Witam.
Proponuję dodać w grze możliwość handlowania osadnikami oraz pozwoleniami na budowę budynków które ma się z "gwieździe".
Proszę o wypowiadanie się.
Witam.
Proponuję dodać w grze możliwość handlowania osadnikami oraz pozwoleniami na budowę budynków które ma się z "gwieździe".
Proszę o wypowiadanie się.
Handel niewolnikami nie zasluguje na uznanie. Potrzeba Ci pracownikow - zatrudnij wedrownych (menu Magazynu Prowiantu).
Pozwolenia na budowe nie moga byc kupowane. To nielegalne. Ot, zdobywasz teren na ktorym sa przyznawane i juz.
2x NIE.
RadaZ i tutaj sie mylisz:
pozwolenia na budowę wpadają ci do menu gwiazdy (zarówno te z podbojów jak i ze sklepu). Klikając na gracza ze znajomych / gildii i wybierając opcję 'handel' pojawia się okno wyboru surowców. Na dole jest 5 zakładek, ostania to 'Przedmioty" z której możesz wybrać np. 10 licencji które masz w menu gwiazdy, jak i, w późniejszym czasie, przygody które znalazł zwiadowca.
Mozliwosc handlowania pozwoleniami to jest jawna promocja multikont i nabijania na poczatkowych sektorach dodatkowych pozwolen.
Wystarczy, ze ilosc mozliwych do zakupienia +10 jest ograniczona, nie potrzeba jeszcze zeby ludzie omijajac sklep w ciagu 3-4 dni natlukli tyle +10, ze wystarczy na 2 wyspy.
Ok, jak uważacie.
w handlu jest inny problem. nie ma żadnego podglądu ofert które się wysłało innym graczom oraz nie zauważyłem czegoś takiego jak czas ważności wiadomości.
wiec wygląda to tak, ze ktoś wystawia ofertę 50 desek za 50 kamienia. ja ją przyjmuję i z automatu wysyłane jest 50 kamieni do kontrahenta. Jeśli nie potwierdzi ani nie odrzuci to jestem -50 kamieni do bliższej nieokreślonej nieskończoności.
nie ma też możliwości sprawdzenia ile takich ofert "wisi w powietrzu".
chyba ze po prostu czegoś nie zauważyłem :P
swiezy: taka 'zawieszona' oferta trwa bodajże 8 godzin
A co do multikont: są one zabronione przez regulamin. Co z tego że zrobię sobie 2 konto, wyślę na główne te, powiedzmy, 50 licencji, a jak wbiję np 35 lvl to nagle się okaże że mam zablokowane konto. W końcu logi są wieczne![]()
Kolega mądrze mówi.; )
Wyrażajcie swoje Opinie ; )
Rival, może i słuszna uwaga, ale za multikonta, prędzej czy później ta osoba dostanie bana.