Zobacz wyniki ankiety: Czy to jest otrzebne?

Głosujących
19. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

10 52.63%
  • Nie

8 42.11%
  • Nie wiem

1 5.26%
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Wojny gildii

P3827

Wojny gildii

Osobna wyspa (bez gór, lasów i cieków wodnych), na której pod flagami gildii, mogliby 'lądować' generałowie lub same wojska od członków poszczególnych gildii, i naparzać się do woli. Zwycięzca by brał 50% sprzętu zwyciężonego - rozdzielanego równomiernie, według ilości biorących udział w bitwie współuczestników. Zgłoszenie do bitwy, byłoby równoznaczne z wysłaniem wojska na wyspę.
    Nie byłoby możliwe wysyłanie wojsk osobom nie stowarzyszonymi w gildiach.

Generał z największą liczbą doświadczenia automatycznie przejmowałby dowodzenie nad połączonymi siłami gildii.

Możliwe by było rozbicie obozu gildii poprzez wysłanie wojsk do obozu danej gildii.
    Przegrana gildia, w tym wypadku musiałaby odkupić swoich generałów - bez wykupienia, nie mogłaby by wysłać na wyspę nowych wojsk, a wysyłający na wyspę wojska, zakupywać nowych generałów.
    Możliwe by były bitwy pomiędzy poszczególnymi gildiami, na ziemi niczyjej, po wysłaniu posła z wypowiedzeniem wojny.

Osadnik Awatar emuq
    Serwer
    Czarci Gaj
    jeszcze nie ma trybu PvP a Ty już o wojnie, wejdzie tryb to wtedy będą pomysły a BB już ma pewnie szkic jak to będzie wyglądać.

po 1. zgłoszenie = wysłanie wojska. gildii to gildia, pakty militarne i co wtedy brak pomocy ?? wątpie także NIE.

po 2. a który generał z najwiekszą liczbą doświadczenia jak każdy generał jest taki sam, nie ma opcji zdobywania pkt na generała. także NIE

po 3. odkupywać generałów nonsens , juz bardziej jak pozyskiwanie. również NIE

po 4. po co jakiś poseł skoro pewnie będzie to wypowiedziane normalnie na forum pewnie jak w innych grach. jeszcze raz NIE.

po 5. pomysł za bardzo wysadzony w przyszłość. W całości jestem na NIE.

P3827
    Może to dla większości (odpowiedzi ankietowych), jest bez sensu. Dla mnie bez sensu jest doprowadzenie gospodarki i wojska do poziomu, kiedy jedyną rozrywką po podbiciu całej wyspy, są szablonowe misje, które po jednym odbyciu, są tylko szablonem. Brakuje mi pomysłu z Anno z kolonizacją nowych wysp. A w odróżnieniu do innych gier on-line w których grałem, dla mnie jest dobrym pomysłem, że wyspa jest niemożliwa do ataku przez innych graczy. Szybko się mi nudzi odwiedzanie kont w grach, kiedy pierwszymi komunikatami jakimi widzę, jest lista tego co straciłem w wyniku napaści.
    Tak samo wprowadzenie sztucznego ograniczenia w ilości żołnierzy których generałowie mogą mieć w swoich szeregach - jest bezsensowne - równie dobrze mogłoby to zrównoważyć, wprowadzenie losowej liczy wrogów w obozach.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    A co bys powiedzal na obrone wspolnego krolestwa.

Uprawnienia umieszczania postów