Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Małe niedopracowanie dla osób z 50 poziomem

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Cytat Zamieszczone przez Warszawa2012 Zobacz posta
    Moim zdaniem to nie jest małe niedopracowanie, ale calkiem spore Dostaliśmy monety, za które jak na razie nie ma co kupować. Punktów z zadań nie przeliczono i kolejne punkty z zadań przepadają. Mam wrażenie, że ktoś jednak tego w BB nie przemyślał. Skoro star coins miały być rozwiązaniem na otarcie łez dla 50 leveli, dla graczy którzy czekają już dosć dlugo na odblokowanie wyższych leveli, to chyba jednak powinni przeliczać takze punkty z zadań.
    Dokładnie. Nawet wzięli pod uwagę baśniowe przygody, gdzie dla osób z pięćdziesiątym poziomem punkty doświadczenia są konwertowane na magiczne fasolki, ale zadań nie uwzględnili i teraz pytanie jest to celowe, czy znowu niedopatrzenie. Teraz tylko się chce, aż za każdym razem, kiedy otrzymujemy z zadania pd wysłać zgłoszenie do supportu z pytaniem, dlaczego moje punkty doświadczenia nie zostały zamienione na gwiezdne monety.
    Ostatnio edytowane przez Idho ; 03.08.2013 o 15:30

Osadnik Awatar Suneater
    Serwer
    Kolonia
    Ech, zrob sobie wikingow i sie odkujesz o te nedze ochlapy expa z zadan. Robisz problem z niczego z tym expem . Z drugiej strony trza bylo robic te zadania jak byla taka mozliwosc, a nie teraz plakac po fakcie.
    Moge sie tylko zgodzic, ze niepotrzebnie robili gwiezdne monety, ktore teraz leza i tylko kurz zbieraja, ale pewnie sie doczekamy w koncu czegos na co bedzie mozna je wydac.

Początkujący Odkrywca Awatar romsheff
    Serwer
    Czarci Gaj
    Po wskoczeniu na 50 level nadal jest informacja o punktach doświadczenia jako nagrodzie za wykonanie zadania.

Po pierwsze nie rozumiem, dlaczego nie można przeliczyć na gwiezdne monety punktów doświadczenia za zadania. Czym się one różnią od tych z przygód ?

Po drugie skoro po przekroczeniu 50 levela już nie można zdobyć pkt doświadczenia to nie powinny się one wyświetlać jako nagrody za wykonanie zadania.

Odkrywca Awatar zwolk
    Serwer
    Słoneczny Gród
    O ile mi wiadomo, nowy ciąg zadań związany z przygodami baśniowymi pojawia się na 42 levelu, tak że założenie było takie, że te zadania powinny być zrobione przed wbiciem 50 poziomu. Na upartego już po wbiciu 26 lvl można było olać księgę zadań i wbić 50 lvl na przygodach. Z mojej strony wygląda to na kolejną niedoróbkę, bo PD z zadań tak samo się dolicza do puli jak PD z przygód. Konwersję PD na cokolwiek mają już opanowaną, bo zamieniają je albo na Star Coins albo na fasolki, tak że nie widzę żadnego problemu w konwersji PD z zadań. No chyba że to jednak jest celowe działanie na zasadzie: "trzeba było robić zadania na bieżąco", a wersja dla tych, którzy dostali nowe zadania po wbiciu 50 lvl: "pan się już nachapał, i ciesz się pan, że dostałeś Star Coinsy za to, co kisiłeś w wiadomościach".

Odkrywca Awatar Idho
    Serwer
    Słoneczny Gród
    @zwolk mylisz się ;-)

1) To że ciąg zadań pojawia się na 42 poziomie o niczym nie świadczy. Dodatkowo nie wiem na jakiej podstawie został ustalony ten próg, ponieważ większość osób nie ma tak dużej populacji na tym poziomie aby wykonać pierwsze zadanie. Dodatkowo wprowadzone limity poziomowe są dość wysokie jak dla osoby z 42 poziomem:
    patenty - 43 poziom
    Kwatermistrz - 44 poziom
    Baśniowy Zamek - 45 poziom
    Rezydencja - 46 poziom
    major generał - 47 poziom
    złota wieża - 48 poziom
    Aby ukończyć ciąg zadań trzeba mieć 45 poziom. czyli 1.131.000 punktów doświadczenia, na 42 poziomie ma 535k doświadczenia. Przy okazji ciąg zadań mu sugeruje przygody, na których 3k wojska nie wystarczy ;-)
    Nie wyskakuj z argumentacją: "bo ciąg zadań zaczyna się od 42 poziomu" bo uważam, to za dość znaczące niedopracowanie ze strony BB względem właśnie tych graczy, jakby nie patrzeć cała aktualizacja jest bardziej przeznaczona dla osób posiadających puszkarzy i weterana.

2) Następnym argumentem przemawiającym na moją korzyść jest nowy system badań w fazie testów, a dokładniej umiejętność:

Nazwa: Wyrafinowany łupieżca
    Efekt: Zapewnia 30% szansę na otrzymanie przygody z dodatkowym 30% łupem.
    Która co ciekawe dostarcza punkty doświadczenia dla osoby z 50 poziomem ;-) a nie gwiezdne monety ;P

Jestem ciekawy kiedy się zmieni polityka BB względem graczy którzy osiągnęli 50 poziom.

Serwer
    Czarci Gaj
    Nowe zadanie po konserwie: "Co oznacza premium ?"

Nagroda: punkty doświadczenia.

I teraz już mi nikt nie powie, że mogłem to zrobić zanim osiągnąłem 50 poziom.

Osadnik
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Dzisiaj wbiłem 50ty poziom i też trochę mnie rozczarowała końcówka. Brakowało mi 5k PD, wbiłem 40k i ile dostałem gwiezdnych monet? Kto zgadnie?

0.

Osadnik Awatar Inkatus
    Serwer
    Kolonia
    Krajan88 to było trzeba zrobić przygodę za 7k PD
    Nie bądź, nie dom, paczuj ferirum maleńka frirom.

Serwer
    Czarci Gaj
    Ja zrobiłem przygodę za tyle punktów ile brakowało do 50 poziomu, z minimalną nadwyżką, ale nie dlatego, ze wiedziałem, ze nadwyżka przepada.

Kolejny bezsens w tej grze.

Osadnik Awatar GreenLands
    Serwer
    Nowa Ziemia
    w grze jest sens, jak wykonujesz zadania zgodnie z ich wyskoczeniem, ale jak ktoś zrobi 50 wikingów a później kolejnych czarnych i ma 50lvl, to niech płacze, że nie umie czytać zadań ze zrozumieniem.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów