Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Więcej patentów budowlanych

Odkrywca Awatar Angelkaxd
    Serwer
    Kolonia
    Wg mnie kamieniarz i tartak iglasty jest w ogole nie potrzebny i nie trzeba tego posiadać na wyspie jeśli ma się mało patentów. Te surowce potrzebne tylko przy przenoszeniu budynków, a jeśli Ci ich brakuje na pewno znajdzie się ktoś w gildii co Ci podeśle za rybkę
    A widziałam wiele Wysp z całkiem niezłą gospodarką, na których nie została wydana żadna złotówka. Wystarczy posilić się wiedzą bardziej doświadczonej w grze osoby, która doradzi
    A ogólnie patentów budowlanych dostępnych do tej pory jest aż nadto, gdyż wyspa jest za mała

Zapoznaj się z ofertą naszej gildii.
    WYMAGANIA: aktywność i wykonywanie codziennych zadań gildi
    i

Początkujący Odkrywca Awatar Duszysko40
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Angelkaxd Zobacz posta
    Wg mnie kamieniarz i tartak iglasty jest w ogole nie potrzebny i nie trzeba tego posiadać na wyspie jeśli ma się mało patentów. Te surowce potrzebne tylko przy przenoszeniu budynków, a jeśli Ci ich brakuje na pewno znajdzie się ktoś w gildii co Ci podeśle za rybkę
    A widziałam wiele Wysp z całkiem niezłą gospodarką, na których nie została wydana żadna złotówka. Wystarczy posilić się wiedzą bardziej doświadczonej w grze osoby, która doradzi
    A ogólnie patentów budowlanych dostępnych do tej pory jest aż nadto, gdyż wyspa jest za mała
    amen
    EXP2 -NIESPRZEDAWALNI
    In hoc signo vinces

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Zgadzam się z Piotru70 (mi zostało 60 patentów) i Angelkaxd

W pewnym momencie zaczyna sie rezygnować z budynków których się ma na początku pełno:
    -na początku ma się te 2-3 tartaki igla i 3-5 kamieniarzy => obecnie mam 1 kamieniarza 5lvl i 1 tartak 5lvl, magazyn pełen bo tego używa się tylko do stawiania kopalni miedzi (ewentualnie przerabianie na deski liść / marmur / narzędzia)
    -domki/rezydki => początkowo stawia się domki których nie opłaca się podnosić, następnie zamienia się je na rezydki które upujemy do 3lvl a te w końcu wymieniamy na bez patentowe (kupujemy na handlu za surkę) lub inne budynki mieszkalne które nie wymagają patentów

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Miejsca na wyspie jest wystarczajaco duzo zeby wykorzystac wszystkie patenty (lacznie z tymi 5 za Euro), pod warunkiem, ze ktos nie przeinwestowal w silosy/ mlyny wodne/ rezydencje.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca Awatar Angelkaxd
    Serwer
    Kolonia
    A jeszcze, można zwykłe magazyny wymieniać na ulepszone, dzięki temu również zyskujemy patent

Zapoznaj się z ofertą naszej gildii.
    WYMAGANIA: aktywność i wykonywanie codziennych zadań gildi
    i

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    jak masz poziom 50+ to nie ma co się dziwić

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Poza tym nie mam pieniędzy na modernizacje budynków więc trochę się ich nazbierało

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    Miejsca na wyspie jest wystarczajaco duzo zeby wykorzystac wszystkie patenty (lacznie z tymi 5 za Euro), pod warunkiem, ze ktos nie przeinwestowal w silosy/ mlyny wodne/ rezydencje.
    Właśnie chodzi o to że trzeba wybrać albo budynki "premium" albo budynki za patenty, bo miejsca na wyspie nie jest dużo, mam zawalone wszystkie miejsca a mam aktualnie 47 patentów niewykorzystanych a ich liczba będzie stale rosła.

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Piotru70 Zobacz posta
    Właśnie chodzi o to że trzeba wybrać albo budynki "premium" albo budynki za patenty, bo miejsca na wyspie nie jest dużo, mam zawalone wszystkie miejsca a mam aktualnie 47 patentów niewykorzystanych a ich liczba będzie stale rosła.
    Miejsc na wyspie jest z grubsza o jakies 100+ wiecej niz mozliwych do wykorzystania patentow. Jesli masz zawalona cala wyspe i niewykorzystane patenty, to albo a) napakowales sie rezydencjami albo b) napakowales sie produkcja chleba i przetraciles miejsce na silosy i mlyny wodne albo c) oba powyzsze.

W moim poscie mialem na mysli to, ze warto czasem ruszyc glowa i, nawet potrzebujac duzo niskolevelowych towarow, poszukac alternatywnych sposobow ich uzyskania innych niz budowanie na pałę budynkow je produkujacych i ich supportu, bo bardzo szybko wyczerpie sie miejsce na budynki dostepne obecnie i w przyszlosci.

Stad ja np. radzilem sobie przez 2 lata z 10 piekarniami w stosunku do 15-20 ktore widywalem u ludzi na PL, bo moglem postawic sobie produkcje zlota ktora dawala mi ilosciowo 4-5x wiecej chleba niz sam bym wyprodukowal w piekarniach, na mniejszej ilosci patentow i na 2x mniejszej ilosci miejsca.

Prawdziwie high-endowa gospodarka to nie taka ktora wytwarza najwiecej dobr ktorych potrzebujemy, tylko taka, ktora ma najwieksza wartosc wytworzona, bo ta wartosc w granicach na jakie gra pozwala moze byc znacznie wiecej warta niz niskolevelowe dobra.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Odkrywca Awatar Piotru70
    Serwer
    Słoneczny Gród
    A moja odpowiedź jest d) Mam produkcje chleba, rezydki, dużą produkcje drewna, soro młynów wodnych i produkcje broni. A to zamyka mi ilość miejsca na wyspie w 100%.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów