Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: kopalnie i ich ulepszenia

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj

kopalnie i ich ulepszenia

Kolejnym jakims niedopatrzeniem jest to ze po wyczerpaniu zloza np. miedzi gdzie mam postawiona ulepszona kopalnie ona sie poprostu zawala, a gdy geolog znajdzie na tym samym miejscy nowe zloze miedzi to poprostu ona znika. I musze poprostu postawic nowa kopalnie i ja znowu ulepszac i wydawac na to surowce po raz drugi, trzeci, piaty to jest chore biorac pod uwage np to ze juz ladnie kosztuje ulepszenie na np 4-5 poziom. Zrobcie chociaz opcje przeniesienia albo cos bo to jest do dupy ze za kazdy razem trzeba rozbudowywac od poczatku

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Nie rozbudowuj, po problemie.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    bardzo madra odpowiedz!!! Gratuluje blyskotliwosci!! Ladna mi pomoc nie nie. Skoro tak to dajcie wiecej pozwolen na budowe to nie bede rozbudowywal!! Bo ograniczacie graczy pozwoleniami, a takimi rzeczami jak kopalnia dajecie prosto do zrozumienia ze jak nie bedziesz kupowal diamentow to nie pograsz. Tak mam to rozumiec tak??!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    a może smoczek i tutorial jak wbić 50 lvl. cały czas ktoś cie musi za rękę prowadzić. używaj tego co masz w środku czachy....

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    upgrady kopalni nie są az takie drogie w porównaniu do innych budynków, tylko narzędzia wiec nie ma co narzekać

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    upgrady kopalni nie są az takie drogie w porównaniu do innych budynków, tylko narzędzia wiec nie ma co narzekać

kazdy lec kosztuje wiecej i szybciej konczy sie zloze wiec sila rzeczy szyciej kopalnie beda padaly, co to za pomysl zeby co kilka chwil wydawac non stop narzedzia na to samo. Ja juz to kupilem i tyle, moglo by byc zrobione to w ten sposob ze powiedzmy za jakis procent tych surowcow ktore sie wydalo mozna by odnowic ta kopalnie, badz cos innego zachowujac jej poziom a nie ze ona bezpowrotnie przepada.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez TheMicheal Zobacz posta
    a może smoczek i tutorial jak wbić 50 lvl. cały czas ktoś cie musi za rękę prowadzić. używaj tego co masz w środku czachy....
    tak sie sklada ze to sa niedorzecznosci a ja je zglaszam!!!! W koncu tu sie zglasza pomysly i sugestie! Nikt mnie za reke nie prowadzi bo to ja pomagam czesciej w pomocy!!!! Wiec sie nie udzielaj nie na temat moze co!!!

Odkrywca Awatar sparkz
    Serwer
    Nowa Ziemia
    kopalnie sie zawalaja z dwoch podstawowych powodów:

- po fazie poczatkowej rozbudowy nie ma do roboty kompletnie nic poza budowaniem pol i studni, wiec trzeba to jakos urozmaicic wprowadzajac limitowane zasoby ktore trzeba odnawiac.
    - niezawalajace sie kopalnie pozwolilyby na wyzszych levelach na produkcje jeszcze wieksza niz jest teraz, a juz jest absurdalnie wysoka. Konsekwencja byloby pewnie usmiercenie handlu wszystkimi produktami opartymi na rudzie (plus oczywiscie materialami budownalymi), czyli wiekszoscia tego na co obecnie jest zapotrzebowanie.

Ale oczywiscie nie ma sensu tego uwzgledniac, wazniejsze jest, zeby dla wygody jakiegos gimbusa bylo latwo, prosto i automatycznie.
    "A necromancer is just a really, really late healer"

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez sparkz Zobacz posta
    kopalnie sie zawalaja z dwoch podstawowych powodów:

- po fazie poczatkowej rozbudowy nie ma do roboty kompletnie nic poza budowaniem pol i studni, wiec trzeba to jakos urozmaicic wprowadzajac limitowane zasoby ktore trzeba odnawiac.
    - niezawalajace sie kopalnie pozwolilyby na wyzszych levelach na produkcje jeszcze wieksza niz jest teraz, a juz jest absurdalnie wysoka. Konsekwencja byloby pewnie usmiercenie handlu wszystkimi produktami opartymi na rudzie (plus oczywiscie materialami budownalymi), czyli wiekszoscia tego na co obecnie jest zapotrzebowanie.

Ale oczywiscie nie ma sensu tego uwzgledniac, wazniejsze jest, zeby dla wygody jakiegos gimbusa bylo latwo, prosto i automatycznie.

Gosciu czy nie pozwalasz sobie na za duzo!!!! Czy ja Cie obrazilem!!! Screen zrobiony juz. Zal mi Was! Wszystko wszystkim ale tkoszke kultury by sie przydalo!! Widze ze zglaszanie jakichkolwiek propozycji i sugestii jest bezsensu zamknijcie wogole caly temat!! Smieszni jestescie i niewychowani

Osadnik Awatar Gardios
    Serwer
    Nowy Świat
    Cytat Zamieszczone przez Jastrzab__ Zobacz posta
    bardzo madra odpowiedz!!! Gratuluje blyskotliwosci!! Ladna mi pomoc nie nie. Skoro tak to dajcie wiecej pozwolen na budowe to nie bede rozbudowywal!! Bo ograniczacie graczy pozwoleniami, a takimi rzeczami jak kopalnia dajecie prosto do zrozumienia ze jak nie bedziesz kupowal diamentow to nie pograsz. Tak mam to rozumiec tak??!
    Z tym, że Sparkz ma rację. Jak nie masz surowców i za drogo to nie rozbudowuj. Na wyższych poziomach się opłaca, jest to wręcz niezbędne

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów