Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Co sądzicie o Steam'ie

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia

Co sądzicie o Steam'ie

Tak jak w tytule Wg mnie steam do największe g.. jakie do tej pory wymyślono. Zdarza sie że gra uruchamia mi sie przez 15 minut, czasami wyrzuca z gry, logowanie na konto trwa z 10 minut. a wy co o tym sądzicie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Bardzo sobie chwalę. Wszystkie gry dostępne kiedy i gdzie zechcesz, bez konieczności posiadania przy sobie płyt. Bardzo dobre transfery, no i świąteczne promocje (Wiedzmin 4€, EUIII complete 5.8€, komplet stalkerów 7.5€, GTA complete 7.5€ - niektóre pozycje z mojej historii konta)

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Tak, ale TYLKO promocje są opłacalne i dlatego kupiłem tylko jedną gierkę. A gra włącza mi się w ok 15 sek.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ale bez promocji gra kosztuje dużo więcej niż w sklepie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Owszem. Zauważ jednak, że steam nie jest stworzony specjalnie dla Polaków. Największe zyski przynosi zapewne w Stanach i na zachodzie Europy, więc ceny gier są dostosowane to tamtejszych rynków. W sklepach są spolonizowane wersje w niższych cenach niż odpowiedniki na zachodzie, wydawcy mogą sobie na to pozwolić, bo polska wersja językowa nie będzie atrakcyjna dla klienta płacącego w euro, czy dolarach.

Odkrywca Awatar thordis
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ciekawe promocje, sporo gier indie które warto kupić bo kosztują grosze, problemów prawie nie mam o ile na starym laptopie nie odpalam, wtedy faktycznie potrafi mulić.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Jacqoo Zobacz posta
    Owszem. Zauważ jednak, że steam nie jest stworzony specjalnie dla Polaków. Największe zyski przynosi zapewne w Stanach i na zachodzie Europy, więc ceny gier są dostosowane to tamtejszych rynków. W sklepach są spolonizowane wersje w niższych cenach niż odpowiedniki na zachodzie, wydawcy mogą sobie na to pozwolić, bo polska wersja językowa nie będzie atrakcyjna dla klienta płacącego w euro, czy dolarach.
    Ameryki żeś nie odkrył Wiem że na zachodzie różnica w cenie jest mniejsza oraz ta cena jest kierowana do zachodniego odbiorcy. Ale po co nam, polakom steam? :P

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez thordis Zobacz posta
    Ciekawe promocje, sporo gier indie które warto kupić bo kosztują grosze, problemów prawie nie mam o ile na starym laptopie nie odpalam, wtedy faktycznie potrafi mulić.
    Mi nawet na dobrym kompie muli steam

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Eh, haters gonna hate, a dyskusja jest jałowa... Po to, co napisałem w pierwszym poście tutaj, na przykład.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Jako fan strategii bardzo sobie chwalę Steam, moim zdaniem Polscy wydawcy powinni tam publikować spolonizowane gry. Odeszło by im dużo kosztów związanych z pudełkową wersją. Poza tym jest tam dużo świetnych gier niezależnych które warto spolonizować.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów