Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba ci się pomysł

Głosujących
24. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • tak

3 12.50%
  • nie

20 83.33%
  • obojętnie

1 4.17%
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: komenda /me

Osadnik
    Serwer
    Kolonia

komenda /me

kontynuacja:
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...-me-bo-brakuje
    przepraszam za bałaganiarstwo, pisanie pod wpływem marazmu połaczonego z brakiem czasu ;]

Każdy kto nie wie o co chodzi polecam: https://www.google.pl/search?q=komen...a&channel=fflb
    Pozostałym nie trzeba tłumaczyć

Osadnik Awatar Radieth
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Po co taka komenda bo nie rozumiem? TSO to nie GTA

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Cytat Zamieszczone przez Tindaloo Zobacz posta
    Każdy kto nie wie o co chodzi polecam: https://www.google.pl/search?q=komen...a&channel=fflb
    Pozostałym nie trzeba tłumaczyć
    Nic mi ten link nie wyjaśnił. I nadal nie wiem po co ta komenda miałaby być.

Odkrywca Awatar Jurek12345
    Serwer
    Czarci Gaj
    Znaczy się:wysyłasz komendę /me we wierszu poleceń i zwraca ci co w tej chwili budujesz, ulepszasz, produkujesz? Wyjaśnij łopatologicznie jak to ma się odbywać i co mamy otrzymać

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Jurek, nie
    poczytaj link, który zapodałem.

Łatwo zauwarzyć, że społeczność setków juz się wyrobiła w pewnym kierunku i nie potrzebuje takich propozycji.
    Zastanawia mnie tylko ile osób, które zagłosowało w ogóle rozumie o co chodzi.

Swoją drogą wybaczcie, wychodzi na to, że post był bardziej dla mnie niż dla was, bo po prostu byłem ciekawy z jaką gamą wiedzy ludzie grają w te grę
    Na gildii tez się spytałem, nikt nie wiedział.

Osadnik
    Serwer
    Nowa Ziemia
    moze problem nie lezy w naszej wiedzy ale w Twojej konstrukcji pytania?

tez niekumający
    Moderatorzy i administratorzy zastrzegają sobie prawo modyfikowania oficjalnych forów i/lub pokojów czatu w dowolnym czasie, według ich uznania i bez uprzedniego powiadomienia.

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    nie, po prostu takie z was lenie, że wam się się nie chce ;]

cytat z jednej ze stron na pierwszej stronie wyników googla:

Komenda /me: Użycie komendy oraz zastosowanie.

Komenda /me - Opisywanie czynności, którą wykonuje aktualnie Twoja postać, której w pełni nie możesz jej pokazać swoją postacią(animacją). Jest ona główną komendą Role Play, bez której gra nie byłaby taka świetna, jak Nam się wydaje.

Użycie komendy /me:
    Jak pisałem wyżej, używamy ją, gdy chcemy swoją postacią odegrać jakąś prostą lub bardziej skomplikowaną czynność.

Przykład 1:

** Jessica Raso spogląda na zegarek. **
    Jest to jeden z przykładów. Teraz każdy dookoła wie, że Ty spojrzałeś na zegarek. (Ale można to zastąpić wpisując /time - również możesz "pochwalić" się swoim zegarkiem wpisując markę np. /me spogląda na zegarek Casio.)

Przykład 2:
    ** Jessica Raso wsuwa rękę do kieszonki, po chwili wyciąga z niej telefon. **
    Tutaj jest przykład dwóch czynności w jednej chwili - Wyciągnięcie telefonu z kieszonki. Wszyscy wiedzą dookoła skąd owy telefon wyciągnąłeś. (Czasami się zdarza, że ktoś zapyta na /do, skąd owy telefon wyciągnąłeś/aś - dlatego zalecane jest takie coś napisać.)

Przykład 3:
    ** Jessica Raso łapie za telefon z kieszonki, naciska coś na nim dłuższą chwile, po czym wsuwa go do kieszonki. **

Przykład 4:
    ** Jessica Raso spogląda z uśmiechem na Stefana Batorego, po czym puszcza do niego oczko. **
    Tutaj jest pokazane, że w komendzie /me nie istnieje MetaGaming z wykorzystaniem danego gracza nicku. Powiedzmy chcemy zwrócić się akcją(uderzyć, podać rękę itp.) do drugiej osoby, możemy jego nick użyć w /me. (Ale mimo to imienia i nazwiska IC owego gracza nie będziemy znać.)

Uwaga! !!
    Spróbuj być kreatywny i nie zaśmiecać czatu robiąc:

** Jessica Raso siega telefon. **
    ** Jessica Raso naciska cos na telefonie. **
    ** Jessica Raso chowa telefon. **

Wygląda to nieestetycznie, zaśmieca czat oraz można zostać ukaranym przez jakiegoś GameMaster'a. Lepiej chwilę dłużej napisać owe /me i pokazać, że jesteśmy graczem z wyższej półki.

Odkrywca Awatar anael6669
    Serwer
    Nowa Ziemia
    ale tu nikt nie "łapie za telefon" i nikomu nie "leci krew z czoła" (dalszy opis z googli), a jak ktoś ci daje premie to on i Ty to widzicie, jak upujesz budynki , to wiesz ile dane kopalnie się upują, każda tak samo 2,5m, 5m, 7,5m i 10m, wystarczy je zapałzować po wybudowaniu i gdy wybudujesz komplet po koleii wszystkie podnosisz i pokazuje się inny znaczek na ten czas co upujesz., Nie ma takiego 'światu' - wyspy na której jest więcej niż 3 graczy (przygoda), a i tak każdy z nich w chmurce dostaje info: "generał twojego znajomego...", więc jest to zbędne, większość osób raczej by dostała szału, gdyby przykładowo na 40 osób u mnie w gildii, nawet 10 zalogowanych i na czacie co chwila: anael6669 podnosi kopalnie miedzi na 5ty lvl i tak 6 razyw przeciągu kilku sekund, ba , ale to jeszcze nic, wyobraź sobie sytuacje kolega XxXxX wrzuca mi 168 koszy i każdy z koszy pokazuje sie na czacie, wiesz jak by to za***o czat, heh, aż strach pomyśleć, a co dopiero w gildiach co jest po ponad 90osób w tym z 60 aktywnych w tym samym czasie"P
    • Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej gwarantuje każdemu wolność wypowiedzi. WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI GWARANTUJE ZAKAZ CENZURY.....
    • Więc co mi się podoba to pisze i wara od tego........

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Tak bardzo niepotrzebne. Dodatkowy spam na czatach, nic więcej. Fajnie jakby jeszcze były komunikaty o odnawianiu pól. 50 osób w gildii, każdy po 50 pól, bajeczka.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wystarczy, że obecne okienko informacyjne wkurza sporą część graczy (patrz wątek), spamerów na czatach jest pod dostatkiem, więc dodatkowe zaśmiecanie gry informacjami typu "Czesiek je śniadanie w postaci kromki z masłem, szynką konserwową, serem Gouda i pomidorem oraz przepija to herbatą Earl Grey z cytryną" jest niepotrzebne, wręcz zbędne, a nawet zbyteczne.

Poza tym w dalszym ciągu nie napisałeś czemu taka komenda miałaby służyć, opisałeś tylko jak działa bez podania praktycznego zastosowania w TEJ grze.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów