Zobacz wyniki ankiety: Popierasz ten pomysł?

Głosujących
107. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

98 91.59%
  • Nie

5 4.67%
  • Obojetne

4 3.74%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Zawrócenie specjalisty

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat

Zawrócenie specjalisty

Witam,

Czasami zdarza się, że po wysłaniu specjalisty na misję zmieniają się nam priorytety lub po prostu klikniemy przez pomyłkę nie to co planowaliśmy. Uważam, że w takim wypadku powinniśmy mieć możliwość zawrócenia specjalisty na naszą wyspę za pomocą dodatkowego buttona:

Powrót trwałby dokładnie tyle samo ile trwa już jego misja. Czyli jeśli wysyłamy geologa na poszukiwanie węgla, a po 5 minutach go zawrócimy, będzie u nas z powrotem za kolejne 5 min.
    Swoją drogą taka opcja powinna dotyczyć także generałów, ale wtedy ich avatary (szare) nie mogłyby zniknąć z mapy startowej aż do ostatecznego dotarcia do mapy docelowej.

Co Wy na to?

P.S. Podziękowania za grafikę dla: Baross

Początkujący Odkrywca Awatar kazuja
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Geolog może być dla generała nie ma po co

DAJCIE NAM JUŻ PVP BO NUDĄ WIEJE
    REKRUTACJA DO XIII Legionu
    Wymagania: 32 poziom i aktywność

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Według mnie generał właśnie nawet bardziej

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Czasami się zdarza wysłać nie tego generała na jedną z przygód, lub nawet jakiegoś pustego. Nawet gdy zauważysz pół sekundy po swojej pomyłce musisz czekać pół do godziny na korektę.

Acoma
    Łącznie z powrotem to będzie stracona godzina na defiladę samotnego generała.
    Szkoda, że nie można 'doładować' wojsk, tak samo szybko jak na podstawowej wyspie.

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez kazuja Zobacz posta
    Geolog może być dla generała nie ma po co
    lol

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jestem jak najbardziej za, ale musiał by wracać od razu za monety/klejnoty, a po czasie połowy straconego juz na poszukiwania/podróż do innej strefy, bez wsparcia":P

Osadnik Awatar fenixpiotr
    Serwer
    Kolonia
    Powrót trwałby dokładnie tyle samo ile trwa już jego misja. Czyli jeśli wysyłamy geologa na poszukiwanie węgla, a po 5 minutach go zawrócimy, będzie u nas z powrotem za kolejne 5 min.
    - z tym się nie zgadzam - powinno być zawsze 2 minuty albo jakos tak - zegar gry może nie dać rady tego prawidłowo rozliczać i będą krzaki - nie jestem specjalistą ale wydaje mi się iż mogłoby to sprawiac problemy jak czasami z kolejką budowania.....
    pozatym chodzi też o to aby poprostu anulować jego podróż - powiedzmy za 1 Klejnot albo monetę czy coś... proste ale nie wiadaomo czy takie proste do zrobienia w grze - jeśli chodzi o te wszystkie usprawnienia to pewnie i tak mają tam w Ubisoft'cie sporo pracy związanej z przerwani konserwacyjnymi...

pomyłce musisz czekać pół do godziny na korektę
    Łącznie z powrotem to będzie stracona godzina
    dłużej, bo on musi wrócic to już 1h i jeszcze raz z wojem się tam wybrać więc tracisz 1,5h przez pospiech [no, chyba że masz innegi i jest wolny i go wyślesz jakoś w międzyczasie jak ten pusty powraca, ja mam 2 i taka pomyłka jest nie do pomyślenia...] - trzeba poprostu uważać co i kiedy się naciska...

jeśli o mnie chodzi to jestem jak najbardziej za - zagłosowałem 'za' i napisałem posta - być może ktoś się zainteresuje bo to niezbędna opcja jest, jak dla mnie...

pozdro.................. 8-)
    +A+M+D+G+

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez fenixpiotr Zobacz posta
    - z tym się nie zgadzam - powinno być zawsze 2 minuty albo jakos tak - zegar gry może nie dać rady tego prawidłowo rozliczać i będą krzaki - nie jestem specjalistą ale wydaje mi się iż mogłoby to sprawiac problemy jak czasami z kolejką budowania.....
    Jakoś w innych grach dało się to zrobić, np. w Ogame od zawsze jest zawracanie flot i powrót trwa tyle samo co podróż od momentu wysłania do zawrócenia. Zegar gry potrafi odliczać przeróżne okresy czasowe, czy to przy budowaniu budynków, czy to przy ich ulepszaniu, czy przy odliczaniu czasu trwania premii, czy nawet przy skracaniu czasu pracy specjalistów, tak że i tutaj nie powinno być problemów.

Początkujący Osadnik Awatar bodzioboss
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jestem całkowicie "za" - dotyczy to wszystkich specjalistów.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów