Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Małe niedopracowanie dla osób z 50 poziomem

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród

Małe niedopracowanie dla osób z 50 poziomem

BB wprowadziło gwiezdne monety, prze-konwertowało skumulowane doświadczenie, oraz zamieniło doświadczenie z nieodebranych maili.

Teraz pytanie a co z zadaniami?? Otrzymaliśmy nowy ciąg zadań, a w nim mamy punkty doświadczenia jako nagrody pytam się po co?? Dodatkowo trzeba wspomnieć, że możliwe że nie wszyscy zrobili zadania, ja przykładowo nie widziałem celowości wybudowania młyna prochowego aby otrzymać 10k punktów doświadczenia z którymi nic nie zrobię, obecnie te punkty nawet nie zamienią mi się w gwiezdne monety.

Pytanie czy BB coś z tym zrobi?? Jeżeli jest nowy event, dobrym pomysłem, byłoby zamienić punkty doświadczenia w nagrodach dla obecnych 50lvli na fasole, nie mówię tutaj o sporych ilościach, ale jest już ustalony przelicznik między punktami doświadczenia w baśniowych przygodach a magicznymi fasolami.

W moim przypadku to ponad 50k punktów doświadczenia.

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    PD z zadan nie jest zamieniane na nic, jak masz 50lvl to przepada, teoretycznie zadania z pd powinno sie zrobić przed 50lvl, a jak jest to każdy wie. Bo jak dobrze zauważyłeś nie ma większego celu stawiać młyny czy ludwisarni.

A to że dodatkowe zadania które dodają również mają PD (są przewidziane od niższych lvl, które do pd sie im dopisze), ludzie z 50 lvl niestety sa trochę w tym względzie poszkodowani.

Jakby zadania miały rozróżniać jaki masz lvl i czy ci dac PD czy GM, to by wyszło więcej komplikacji/bugów itp (znając BB) niż to wszytko jest warte.
    Więc nie widzę potrzeby płakać nad kilkoma k PD, zrobisz jedną przygodę i będziesz mial więcej PD niż z tych wszystkich zadań.

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Raczej czekałem na odp. od kogo innego, niż osoby, która z programowaniem nie miała nic wspólnego. Nie spodziewam się od programistów BB, aby zrobiła coś zaawansowanego, ale sądzę, że stworzenie skryptu, który konwertował graczom z pięćdziesiątym poziomem punkty doświadczenia z zadań na coś przydatnego, jest w ich możliwościach.

I daruj sobie gimnazjalne docinki, w których próbujesz ustalić jakie emocje towarzyszyły przy tworzeniu tego postu. Kwestia jest prosta po co nam punkty doświadczenia w zadaniach, nawet tych nowych związanych z baśniowymi przygodami, otrzymujemy punkty doświadczenia, po co?? Drugie pytanie, czy te punkty doświadczenia, będą konwertowane na gwiezdne monety, czy to zamierzone niedopatrzenie??

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Cytat Zamieszczone przez Idho Zobacz posta
    Raczej czekałem na odp. od kogo innego, niż osoby, która z programowaniem nie miała nic wspólnego. Nie spodziewam się od programistów BB, aby zrobiła coś zaawansowanego, ale sądzę, że stworzenie skryptu, który konwertował graczom z pięćdziesiątym poziomem punkty doświadczenia z zadań na coś przydatnego, jest w ich możliwościach.
    Czy to musi być osoba znająca się na programowaniu? I tak pewnie zatwierdziło grono osób, która z programowaniem niewiele ma wspólnego.
    A ilość doświadczenia jest tak banalna, że niewarta zachodu. Nie bądźmy dusigroszami co chcą, aby każdą najmniejszą stratę nam wyrównywano. Zreztą ilość ta w stosunku do ilości doświadczenia z przygód jest kroplą w morzu.

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Quartis Zobacz posta
    Czy to musi być osoba znająca się na programowaniu? I tak pewnie zatwierdziło grono osób, która z programowaniem niewiele ma wspólnego.
    A ilość doświadczenia jest tak banalna, że niewarta zachodu. Nie bądźmy dusigroszami co chcą, aby każdą najmniejszą stratę nam wyrównywano. Zreztą ilość ta w stosunku do ilości doświadczenia z przygód jest kroplą w morzu.
    Czytaj ze zrozumieniem, nigdzie nie napisałem, że chodzi mi o osobę znającą się na programowaniu, stwierdziłem tylko, że set2g nie zna się na programowaniu, bo wypowiada się w dziedzinie w której nie ma zielonego pojęcia (można poznać po propozycji, aby zadania rozpoznawały poziom, gdy można w prosty sposób, zamienić doświadczenie na coś na czym gracz z pięćdziesiątym poziomem nie straci), w twoim przypadku stwierdziłem brak czytania ze zrozumieniem, na podstawie twojego pytania, co by sugerowało, że czekam na osobę znającą się na programowaniu.

Wracając do tematu, nie chodzi o korzyści, tylko samo dopracowanie gry. Rozumiem, że nie masz maksymalnego obecnego poziomu, ale gracze z większym stażem, już od dłuższego czasu są pomijani, i nawet jak coś się robi w ich kierunku, to jest to niedopracowane, powiedz mi szczerze, po co dawać nam nowe zadania z punktami doświadczenia. Ok stare zadania, nie potrafią przerobić, no naprawiają niektóre po kilka miesięcy, ale nowe zadania.

Odkrywca Awatar RedJul
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Chodzi raczej o zasadę a nie o tych kilka SC.
    Dlaczego 50 lvl jest ewidentnie poszkodowany w nowych zadaniach?
    Ze starych, rozumiem naliczenie byłoby kłopotliwe (chociaż z przygód się dało), ale dlaczego w nowych zadaniach nie ma?
    Przyznam się, że mniej by mnie wkurzało gdyby całkiem tej ikonki z expem nie było.

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    Czytaj ze zrozumieniem, nigdzie nie napisałem, że chodzi mi o osobę znającą się na programowaniu, stwierdziłem tylko, że set2g nie zna się na programowaniu, bo wypowiada się w dziedzinie w której nie ma zielonego pojęcia (można poznać po propozycji, aby zadania rozpoznawały poziom, gdy można w prosty sposób, zamienić doświadczenie na coś na czym gracz z pięćdziesiątym poziomem nie straci), w twoim przypadku stwierdziłem brak czytania ze zrozumieniem, na podstawie twojego pytania, co by sugerowało, że czekam na osobę znającą się na programowaniu.
    Sam sobie zaprzeczasz. Skoro nie szukasz osoby znającej się na programowaniu to czemu oczekujesz tego od se2g? A to co można zaprogramować a co nie, to wg mnie jesteś w błędzie.

PS. Wg mnie jedyną rzeczą nad którą rzadko kto z programistów się zastanawia to losowość. I najczęściej wkleja tylko funkcję.
    Ostatnio edytowane przez Quartis ; 03.08.2013 o 14:45

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Quartis Zobacz posta
    Sam sobie zaprzeczasz. Skoro nie szukasz osoby znającej się na programowaniu to czemu oczekujesz tego od se2g? A to co można zaprogramować a co nie, to wg mnie jesteś w błędzie.
    nie spamuj koleś, bo otrzymasz upomnienie. Wiem że są wakacje ale to nie zwalnia od myślenia. przeczytaj tyle razy, aż zrozumiesz. Jakbyś pomyślał, przez chwile byś wiedział, że chodzi o CM'a, a dopisek odnośnie programowania, był luźnym spostrzeżeniem odnośnie tego gracz.... jak przy tobie jest luźne spostrzeżenie: dziecko niepotrafiące czytać ze zrozumieniem. EOT (googlnij jak nie rozumiesz)

Chce zauważyć niedopatrzenie, odnośnie nowych zadań dla graczy z pięćdziesiątym poziomem. Co z punktami doświadczenia w zadaniach u osób którzy osiągnęli maksymalny obecny poziom??? Jakie podejście ma BB do graczy umieszczając punkty doświadczenia w nowych zadaniach, czy to niedopatrzenie czy celowe zagranie???

przypomnę, punkty doświadczenia z zadań, nie są na nic konwertowane

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Małe niedopracowanie dla osób z 50 poziomem
    Moim zdaniem to nie jest małe niedopracowanie, ale calkiem spore Dostaliśmy monety, za które jak na razie nie ma co kupować. Punktów z zadań nie przeliczono i kolejne punkty z zadań przepadają. Mam wrażenie, że ktoś jednak tego w BB nie przemyślał. Skoro star coins miały być rozwiązaniem na otarcie łez dla 50 leveli, dla graczy którzy czekają już dosć dlugo na odblokowanie wyższych leveli, to chyba jednak powinni przeliczać takze punkty z zadań.

Osadnik
    Serwer
    Złota Góra
    nie spamuj koleś, bo otrzymasz upomnienie. Wiem że są wakacje ale to nie zwalnia od myślenia. przeczytaj tyle razy, aż zrozumiesz. Jakbyś pomyślał, przez chwile byś wiedział, że chodzi o CM'a, a dopisek odnośnie programowania, był luźnym spostrzeżeniem odnośnie tego gracz.... jak przy tobie jest luźne spostrzeżenie: dziecko niepotrafiące czytać ze zrozumieniem. EOT (googlnij jak nie rozumiesz)
    Jak widać bardziej Tobie szkodzi myślenie. Bo jeśli ktoś nie zgadza się z Twoim zdaniem to jet bee. Uważam, że nie muszą dawać za wszystko wyrównania. Nawet nie powinni tego robić. Równie dobrze mogli wykasować całe poprzednie doświadczenie, nie robić 50+ i powiedzieć, że należy zbierać od początku.

PS1. Co do luzu, to wiesz nieraz spływa...
    PS2. Skrótów jest multum i EOT ma więcej znaczeń niż myśliszA le jesteś tzw. nowoczesny. Rzucisz skrót i myślisz, że jesteś guru.
    PS3. I nie strasz mnie upomnieniem. Bo mnie to mało rusza.
    PS4. I google nie jest wyznacznikiem wiedzy. Proponuję udać się do biblioteki i poczytać.

Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów