Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Brak możliwości urochomienia obszaru gry po zakupie nowego generała z Tawerny

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród

Brak możliwości urochomienia obszaru gry po zakupie nowego generała z Tawerny

Witam
    W dniu dzisiejszym chciałam zrobić misję. W tym celu dokupiłam nowego generała z tawerny (3ciego w kolejności z tawerny - około 19:25). Po wyborze miejsca na ustawienie go (S2 nad kopalniami miedzi w miejscu po pozostałościach studni) gra zareagowała bardzo dziwnie : automatycznie zostałam przeniesiona do Panelu głównego i jakieklwiek próby wejścia z powrotem do gry kończyły się komunikatem o błędzie "W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie". Próby ponownego załadowania, relogowania, czyszczenia cache'u przeglądarki nie dały pożądanego rezultatu. Nadmienię iż miałam maksymalną możliwą ilość osadników - tzn nie przybywali następni.

Tym samym mam zablokowaną możliwość dalszej gry. Problem wygląda podobnie u innych osób jednakże opisuję go by pomóc w diagnozie.

moja przeglądarka to Firefox 27.0.1 for Ubuntu 12.04.4 LTS (32bit k. 3.2.0-59-generic-pae) i Flash 11.2.202.341

Odkrywca Awatar Kranderga
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Nic nowego, za jakiś czas gra się odblokuje, ja czekałem godzinę.
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...l=1#post141643
    http://forum.thesettlersonline.pl/th...l=1#post141647
    Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem poprawnego działania gry, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają. Stan: To nie jest bug.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dzięki Kranderga.
    Wygląda na to , że to problem z ustawieniem garnizonu nowego generała na suchej studni (twój drugi link).
    Zobaczymy co dalej. Do Supportu też napisałam.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    mi sie jeden odblokował po dwóch dniach
    drugi po ok 6godz.
    i znowu następny sie zawiesił przy przechodzeniu na nową pozycję na wyspie , przez co gra jest zawieszona na kilka godzin
    co ciekawe też za pierwszym razem chciałem go postawić na zapadłej studni .

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Nowy Świat
    Mam to samo kupiłem a nastepnie postawiłem generała na zapadłej studni.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Też mam ten sam błąd " Obszar serwera uszkodzony" jakieś podpowiedzi co zrobić? do Supportu właśnie napisałem.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Po kilku godzinach mogłam się znów zalogować zgodnie z tym co napisał Kranderga.
    Profilaktycznie usunęłam suchą studnię na której chciałam utworzyć garnizon nowozakupionego generała. Oczywiście generał nie utworzył garnizonu w wyznaczonym miejscu - tzn na suchej studni - musiałam go ustawić jeszcze raz. Od tego czasu został zablokowany - tzn wisi w statusie 0% budowy garnizonu - i tak od kilku godzin. Zobaczymy kiedy się odblokuje.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    ja od rana sie zalogowac nie moge bo nieswiadoma istnienia problemu postwilam gienka na suchej stuni i BB mi podziekowal niemozliwoscia logowania sie na konto... ze szlag mnie trafia to delikatne okreslenie mojego stanu ducha!

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Czarci Gaj
    u mnie to samo,
    wisi mi od kilku dni, major, zniwiarz, doświadczony i zwykły
    na szczęście weteran przeżył uszkodzony obszar

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    i u mnie to samo, obszar serwera uszkodzony , w przeciagu poltora tygodnia drugi blad na koncie uniemozliwiajacy grę

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów