Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Coraz czestsze lagi

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Coraz czestsze lagi

Panowie z obslugi moze tak cos zrobic z tymi lagami bo to coraz czestsze scinanie i nie moznosc zrobienia niczego bez 20 minutowych opuznien jest lekko irytujace... a nie widac zadnej poprawy lecz tylko pogorszenie z tygodnia na tydzien.

Dziekuje za uwage jezeli bynajmniej ta wiadomosc nie zostanie zignorowana jak wiekszosci wczesniej zglaszajacych problem graczow...

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    O problemie z lagami technicy już wiedzą, część prac z nimi związana została już wykonana (ostatnie prace dotyczyły serwerów rozmów), dalsze będą wykonane tak szybko jak to możliwe. Gdy pojawi się więcej informacji na ten temat, od razu o tym poinformuję.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dobra ale zadnych konkretow. Serwer rozmow niby zrobiony ale ciekawe dlaczego - Niezrobiony... nie dziala handel, bitwy opoznione stawianie budynkow trzeba z 3 razy klikac zeby zaczal sie budowac, to samo z dodawaniem wojska z tworzeniem premi itd itd itd...

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Handel działa prawidłowo, dodatkowo, nowa wersja handlu powinna pojawić się na polskiej wersji gry już w ten czwartek.

Niestety wyeliminowanie części opóźnień w grze (np. stawianie budynków, opóźnione walki) wymaga bardziej kompleksowych rozwiązań, a ich wdrażanie trwa. Mogę jednak zapewnić, że problemu nie ignorujemy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez BB_xaar Zobacz posta
    ...(ostatnie prace dotyczyły serwerów rozmów)...
    Nie wydaje mi się żeby prace się powiodły :]
    systemy: winXP, win7, ubuntu
    przeglądarki: IE, FireFox, Opera
    internet: PlayOnline (wolny), kabel 60Mb/s
    Nie ma znaczenia z czego korzystam bo wywala serwer rozmów.
    Nieraz potrafi rozłączyć 5-7 razy w ciągu dziesięciu minut.
    Rano jest OK a zaczyna się mniej więcej od godziny 16
    O handlu, budowaniu, premiach i innych rzeczach nawet nie wspomnę...
    Na zdrowy rozum wychodzi mi na to że więcej ludzi siedzi przed komputerami czyli coś słabowite są te serwery gry.
    Ale ja się przecież nie znam i to na 100% ja mam coś nie tak na 3 komputerach...

Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Problemem jest nie tylko serwer rozmów, budynki i walki, ale nawet odczytywanie wiadomości (że o akceptowaniu ofert nie wspomnę). Obecnie to naprawdę jest koszmar. Jednak najgorsze jest to, że podobno jesteśmy po zmianach, które miały poprawić wcześniejsze lagi. Te zmiany nie tylko ich nie zmniejszyły, ale przede wszystkim pogorszyły sytuację.

Brak słów...

grim_reaper
    Ja rowniez mialem wczesniej lagi ( mam je zreszta nadal) , ale jesli te zmiany na lepsze juz zostaly wprowadzone , to dziekuje uprzejmie , bo teraz dodatkowo zanikaja mi czaty . Az sie boje co bedzie po kolejnych naprawach.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowy Świat
    Lagi przed konserwa są masakryczne to co teraz jest to jedna wielka porażka.
    Rozumie aby gra byłą w całości darmowa, ale są tacy co wydaja setkami na ulepszenia i co mają w zamian LAGIIII

Uprawnienia umieszczania postów