Zainspirowany "pudelkową" modą na podawanie wieku przy opisie osoby, myślę, że na czacie obok nicku gracza powinna znaleźć się informacja o jego poziomie.
Tak
Nie
Nie mam zdania
Zainspirowany "pudelkową" modą na podawanie wieku przy opisie osoby, myślę, że na czacie obok nicku gracza powinna znaleźć się informacja o jego poziomie.
I przeleciala mi przez glowe lawina plusow i minusow takiego rozwiazania...
Wiesz, jaki mam poziom w grze, bo jestesmy znajomymi, ale jakbys nie wiedzial, co dalaby Ci ta informacja?...
Jesli daloby to wieksza tolerancje graczy szczegolnie 40+ odnosnie pytan zadawanych na pomocy przez graczy <17 (i jednoczesnie byloby widac, jak jakis pajacyk np z 50 lvl robi zamieszanie na tym kanale... :>), to bylby to dobry pomysl. Jednak moze to prowadzic do stygmatyzacji przez graczy 45+, tych ktorzy sa na nizszych poziomach...
PS. Chyba, ze miales na mysli podawanie poziomu *umyslowego* graczy, to zignoruj moje zastrzezenia!![]()
Wydaje mi się, ze takie rozwiązanie miałoby sens na kanale handlowym (widać czy gracz ma odpowiedni poziom do rozpoczęcia przygody).
Na kanale pomocy i kanałach globalnych miałoby to raczej mniejsze znaczenie.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Ależ na pewno taki pomysł ma tyle samo plusów co minusów. Natomiast jeśli chodzi o genezę, to miałem na myśli następujące sprawy: 1. handel lootami (np. czy może zaprosić do przygody, do której zaprasza), 2. informacja przed dodaniem do znajomych (żeby potem nie biegać po liście), 3. zwykła informacja z kim mam do czynienia podczas rozmowy.
Minusów nie wymieniam, bo z mojej strony nie widzę![]()
Ciekawy pomysł. Minusów jakoś na razie nie dostrzegam.
Wszystko fajnie tylko jak odróżnić gracza co ma 50 lvl od wczoraj od takiego co ma 50 lvl od sześciu miesięcy?... ;p
Do rozróżniania graczy na 50 potrzebny by był jakiś wskaźnik reputacji czy coś w tym guście.
Tu raczej chodzi o to, żeby odróżnić gracza 50 od gracza 5.
No właśnie, a dzisiaj między graczami 50-50 są już podobne różnice jak między 5-49.