Zobacz wyniki ankiety: Poziom gracza przy nicku na czacie

Głosujących
27. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

20 74.07%
  • Nie

6 22.22%
  • Nie mam zdania

1 3.70%
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Czat

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia

Czat

Zainspirowany "pudelkową" modą na podawanie wieku przy opisie osoby, myślę, że na czacie obok nicku gracza powinna znaleźć się informacja o jego poziomie.

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    I przeleciala mi przez glowe lawina plusow i minusow takiego rozwiazania...

Wiesz, jaki mam poziom w grze, bo jestesmy znajomymi, ale jakbys nie wiedzial, co dalaby Ci ta informacja?...

Jesli daloby to wieksza tolerancje graczy szczegolnie 40+ odnosnie pytan zadawanych na pomocy przez graczy <17 (i jednoczesnie byloby widac, jak jakis pajacyk np z 50 lvl robi zamieszanie na tym kanale... :>), to bylby to dobry pomysl. Jednak moze to prowadzic do stygmatyzacji przez graczy 45+, tych ktorzy sa na nizszych poziomach...

PS. Chyba, ze miales na mysli podawanie poziomu *umyslowego* graczy, to zignoruj moje zastrzezenia!

Banned
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Wydaje mi się, ze takie rozwiązanie miałoby sens na kanale handlowym (widać czy gracz ma odpowiedni poziom do rozpoczęcia przygody).
    Na kanale pomocy i kanałach globalnych miałoby to raczej mniejsze znaczenie.

Pozdrawiam
    Mod Zakrecony

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Ależ na pewno taki pomysł ma tyle samo plusów co minusów. Natomiast jeśli chodzi o genezę, to miałem na myśli następujące sprawy: 1. handel lootami (np. czy może zaprosić do przygody, do której zaprasza), 2. informacja przed dodaniem do znajomych (żeby potem nie biegać po liście), 3. zwykła informacja z kim mam do czynienia podczas rozmowy.

Minusów nie wymieniam, bo z mojej strony nie widzę

Osadnik Awatar Stochlik
    Serwer
    Nowy Świat
    jestem za !

Początkujący Odkrywca
    Serwer
    Słoneczny Gród
    Ciekawy pomysł. Minusów jakoś na razie nie dostrzegam.

Osadnik Awatar Marcja
    Serwer
    Złota Góra
    Wszystko fajnie tylko jak odróżnić gracza co ma 50 lvl od wczoraj od takiego co ma 50 lvl od sześciu miesięcy?... ;p

Odkrywca
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Do rozróżniania graczy na 50 potrzebny by był jakiś wskaźnik reputacji czy coś w tym guście.
    Tu raczej chodzi o to, żeby odróżnić gracza 50 od gracza 5.

Osadnik Awatar Marcja
    Serwer
    Złota Góra
    No właśnie, a dzisiaj między graczami 50-50 są już podobne różnice jak między 5-49.

Uprawnienia umieszczania postów