Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o mojej idei ?

Głosujących
26. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, uważam, że byłoby to udogodnienie i miałoby znaczący wpływ na stan gospodarki.

15 57.69%
  • Cieńko to widzę, raczej trudne do zrealizowania.

6 23.08%
  • Słaby pomysł.

3 11.54%
  • Nie realne.

10 38.46%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Programowanie infrastruktury.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Tak sobie czytam: "Wówczas interes zamykają pracownicy." i wydaje mi się że to też ludzie, więc moze mama/tata zatrzymają ci produkcję albo młodsze rodzeństwo bo nie wydaje mi się żebyś miał mu...na w domu który za Ciebie to zrobi. A jeśli nie chcesz tracić tych 2-3h buffa to kupuj premie 12/24h u kupca i po problemie, ale rozumiem że chcesz mieć wygody za free, no cóż tak tu już jest albo siedzisz i grasz albo płacisz.

Osadnik Awatar R3DMist
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Tak sobie czytam: "Wówczas interes zamykają pracownicy." i wydaje mi się że to też ludzie
    Chodziło o porównanie reali ze światem wirtualnym, kiedy owi pracownicy mają zamknąć interes pod Twoją nieobecność.

...więc moze mama/tata zatrzymają ci produkcję albo młodsze rodzeństwo bo nie wydaje mi się żebyś miał mu...na w domu który za Ciebie to zrobi.
    Nie mam mamy ani taty jak i rodzeństwa, poza tym nie mam również mu...na w domu.

A jeśli nie chcesz tracić tych 2-3h buffa to kupuj premie 12/24h u kupca i po problemie, ale rozumiem że chcesz mieć wygody za free, no cóż tak tu już jest albo siedzisz i grasz albo płacisz.
    WTF ???????????????

Widzę, że masz problem z czytania ze zrozumieniem...nikt nic nie wspominał o tym, że nie chce stracić buffa, czy jego części !

Nie życzę sobie abyś komentował mój wątek, ponieważ nie masz bynajmniej do tego predyspozycji.
    Ostatnio edytowane przez R3DMist ; 22.09.2012 o 12:53

Osadnik Awatar Unkown
    Serwer
    Nowy Świat
    Pomysł mi się podoba, ale wydaje mi się, że w grze mamy licznik, który wyłącza produkcję całej wyspy jeśli naliczy 24h od ostatniej aktywności (logowania, premii rzuconej przez znajomego etc.) i w takim wypadku planowanie dłuższe niż 24h w przypadku nieobecności jak to napisałeś np. na tydzień rozmija się z celem. Sam pomysł jest fajny i zmieniłby całkowicie mechanikę tej gry, bo teraz zbyt dużej ingerencji gracze nie mają w gospodarkę swojej wyspy jednak nie ma szans, żeby to kiedykolwiek weszło bo niestety BB nie jest dla graczy tylko dla pieniędzy, a taki mechanizm pozwoliłbym graczom zaglądać rzadziej do gry, a co za tym idzie zmniejszyłaby się szansa na to, że skuszą się udogodnieniami premium = wydadzą pieniądze, na których głównie/wyłącznie (skreśl bardziej prawdopodobne :P) zależy BB

Osadnik Awatar R3DMist
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Unkow chodzi mi o planowanie na przyszłe 6h (taka opcja mogłaby być dostępna w godzinach nocnych np. od 00:00 do 06:00)nie inaczej.
    Przecież to tak niewiele ...

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez R3DMist Zobacz posta
    Nie życzę sobie abyś komentował mój wątek, ponieważ nie masz bynajmniej do tego predyspozycji.
    Bynajmniej to zaprzeczenie więc nie bardzo rozumiem kontekstu wypowiedzi, czyli nie chcesz, ale negujesz czyli ostatecznie chcesz.

Czytanie ze zrozumieniem pozwala wyciągnąć wnioski z czytanego tekstu a skoro w pierwszym poście piszesz ze nie chcesz aby kopalnia złota pracowała bez buffa to przecież w momencie gdy idziesz spać możesz ją zatrzymać ale jednak chcesz wykorzystać te pozostałe 2h bufki, czyli suma sumarum nie chcesz tracić pozostałego czasu.

Osadnik Awatar R3DMist
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Człowieku jakie zaprzeczenie ??
    "Bynajmniej" - to wcale, zupełnie, ani trochę.
    Prosiłem Cię o brak komentarzy z Twojej strony, więc to uszanuj !

Tak sobie czytam: "Wówczas interes ...
    czytaj sobie tak jak chcesz, ale jak się chcesz udzielić to konkrety proszę ...

Tak sobie czytać to można fakt, bravo i inne tego typu szmatławce ...

W przypadku kiedy chcesz wyrazić swoją opinie, lepiej czytaj nie ot tak sobie i udzielaj konkretnych odpowiedzi nie tj. w Twoim pierwszym poście.

Raz jeszcze proszę o brak komentarzy z Twojej strony.

daveandnokia
    Cytat Zamieszczone przez R3DMist Zobacz posta

[...]podzielcie się proszę Waszym zdaniem na ten temat, chętnie posłucham [...]
    Kolego R3Dmist, wpierw prosisz o innych wypowiedź, a teraz obrażasz jednego z graczy i nie chcesz jego postów w twoim temacie, sam zastanów się czego chcesz, bo jak wpierw piszesz, aby ludzie komentowali Twój pomysł, a potem zakazujesz komuś tutaj pisać... dziwny jesteś...
    A co do Twojego pomysłu, jest idiotyczny. Jak nie masz czasu to mówi się trudno. Gra online polega na tym, abyś się logował i działał w grze, a jak zacznie się tzw. automatyzacja (tak, niektórzy dobrze to nazwali, bo to nie jest strategia, lecz automatyzacja) to gra ta straci sens!! Po co miałbym logować się, skoro wiem, że ustawiłem sobie tam właśnie działanie 5h piekarni, po czym automatycznie wyłączy się. TY jako gracz musisz zadbać o to ręcznie, rozmyślać właśnie tak sprytnie, aby wyprzedzić kroki działania. Np. Dajesz buffa na 6h na piekarnie, idziesz coś wtedy zrobić, pamiętasz że masz wrócić po 6h, po czym znów decydujesz, czy wyłączyć piekarnię czy też zostawić ją włączoną. I zrozum, to tylko gra...
    A jak sie obraziłeś na mnie, no cóż - nic nie poradzę na to.

Osadnik Awatar R3DMist
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Prosiłem o komentarze dotyczące samego pomysłu a nie o sugestie dotyczące tego kto, co i za kogo może zrobić, nie wspominając już o murzynie w domu
    Uważasz, że była to konstruktywana wypowiedz ? Nie, nie była, Twój komentarz również nie jest kontruktywny.

To tylko słowa krytyki, które są zbędne i nie mają żadnej wartości merytorycznej.

Jak widzisz, większości pomysł się podoba, to nie znaczy, że taka opcja wejdzie w życie.
    Ja również do tego nie dążę, tu chodzi o sam pomysł, nic więcej.

Jednakże są i tacy, którym się nie podoba mój pomysł i ja nie mam nic przeciwko, ale wyrażenie "nie" tj. wyraziłeś Ty czy kolega Lord jest zbędne i niemile widziane !

Uważasz, że idiotyczny, wystarczyło zagłosować, a nie wywnętrzać się tutaj i bawić w obrońcę.

Pomysł jest przedni, załóżmy, że taka opcja byłaby dostępna na najbliższe 2h w godzinach nocnych.
    Nie uważam, że kolidowałaby ona z założeniami, polityką oraz busines planem twórców czy właścicieli.
    Ostatnio edytowane przez R3DMist ; 24.09.2012 o 01:14

daveandnokia
    Zagłosowałem i mam prawo wyrazić swoją opinię. I nikt mi, jak i Van-de-Lordowi i innym graczom nie będzie zakazywał komentowania. Jestem przeciwny temu pomysłowi, bo trzeba działać kiedy jest się ZALOGOWANYM. Trzeba przemyśleć kiedy dać buffa, a kiedy nie, kiedy budynek ma być aktywny, a kiedy wyłączony z pracy. I jeszcze chcesz to za "drobną" opłatą. Wystarczy, że BB pokazało ile jest wart dodatkowy slot kolejki budowania czy też przenoszenia budynków za klejnoty...

Osadnik Awatar R3DMist
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Słuchaj, ja tu niczego nie chcę i do niczego nie dążę, po prostu podzieliłem się swoją myślą.
    Ty zachowujesz się, jakby mój pomysł miał jutro wejść w życie, a Ty będąc przeciwko, miał jedyną szanse aby temu zapobiec
    Niczego, nikomu nie zabraniam, poprosiłem o brak komentarzy tego typu z jego strony, jak widzisz uszanował to.

GTTHFA
    Ostatnio edytowane przez R3DMist ; 25.09.2012 o 22:35

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów