Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za wprowadzeniem tych zmian w grze?

Głosujących
76. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

67 88.16%
  • NIE

3 3.95%
  • Wszystko mi jedno i tak niedługo kończę grę

6 7.89%
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Czy jesteś za wprowadzeniem następujących zmian?

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Jestem na TAK! A szczególnie jeśli chodzi o łączenie ze sobą produktów w gwieździe oraz zwiększenie ilości produkowanego wojska w koszarach, bo robienie 3k rekrutów po 25 jest bardzo uciążliwe i domyślam się, że nie tylko dla mnie, ale na pewno dla wszystkich. Automatycznie ustawianie specjalistów też jest ciekawą sprawą, a szczególnie w przypadku grubasów. Tak samo jak kolejka u introligatora czy kolekcji. Przynajmniej ludzie nie byliby tyle stratni.
    Ciekawe tylko czy ktoś z BB to czyta i weźmie nasze sugestie do siebie i coś z tym zrobi

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez MTS1991 Zobacz posta
    Jestem na TAK! A szczególnie jeśli chodzi o łączenie ze sobą produktów w gwieździe oraz zwiększenie ilości produkowanego wojska w koszarach, bo robienie 3k rekrutów po 25 jest bardzo uciążliwe i domyślam się, że nie tylko dla mnie, ale na pewno dla wszystkich. Automatycznie ustawianie specjalistów też jest ciekawą sprawą, a szczególnie w przypadku grubasów. Tak samo jak kolejka u introligatora czy kolekcji. Przynajmniej ludzie nie byliby tyle stratni.
    Ciekawe tylko czy ktoś z BB to czyta i weźmie nasze sugestie do siebie i coś z tym zrobi
    Może zakolejkujmy jeszcze automatyczne logowanie żeby przypadkiem 100 klejnotów nam nie uciekło.
    Ludzie kochani czy wszystko musi być aż tak ułatwione ?. Swego czasu grałem w inną grę na przeglądarkę gdzie kolejne zmiany wprowadzały dalsze ułatwienia. Gra stała się prostoliniowa a efekt był taki, że gracze zaczęli odchodzić.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Dodalbym jeszcze mozliwosci FILTROWANIA w handlu polegajaca na wyszukaniu danego towaru TYLKO z kolumny OFERTA lub tylko z kolumny KOSZT. Jakims "ptaszkiem" mozna byloby to zalatwic. W tej chwili jesli wpisze slowo kluczowe np "monety" to mam 9 stron kupna/sprzedazy. Po co mam przegladac kilka stron towarow, jesli chce tylko kupic monety.

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez xerenge Zobacz posta
    Może zakolejkujmy jeszcze automatyczne logowanie żeby przypadkiem 100 klejnotów nam nie uciekło.
    Ludzie kochani czy wszystko musi być aż tak ułatwione ?. Swego czasu grałem w inną grę na przeglądarkę gdzie kolejne zmiany wprowadzały dalsze ułatwienia. Gra stała się prostoliniowa a efekt był taki, że gracze zaczęli odchodzić.
    Czy sprawia Ci przyjemność zrobienie w koszarach np. 5K rekrutów ? Jeśli tak to chyba jesteś masochistą

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    jemen2 źle mnie zrozumiałeś w tej wypowiedzi odnosiłem się do konkretnego punktu i mojego braku akceptacji dla zmian w introligatorze nie całości wymienionych pomysłów. Wyrażałem już wcześniej swoje opinie nt zaproponowanych tu zmian z użyciem argumentów dla niektórych pomysłów:

Cytat Zamieszczone przez xerenge Zobacz posta
    Zmiany mające na celu usprawnienie interface gry jak najbardziej TAK ale kolejne zmiany mające na celu dalsze ułatwienie gry jak najbardziej na NIE mianowicie:

- kolejkowanie produkcji w introligatorze;
    Jest to dla mnie jedno z niewielu wyzwań w tej grze co z tego, że zaczniemy kolejkować i po pół roku każdy będzie codziennie dostawał torby śniegu, po kilkanaście/kilkadziesiąt tygodniowo w końcu ich wartość tak spadnie, że zaczniemy je używać na mniej opłacalne łańcuchy produkcyjne w efekcie jeszcze bardziej pozalewamy swoje magazyny kolejnymi zapasami towarów a ceny spadną w dłuższej perspektywie.

- możliwości wcześniejszego nastawienia automatycznego wysyłania geologa - określasz godzinę i to czego ma szukać a on sam rusza na poszukiwania;

Podobnie j/w kolejne ułatwienie w końcu zaczniemy ustawiać wszędzie kolejkowanie i będziemy się logować raz na tydzień na takie zmiany nie liczmy po to dali 100 kleju zamiast 45 za tydzień logowania żeby niejako "wymuszać" na graczach taką konieczność. Tu jestem również na nie, zresztą ta opcja jest wg mnie nierealna z w/w powodu.

- ujawnienia przez BB - oficjalnych danych dotyczących szansy w dropach na określoną rzecz;
    Co to ma wnieść do gry? ma to mnie zachęcić do czego?. Efekt będzie taki, że będziemy mieli na forum 100x więcej wiadomości typu (...) co jest BB podaje, że szansa na granit w przygodzie x to 20% zrobiłem ją 10x powinienem dwa razy otrzymać granit, znowu coś pozmieniali (..) itd, ogólnie pretensje.
    Mało który gracz rozróżnia pojęcie "szansa % na drop".

Pozostałe propozycje OK
    Cytat Zamieszczone przez jemen2 Zobacz posta
    Czy sprawia Ci przyjemność zrobienie w koszarach np. 5K rekrutów ? Jeśli tak to chyba jesteś masochistą
    Tak więc akurat tę propozycję w pełni popierałem. Poza przytoczonym przez Ciebie przykładem w grze występuje jeszcze kilka "niedoróbek" mogących prowadzić graczy do masochizmu.

Banned
    Serwer
    Dolina Odkrywców
    jeden pomysł, jeden wątek. zamykam
    Wypowiedzi i poglądy przedstawione w moich postach, są wyłącznie moje i jako takie należy je traktować. W żadnym wypadku nie należy zakładać, że przedstawiają oficjalne stanowisko Ubisoft/BlueByte, czy że są tożsame z poglądami przedstawicieli ww. firm.

Jak skontaktować się z Supportem? Jak dodać ankietę?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3

Uprawnienia umieszczania postów