesz skasować krzyżykiem zadanie którego nie chcesz robić.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez MOD_Zakrecony Zobacz posta
    W takim przypadku gracz nie otrzymałby nagrody końcowej bo nie wykonał wszystkich zadań.
    Cytat Zamieszczone przez Scolopendra Zobacz posta
    W tej chwili też możesz skasować krzyżykiem zadanie którego nie chcesz robić.
    Rozumiem co macie na myśli, trochę źle sformułowałem wypowiedź, chodziło mi o to, że nagrody cząstkowe są za poszczególne zadania z listy, natomiast końcowa nagroda byłaby wręczana tylko po wykonaniu wszystkich celów. Natomiast co do "musu" wykonywania zadań oczywiście, że go nie ma - to tylko gra i każdy robi te zadania, przygody, które mu odpowiadają. Nie mniej miałem na myśli jedynie kolejność. Może ktoś np. po 1-szym zadaniu ma akurat surowce do 6-ego i mógłby je mieć od razu z głowy (za co otrzymał by np. nagrodę cząstkową, która ułatwiłaby mu wykonanie innego zadania, powiedzmy nr 2).

Uprawnienia umieszczania postów