Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Wywołanie serwera nie powiodło się

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

Wywołanie serwera nie powiodło się

I tak co chwilę (max 5 min mozna pograc i wywala na główną stronę - mam tak od tygodnia)... Zaraz ma byc przerwa technologiczna to moze warto zwrocic uwagę czemu gra jest tak czuła na ... no wlasnie na co? Zadne inne gry web'owa (oparte na flashu) czy aplikacje (np. citrixowe) nie rozlaczają sie u mnie z powodu braku odpowiedzi z serwera. Łącze Neo - stałe, szybkie, stabilne.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    mam dokladnie to samo od dzisiaij:/ tyle ze nawet nie 5 min, a krócej...

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Pod IE uruchomionym jako admin działa o niebo lepiej niz w FF (jesli chodzi o tytułowy problem)...

Osadnik Awatar PaniCook
    Serwer
    Czarci Gaj
    Łącze Neo - stałe, szybkie, stabilne.
    To dziwne bo ja mam Iplus mieszkam na wsi uzywam uslugi :edge max transfer 25 kb/s
    i nie mam problemu z czyms takim jak dc tylko tyle ze po wlonczeniu trzeba poczekac z 2 min.
    sterowniki do

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Mam dokładnie ten sam problem. Nie pamiętam od kiedy to się dzieje, ale zakładając, że dziś to jest mój ósmy dzień gry, to tak mam od 3-4 dni. Używam przeglądarki Google Chrome i co jakiś czas, raz to jest co 5min, a raz co 30min wywala mnie do strony głównej. Wyskakuje wtedy komunikat, "Połączenie z serwerem zostało zerwane, prosimy wybrać OK, aby odświeżyć połączenie."

Początkujący Osadnik Awatar Holyto
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Możliwe, że zbyt często opuszczacie okno przeglądarki, przeglądacie inną stronę, gracie w inną grę itp. Może to być problem ze zbyt małą ilości pamięci podręcznej.

Początkujący Osadnik Awatar PanciK
    Serwer
    Nowy Świat
    Skoro Was wywala to znaczy, że łączycie się przez proxy. Wyłączenie proxy powinno rozwiązać problem.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez PanciK Zobacz posta
    Skoro Was wywala to znaczy, że łączycie się przez proxy. Wyłączenie proxy powinno rozwiązać problem.
    Nie masz racji Kolego, w domu nie uzywam proxy (w pracy owszem, lecz tam nie gram )

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Niestety Holyto, to byłoby za proste. komputer mam dość silny, kupiłem go miesiąc temu. Przeglądarkę mam, jak już wspomniałem Chrome i co najwyżej 6 zakładek uruchomionych. Poza tym nic pamięciożernego nie jest włączone w tle. Także nie w tym tkwi problem. Dodam jeszcze, z internet to też nie winowajca - 50Mb/s

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    opuszczanie okna przeglądarki nie ma równiez nic do tego. potrafie mieć odpalone settlers w operze i raidować w wowie, nawet po 4 godzinach nie ma dc. gra działa w porządku zarówno w operze jak i chrome (nawet w sandboxie, wiec uruchamianie jako admin nie ma tu również nic do tego).

jesli korzystasz z łącza bezprzewodowego, możliwe ze problem lezy tam, w samym połączeniu.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów