Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Niewyczerpane złoża ryb i mięsa.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra

Niewyczerpane złoża ryb i mięsa.

Witam nie wiem, czy ktoś wcześniej na to wpadł (chyba nie, bo szukałem i nie mogłem znaleźć), ale przyszedł mi do głowy taki pomysł, że dobrze by było, gdyby istniała możliwość nieskończonego wydobywania ryb i mięsa. Jest możliwe zbudowanie młynu wodnego, który dostarcza wodę bez ograniczeń; jest możliwość kupienia silosu, który uzupełnia pszenicę na polach; więc myślę, że fajnie by było gdyby było możliwe kupienie-za dajmy na to 1000 klejnotów-premii, które raz użyte na złożu ryb, lub mięsa, sprawią, że nigdy się nie wyczerpią i będzie można łowić ryby i polować bez ograniczeń. Oceńcie mój pomysł, ale proszę nie pisać, że przegiąłem z tym 1000 klejnotów i że to nieekonomiczne, nikt tego nie kupi ani nikt nie zarobi, bo ja o tym dobrze wiem, a te 1000 napisałem tylko po to żeby łatwiej było zrozumieć o co mi chodzi.
    Ostatnio edytowane przez Marcinezjusz ; 29.11.2012 o 20:48

Acoma
    Co do mięsa - to można zakupić. A ryby - czyż nie byłoby to już drobne przegięcie? Lepsza by była bezdenna kopalnia złota i rudy żelaza.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Acoma Zobacz posta
    Co do mięsa - to można zakupić. A ryby - czyż nie byłoby to już drobne przegięcie? Lepsza by była bezdenna kopalnia złota i rudy żelaza.
    Bezdenna kopalnia żelaza będzie na pewno, bo jest już w pakiecie startowym "premium" (właściwie to będzie do zdobycia w przygodzie wikingowie-2) jest też jeszcze jeden nowy budynek, ale nie pamiętam jaki. Co do niewyczerpalnego złoża mięsa to po co, jak w najbliższym evencie będzie do zdobycia już coś takiego, ryb jeszcze niema, ale na pewno będą wcześniej niż niewyczerpalna kopalnia złota.

Osadnik Awatar emuq
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    Bezdenna kopalnia żelaza będzie na pewno, bo jest już w pakiecie startowym "premium" (właściwie to będzie do zdobycia w przygodzie wikingowie-2) jest też jeszcze jeden nowy budynek, ale nie pamiętam jaki. Co do niewyczerpalnego złoża mięsa to po co, jak w najbliższym evencie będzie do zdobycia już coś takiego, ryb jeszcze niema, ale na pewno będą wcześniej niż niewyczerpalna kopalnia złota.
    Piotru70 możesz podać jakieś zródło odnośnie niewyczerpalnej kopalni żelaza?

odnośnie pomysłu... takie samo zdanie jak Piotru70

Co do niewyczerpalnego złoża mięsa to po co, jak w najbliższym evencie będzie do zdobycia już coś takiego, ryb jeszcze niema, ale na pewno będą wcześniej niż niewyczerpalna kopalnia złota.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A proszę cie bardzo.
    http://forum.diesiedleronline.de/thr...line-Box-kommt!
    Na testowym mi mówili że jest ona niewyczerpalna
    Ostatnio edytowane przez Piotru70 ; 28.11.2012 o 18:51

Osadnik Awatar emuq
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    A proszę cie bardzo.
    http://forum.diesiedleronline.de/thr...line-Box-kommt!
    Na testowym mi mówili że jest ona niewyczerpalna
    dzięki, choć nie jestem pewien bo nie znam niemieckiego,ale wydaje mi się że po prostu będzie można ja postawić odrazu z poziomu 5 tak jak i rezydencje, czyli nie będzie "niewyczerpalna" wydaję mi się też z tego względu że zmienili by wygląd budynku, nie mówię że taki sam jak niewyczerpalna kopalnia miedzi ale troszkę inny niż podstawowy level 5.

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A mi się wydaje, ze nie opłacało by się wydawać 50 euro, na przygody w których drop jest taki sam jak w przygodach kupnych na handlu za monety (wiking-1) + jakaś kopalnia. Oczywiście drop pewnie będzie losowy, więc budując rezydencje z dropu jest ona stała, tak samo będzie raczej z kopalnią żelaza, tyle że będzie pewnie jakiś niski procent na jej zdobycie. Po evencie jak przygoda trafi ogólnie do gry, to drop będzie na pewno zmieniony. A kopalnia będzie tak samo jak kopalnia miedzi za 20k.
    Ale tego nie jestem pewien. To tylko informacje z testowego.
    Zresztą 50 euro, to jest prawie 200 złoty. A 200 złoty to w jakiejś promocji ponad 20k klejnotów. To nie wydaje mi się aby to było nierealne. I tak masa ludzi wyda 50 euro. Wiec po co mieliby żałować tych kopalni niewyczerpalnych.
    Ostatnio edytowane przez Piotru70 ; 28.11.2012 o 19:11

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    nie jest napisane ze to niewyczerpywana kopalnia zelaza, jedynie że pracuje jak kopalnia na 5lvl, czyli podejrzewam ze na 1 lvl będzie mieć osiągi kopalni 5lvl, co w sumie da ze 1 taka kopalnia na 5lvl będzie wydobywać 25 rudy (bez buff) w ciagu 1 cyklu

może i ciekawe rozwiązanie, ale ciagle trzeba doładowywać

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nieograniczone łowiska ryb i mięsa? To po co byłby zanęty? Zdecydowanie na nie.

Chcecie ułatwień? Kopalnie działające na sposób kamieniarzy (kamień i marmur). Zawala się wyrobisko ale miejsce pracy pozostaje. Oczywiście cena zakupu kopalni oraz rozbudowy poziomów wydobycia byłaby adekwatnie wyższa by nie było zbyt łatwo.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez xTrebus Zobacz posta
    Nieograniczone łowiska ryb i mięsa? To po co byłby zanęty? Zdecydowanie na nie..
    Idąc tym tokiem rozumowania, trzeba jeszcze zadać pytania "Po co są młyny wodne skoro są studnie artezyjskie?" i "Po co są silosy skoro są bujne pola pszenicy?" Nieograniczone zanęty byłyby dla bogatszych, a te zwykłe dla mniej zamożnych, tak samo jak studnie artezyjskie i bujne pola pszenicy są dla mniej zamożnych, a silosy i młyny wodne dla bogatszych.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów