Zobacz wyniki ankiety: Czy popierasz prośbę o zmiany?

Głosujących
133. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

112 84.21%
  • Nie

14 10.53%
  • Nie mam zdania

7 5.26%
Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Zadania Gildyjne.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Paquito Zobacz posta
    Trzeba lvl wbijać to wyspy nie będzie, poza tym co masz przeciw wyspie to dosyć szybka,łatwa i dosyć zyskowna przygoda. Poza tym jak ktoś w miarę aktywnie gra to nie ma problemu z zadaniami, gdyż nie wszyscy na raz w gildi muszą je zrobić.
    I super, fajna przygoda i zasobna, ale weź rób ją codziennie, gdy wychodzi na to że połowa członków dużej gildii ma to samo zadanie. I cóż z tego, że przygoda przyjemna jeśli członkowie gildii mają inne przygody w tym momencie zaczęte, jeśli członkowie gildii pracują i mają inne obowiązki i nie zawsze maja czas na dodatkową godzinę gry, albo nawet i dłużej bo przecież wojska same w sobie się przenoszą jak żółwie. A przecież w tej grze chyba nie o to chodzi, żeby non stop robić narzucone i wymuszone przygody??? To naprawdę nie powinno tak być, zwłaszcza w zdaniach gildii. Poprzeczki można stawiać w innych zadaniach, bo o to w tym chodzi, każdy ma czas na realizację tych zadań i robi to w czasie dla siebie dogodnym. Gdyby był inny system rozliczania tych zadań, taki jak zaproponowała to Meyska - to nawet i te przygody byłby znośne, ponieważ gracz miałby świadomość tego, że jeśli nie ma w danym momencie czasu na grę to nic się nie dzieje, nie blokuje reszty. Mi nie sprawia przyjemności robienie musowo przygody, na którą nie mam czasu. I większość grających osób, które znam również podziela to zdanie.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Przecież nie masz obowiązku robić zadań gildyjnych, jak się grupa nie wyrabia to i tak są kasowane co dwa tygodnie. Są trzy grupy graczy, ci co wiedzą że się nie wywiążą z zadań i nie wstępują , żeby nie przeszkadzać innym w zdobywaniu monet gildi, ci co mają gdzieś innych ''męczcie się z zadaniami ja może zrobię, a może nie'',
    i ostatnia grupa to ci co zdobywają monety w inny sposób lub są nimi nie zainteresowani ale oni narzekają.
    Ostatnio edytowane przez Paquito ; 14.09.2013 o 12:51

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez Paquito Zobacz posta
    Przecież nie masz obowiązku robić zadań gildyjnych, jak się grupa nie wyrabia to i tak są kasowane co dwa tygodnie. Są trzy grupy graczy, ci co wiedzą że się nie wywiążą z zadań i nie wstępują , żeby nie przeszkadzać innym w zdobywaniu monet gildi, ci co mają gdzieś innych ''męczcie się z zadaniami ja może zrobię, a może nie'',
    i ostatnia grupa to ci co zdobywają monety w inny sposób lub są nimi nie zainteresowani ale oni narzekają.
    I czwarta grupa, która chce zmian, do której ja należę a taki ktoś jak Ty jest tak wąsko horyzontalny że nie dostrzega innych możliwości tylko ślepo patrzy w to co mu podsuwa łaskawy support. Odpowiada Ci ten system to go dalej wałkuj - ja pragnę zmian i udogodnień. Niech częściej wymyślają eventy dla takich fanatyków przygód jak Ty. A ludziom którzy pragną sobie wśród swojej gildii porozmawiać i dobrze się bawić odpuszczą tych doznań wśród zadań gildyjnych. Bardzo proste. Bronisz tego aktualnego systemu tak jakby to był najcudowniejszy pomysł, w który nie da się wpleść odrobiny innowacji. Jednak daleko mu do doskonałości.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Nic nie stoi na przeszkodzie jak Ci gra nie pasuje można znaleźć sobie inną
    Ostatnio edytowane przez Paquito ; 14.09.2013 o 14:56

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    Paquito, gratuluję pomocy przy rozwiązaniu problemu :-)

Nie mam nic przeciwko, żeby do wykonania zadania było potrzebne zrobienie przygody. Ale czemu to tylko "Wyspa Piratów"? Tak, wiem że są inne zadania jak "ukończ dowolne 2 przygody", ale to nie to samo. Dzięki zadaniom gildyjnym Wyspa Piratów osiąga 400 monet na wadze. Czemu zamiast Wyspy nie miało się tam pojawić "Okradać Bogatych", "Na końskim grzbiecie" czy nawet "Banici"? Dlaczego tylko Wyspa Piratów istnieje w tych zadaniach?

No tak, różnorodność jest:
    1. Wydaj z magazynu 50 szt. wędlin i 2. zrób Wyspę.
    1. Wydaj z magazynu 30 saletry i 2. zrób Wyspę
    1. Wydaj z magazynu 50 szt. rudy (jakiejkolwiek) i 2. Zrób Wyspę
    Jeśli to celowe zagranie, to może ktoś mnie oświeci jaki jest w tym cel, żeby Wyspy nie zastąpić inną przygodą?

Początkujący Odkrywca Awatar romsheff
    Serwer
    Czarci Gaj
    A może zastąpić w jednym przypadku Wyspę Dziećmi, a w drugim Zakazanymi - będzie większa różnorodność i cena przygód o zerowej wartości podskoczy.
    .
    .
    .
    .
    .
    Żartowałem, ale na Bagienną i Czaszkę, czy coś innego łatwego rzeczywiście mogliby wymienić.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Na szczescie zadan z wkonaniem konkretnej przygody nie jest duzo (wyspa/wiki/czarni/zdrajcy) więc jak ktoreś z nich wypadnie z czystym sumieniem mozna usunąć. Pozostałe zadania są inne (bez przygód) lub z obojętnie jaką przygoda, lub obojetnie jaka + jakis tam warunek (mniej jak 50Z) czyli juz nie takie straszne, bo tak naprawdę po podbiciu wyspy co można robić innego jak przygody. Nawet gracze z niewysokim lvl jedna na kilka dni dadzą rade zrobić, a jak ktoś nie może to chyb gildia jest od tego by pomogła, zabranie kogos na loota w mk to chyba dla wysokich lvl nie jest wysiłek. Wiec zamiast narzekania lepsza współpraca.

Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    a jak ktoś nie może to chyb gildia jest od tego by pomogła,
    tak, pomóż komuś Wyspę zrobić

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    czepiasz sie napisałem ze te można anulować z czystym sumieniem, a te z obojetnie jaką przygoda zapraszac na loota

Serwer
    Czarci Gaj
    Cytat Zamieszczone przez set2g Zobacz posta
    czepiasz sie napisałem ze te można anulować z czystym sumieniem, a te z obojetnie jaką przygoda zapraszac na loota
    a zauważyłeś, że chodzi o zadania gildyjne, a nie dzienne ?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów