Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Zaginieni osadnicy

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    licznik nie rusz było prubowane
    a oprócz kłopotów z osadnikami doszedł jeszcze jeden problem
    występują problemy z logowaniem. Gdy wpisuję hasło, okno logowania "wisi". Muszę wówczas odświeżyć stronę i już jestem zalogowany. Sprawdzone i na FF i na CH.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    peóba była robiona nic nie daje
    ale i pojawił sie nowy problem:
    występują problemy z logowaniem. Gdy wpisuję hasło, okno logowania "wisi". Muszę wówczas odświeżyć stronę i już jestem zalogowany. Sprawdzone i na FF i na CH.

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez olo_turolo Zobacz posta
    od wczoraj nic sie nie zmieniło odnośnie osadników nadal brak 5865 / 5730, kopalnie sie pokończyły, gospodarka leży
    czy wkońcu mogł by kotś podać komunikat kiedy zostanie to naprawione ?????
    bo stagnacja trwa juz 3-ci dzień !!!!!
    Nie próbuj, tylko zrób co Ci radzą bardziej doświadczeni gracze.

masz 5865 osadników a tylko 5730 miejsc czyli 135 osadników ponad limit.
    Teraz są dwa rozwiązania:
    1. Wysłać wojsko na przygodę i stracić wojsko będące ponad limit (nie mniej niż 136)
    2. Wybudować rezydencje lub inne obiekty z miejscem dla osadników by mieć limit ponad 5865

Potem musisz albo czekać aż przyjdą osadnicy by zamienić "wirtualnych*" pracowników lub dodać odpowiednią ilość osadników.

Wielu graczy blednie interpretuje Licznik populacji w oknie ludności.

Limit populacji:
    5865 / 5730

5865 - pierwsza liczba to aktualna ilość osadników
    5730 - druga liczba to posiadany limit ludności

Jeśli posiadana ilość osadników przekracza limit nie jest możliwe dodanie nowych osadników oraz przestają przychodzić nowi osadnicy.

*) Wirtualni osadnicy zostali przydzieleni przez system by uzupełnić brakujących pracowników wynikających z błędu zaniżonej lub ujemnej ilości pracujących, Każdy przychodzący lub dodany osadnik w pierwszej kolejności zamienia wirtualnych pracowników. Z tego powodu może się wydawać że dodawani osadnicy znikają.

Jeden z graczy już dawno opisał ten mechanizm na forum:
    Cytat Zamieszczone przez VanB Zobacz posta
    Nie lodowe a "pokemony"
    Przepis:
    Po pojawieniu się kolekcji zbieramy ze 2 sztuki. Logout i czyszczenie przeglądarki. Logujemy się ponownie i jeżeli mamy trochę szczęścia to "pokemony" załadują się z atrybutem "budynek pracujący". Zebranie "pokemona" będzie wtedy równoznaczne ze zburzeniem budynku i zmniejszeniem licznika pracujących osadników o 1.
    Minus 209 przy około 300 faktycznie pracujących to jest wspaniała rezydencja gratis :P i nie zabiera miejsca
    Opisałem im to 4 miesiące temu. Ale nadal analizują.......
    No to zanalizowali i naprawili
    Ostatnio edytowane przez Kranderga ; 06.03.2014 o 10:55
    Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem poprawnego działania gry, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają. Stan: To nie jest bug.

Początkujący Osadnik Awatar Arczisan13
    Serwer
    Nowy Świat
    trzeci dzień na minusie 400stu osadników mniej ,ciekawi mnie jaki jest tok myślenia techników a wysyłanie wojska na przygodę po to tylko aby wyrównać lub zniwelować straty w osadnikach nie jest rozwiązaniem raczej sugerowałbym technikom aby przyśpieszyli swoje działania aby wszystkim poszkodowanym zaistniałą sytuacją wyrównać straty choćby w gospodarce.

Odkrywca Awatar Angel7212
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez olo_turolo Zobacz posta
    od wczoraj nic sie nie zmieniło odnośnie osadników nadal brak 5865 / 5730, kopalnie sie pokończyły, gospodarka leży
    czy wkońcu mogł by kotś podać komunikat kiedy zostanie to naprawione ?????
    bo stagnacja trwa juz 3-ci dzień !!!!!
    masz za dużo ludków w stosunku do limitu rezydek, weź ogarnij i zrób przygodę, albo dostaw rezydencje, nikt za Ciebie tego nie zrobi

Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Arczisan13 Zobacz posta
    trzeci dzień na minusie 400stu osadników mniej ,ciekawi mnie jaki jest tok myślenia techników a wysyłanie wojska na przygodę po to tylko aby wyrównać lub zniwelować straty w osadnikach nie jest rozwiązaniem raczej sugerowałbym technikom aby przyśpieszyli swoje działania aby wszystkim poszkodowanym zaistniałą sytuacją wyrównać straty choćby w gospodarce.
    Mam wrażenie że większość tylko pisze na forum posty o swoich problemach w grze a nikt nie czyta odpowiedzi.
    Nad Twoim postem jest mój, który mam nadzieje dokładnie wyjaśnia co i dlaczego trzeba zrobić.
    A technicy już robili co mogli i nie należy oczekiwać jakichkolwiek nowych działań z ich strony w sprawie ilości osadników.

Cytat Zamieszczone przez Kranderga Zobacz posta
    Nie próbuj, tylko zrób co Ci radzą bardziej doświadczeni gracze.

masz 5865 osadników a tylko 5730 miejsc czyli 135 osadników ponad limit.
    Teraz są dwa rozwiązania:
    1. Wysłać wojsko na przygodę i stracić wojsko będące ponad limit (nie mniej niż 136)
    2. Wybudować rezydencje lub inne obiekty z miejscem dla osadników by mieć limit ponad 5865

Potem musisz albo czekać aż przyjdą osadnicy by zamienić "wirtualnych*" pracowników lub dodać odpowiednią ilość osadników.

Wielu graczy blednie interpretuje Licznik populacji w oknie ludności.

Limit populacji:
    5865 / 5730

5865 - pierwsza liczba to aktualna ilość osadników
    5730 - druga liczba to posiadany limit ludności

Jeśli posiadana ilość osadników przekracza limit nie jest możliwe dodanie nowych osadników oraz przestają przychodzić nowi osadnicy.

*) Wirtualni osadnicy zostali przydzieleni przez system by uzupełnić brakujących pracowników wynikających z błędu zaniżonej lub ujemnej ilości pracujących, Każdy przychodzący lub dodany osadnik w pierwszej kolejności zamienia wirtualnych pracowników. Z tego powodu może się wydawać że dodawani osadnicy znikają.

Jeden z graczy już dawno opisał ten mechanizm na forum:

No to zanalizowali i naprawili
    Ostatnio edytowane przez Kranderga ; 06.03.2014 o 20:41
    Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem poprawnego działania gry, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają. Stan: To nie jest bug.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    hej. ja produkuję wojo i mi znikają.Nigdzie ich nie ma.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez LGMGmae Zobacz posta
    hej. ja produkuję wojo i mi znikają.Nigdzie ich nie ma.
    W pozaprzestrzeni znikają

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    A co wy na to ze limit ludności zmniejszył się sam NIERUSZANY, armia nie była ruszana (ani straty ani dodawanie) i jest nagle WIĘKSZA do limitu ludności - DLACZEGO ?. Wygląda to na to ze po prostu uwalony(zmniejszony) został limit populacji . A oddziały wojska nie ruszane były i są na 5520 a limit populacji nagle ma 5490 (dlaczego wiec jest mniejszy?) a zapasu populacji miałem jakieś 200 i dzięki temu robiłem studnie. Cos tutaj śmierdzi...

Serwer
    Słoneczny Gród
    Sześć postów nad Twoim masz wyjaśnienie. Wystarczy przeczytać.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów