Zobacz wyniki ankiety: Czy potwierdzanie wyburzenia w przypadku tych budynków powinno być wprowadzone?

Głosujących
62. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, oczywiście, to świetnie oszczędzi nam czas na każdorazowym klikaniu

31 50.00%
  • Jest mi to obojętne.

13 20.97%
  • Jestem na nie, bo lubię każdorazowo klikać, że tak, na pewno chcę wyburzyć.

18 29.03%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Brak potrzeby potwierdzania, że chce się wyburzyć wyjałowione pole/wyschniętą studnie

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    W sumie to, że można stawiać na tym samym miejscu nie szkodzi by to wprowadzić. Młodzi gracze nie koniecznie stawiają ciągle w jednym miejscu studnię, kiedyś pewnie będą chcieli ją rozwalić, wtedy więc to oszczędzi klikania.

Nie jest to pewnie priorytet, ale pomysł wg mnie dobry, bo nic się nie traci, a można tylko zyskać.
    Ostatnio edytowane przez Seroslav ; 12.11.2013 o 09:00

Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    A ja uważam, że powinna być opcja wyburz wszystkie pola i studnie (0 zasobów) i po kłopocie

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    A ja nie wiem, po co w ogóle burzyć wyschnięte studnie/wyjałowione pola. Przecież na nich się stawia nowe bez burzenia.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Witam.
    Generalnie racja, na wyczerpanych stawiamy nowe, lecz czasami sytuacja się zmienia. Potrzebne nowe miejsce, czy to na nowy magazyn, czy inną budowlę w niestandardowych rozmiarach. Wtedy się taka opcja przyda, po co klikać bez potrzeby. Oszczędność
    Pozdrawiam

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Ja jestem na tak, ale dodał bym, jeśli ktoś ma aktywne koto premium to może wszystkie zawalone budowle zburzyć jednym kliknięciem.

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez AlienRajder Zobacz posta
    Witam.
    Generalnie racja, na wyczerpanych stawiamy nowe, lecz czasami sytuacja się zmienia. Potrzebne nowe miejsce, czy to na nowy magazyn, czy inną budowlę w niestandardowych rozmiarach. Wtedy się taka opcja przyda, po co klikać bez potrzeby. Oszczędność
    Pozdrawiam
    To się zgadza, tyle, że w takich sytuacjach burzy się niewielką ilość wyschniętych studni czy wyjałowionych pól, więc to klikanie potwierdzające nie jest szczególnie uciążliwe.

Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    skoro juz sie dowiedziales ze geolog znajdzie nz zgliszczach nowe złoża to kopalnie odpadły z problemu bo na miejscu kopalni i tak nic nie postawisz innego.
    co do studni i pol, mozna stawiac jak już wiesz, i wybirzanie nie ma sensu wiekszego bo raczej pozostawianie zgliszczy by móc postawic nowy udynek, ułatwie ułożenie tak jak wczesniej bylo zaplanowane studni bo sie w tym samym miejsu stawia.
    dostawianie nowych budynkow, mozesz postawic na zgliszczach i tez sie wybuduje jak jest tego samego rozmiaru a wiekszosc budynkow jest. jesli juz bedziesz chcial jakis inny ustawic albo w miejscu posrodku, to zburzenie jednego czy dwoch zgliszczy nie zajmie Ci wiele czasu a bardziej sie wkurza ci co przypadkiem sobie wyburza a nie chcieli.
    tak wiec, jest dobrze i nie ma o co wnioskowac

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Pola niewyburzone to skarb jak zaczniesz budowac silosy.Dzieki temu dokładnie widzisz ile pul ci padło i w pewnym momencie zaczynasz je ustawiac pod silosa(tak zeby silos produkowal szybciej niz zbierało gospodarstwo) wiec pojecie wyburzenia jest strzałem w łeb.

Studnie faktycznie troche wkurzają tyle ze nie wiem jaki masz lewel,ale ja np potrzebuje z 30k wody na 12h ,co daje z 60-70k na 24h.Skoro zaczołes stawiac studnie to raczej predko nie przestaniesz a w pewnym momencie bez młynów wodnych braknie ci miejsca na całej wyspie by ci starczyło.Efekt stawiasz je ponownie,pozatym nie zawsze masz czas na postawienie wszystkich,a tak stawisz np 30 i za kolejne 7 godzin widzisz wyraznie ktore w miedzyczasie juz padly z tych co jeszcze stały i dostawiasz te padniete.Bez tej opcji musiałbys je liczyć.A zazwyczaj stawia sie tyle ile potrzebujesz a nie na handel woda.

Kopalnie padniete to jedyny sposob by policzyc ile zloż i jakich ci padło.Gdyby ich nie było koszmarem stałoby sie liczenie po koleji stojacych kopalni zelaza,potem wegla ,miedzi i dopiero wysyłanie geologow.Tak logujesz sie liczysz tylko padniete danego rodzaju i slesz.Moze poprostu nie masz jeszcze wszystkich kopalni i nie wszystkie stawiasz,stad takie pomysły.

Ogłonie jestem na NIE i uzasadniłem czemu,pozdro.

Osadnik Awatar Gacek666
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez crackpot Zobacz posta
    Ja jestem na tak, ale dodał bym, jeśli ktoś ma aktywne koto premium to może wszystkie zawalone budowle zburzyć jednym kliknięciem.
    Następny co chce premium niepotrzebnymi rzeczami upiększać
    Cytat Zamieszczone przez Fredek_z_F-K Zobacz posta
    A ja nie wiem, po co w ogóle burzyć wyschnięte studnie/wyjałowione pola. Przecież na nich się stawia nowe bez burzenia.
    po to że z czasem zmniejszasz ich ilość i nie wszystkie złoża są w tym samym miejscu po odnalezieniu, poza tym ja mam system taki, że jak czegoś mi geolog szuka, to to wyburzam, co ułatwia w razie zerwania połączenia z serwerem, czy nawet wyjścia z gry, bo wtedy widać co się "zmieniło/skończyło" w czasie nieobecności przy kompie (czasami dzieje się dość dużo i niema nawet jak sprawdzić w wiadomościach co padło co się zrobiło- za dużo na raz aby to zliczyć)

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Inkatus Zobacz posta
    Po co wyburzać? Tak jak napisał Stan58, na wyjałowione pole stawiasz następne bez burzenia, podobnie z studniami, a kopalnie jak wyślesz geologa to znajdzie w miejscu zawalonej kopalni nowe złoże i nie ma potrzeby klikania.
    Żeby postawić inny budynek, który jest większy lub ma być postawiony niedokładnie tam, gdzie było pole lub studnia.

Ale to przypadek rzadki i nie przeszkadza.
    Normalnie stawiasz na kupie i już.
    Ostatnio edytowane przez Iphoris ; 25.11.2013 o 10:22

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów