Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Bezużyteczne zmiany

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Gra jest nastawiona na zysk - to truizm i banał, którego nawet nie warto powtarzać. Jeśli ktoś ma problem z kapitalizmem, to jest to tylko jego sprawa.

Zainwestowałam w tę grę może 30 złotych, na patenty, i to 3 miesiące temu. Od tamtej pory nie wydałam ani grosza i nie widzę takiej potrzeby. Nie rozumiem oskarżeń, że gra jakoby wymuszała kupowanie klejnotów. Nie wymusza. Ja i zapewne mnóstwo innych graczy radzi sobie bardzo dobrze z przyrostem klejnotów +45 tygodniowo i ma przy tym dobrą zabawę.
    Rozszerzanie miejsc rozbudowy za abstrakcyjną ilość kasy? Rozumiem, że chodzi ci o okienka w kolejce budowy. A kto ci każe je wykupywać? Możesz poczekać 5 minut. Może ci chodzi o patenty? To rzeczywiście, może na to warto wydać... właśnie 20-30 złotych.
    Że przesunięcie budynku będzie kosztować dużo klejnotów? Będzie. Mam taką nadzieję. Osadę trzeba budować z głową, a jak się postawi źle, to popłakać, a potem zburzyć i zbudować od nowa w innym miejscu.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Avila...
    Jestes na etacie tutaj?:P
    Każda rzecz mozna wytłumaczyć,jednak nie o to chodzi
    Gra - jakakolwiek, która dzięki inwestowaniu kasy daje prrzewage nad innym graczem nie jest gra tylko produktem handlowym.Osobiście nie wydałam na gre ani 10 groszy i nie zamierzam, ale nieco denerwuje mnie preferowany tutaj kapitalizm żarłoczny i bezpruderyjny:P

daveandnokia
    No ja nie wydałem ani grosza tutaj, i nawet się cieszę. Uzbierałem daną ilość klejnotów na patenty, jedne zaś kupiłem za futbolówki. Mi się nie spieszy do 50 lvlu, i tak na razie nie mają zbytnio pomysłów co dalej robić, nikt nie zna szczegółów przyszłości tejże gry online. A te usprawnienia nie wchodzą od tak sobie, tylko właśnie z forum różnych, wyciągają wnioski i pomysły z tego i robią.
    PS. Na razie dzisiejszymi usprawnieniami nie mogę nacieszyć się, serwer leży i gra nie ładuje się

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    A co się stało z wysadzaniem (likwidacją) budynków???

Osadnik Awatar scorpion63
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez budowniczyruin Zobacz posta
    A co się stało z wysadzaniem (likwidacją) budynków???
    Masz to w skrzynce z narzędziami

Początkujący Odkrywca Awatar Draxopix
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Aunerina Zobacz posta
    Avila...
    Jestes na etacie tutaj?:P
    Każda rzecz mozna wytłumaczyć,jednak nie o to chodzi
    Gra - jakakolwiek, która dzięki inwestowaniu kasy daje prrzewage nad innym graczem nie jest gra tylko produktem handlowym.Osobiście nie wydałam na gre ani 10 groszy i nie zamierzam, ale nieco denerwuje mnie preferowany tutaj kapitalizm żarłoczny i bezpruderyjny:P
    Jestem ciekaw jaka to przewage ma ktos kto wydal 1000 zl na ta gre nad graczem takim ktory nie wydal ani grosza?

Ps Kazda gra jest produktem handlowym (pomijam jakies projekty zapalencow bo szersze grono tych gier nigdy nie zobaczy)
    Ostatnio edytowane przez Draxopix ; 06.07.2012 o 00:04

Odkrywca Awatar spyderek
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ma taką przewagę że od razu nakupił pozwoleń i na początku gry mógł reszcie sprzedawać marmur po kosmicznych cenach. Tak samo teraz może sprzedawać rezydencje/papugi za np granit i dalej rozbudowywać wioskę.

Co nie znaczy że inni zostają bardzo daleko w tyle - są w tyle ale puki nie ma pvp to tak na prawdę tej przewagi nie widać (no może poza tym że nie muszą codziennie klikać i odnawiać pól i studni bo młyny/silosy robią to za niego)

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Zupełnie jakby pvp miał cokolwiek w tej materii zmienić... Skoro macierzysta wyspa będzie nietykalna, to ci "w tyle" nadal będą produkować, handlować i się dobrze bawić, a ci, którzy właśnie prą do ciągłej walki wezmą się nawzajem za łby i będą sukcesywnie tracić wojsko - będą musieli je odbudowywać - więc ich produkcja, może nie stanie, ale będzie podporządkowana jeszcze większemu traceniu żołnierzy.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    zmiany,chociażby te typowo kosmetyczne mają na celu sprawić by graczom grało się przyjemniej,czy twórcom to się udaje?czas pokaże,zawsze możemy wyrazić swoją opinie.
    Osobiście jestem zadowolony z wyświetlanego czasu produkcji,wiem gdzie korzystniej postawić budynek.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    najwiekszy chyba problem to z wracajacymi generalami z przygod...jesli ma sie zabudowana wyspe to kilku z nich nie postawi garnizonu(jak to bylo dotychczas garnizony nie zajmowaly miejsca pod zabudowe) i to jest chore,gdyz nie bede teraz burzyl budynkow by sobie mogl garnizon postawic_system burzenia budynkow jest meczacy i uciazliwy(zmiana na minus)

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów