Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: marmur z kamienia

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia

marmur z kamienia

w zadaniu marmur z kamienia chyba znalazłem błąd, mianowicie zadanie brzmi następująco:

przygotuj wystarczającą ilość bloków marmuru aby uzyskać 250 szt marmuru

wydaje mi się, że powinno być:

przygotuj wystarczającą ilość bloków kamienia aby uzyskać 250 szt marmuru

ps. nie wiem czy w odpowiednim miejscu napisałem ale jak ekipa programistów szuka błędów językowych to proszę uprzejmie
    pozdrawiam quisel

Początkujący Odkrywca Awatar Fredek_z_F-K
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Myślę, że nie ma błędu: w magazynie prowiantu tworzysz z kamieni 'Blok marmuru' - który daje 50 marmuru. Więc musisz zrobić w queście 5 'bloków marmuru'.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    przeczytaj uważnie co napisałem a nie tłumacz mi rzeczy podstawowych.. zadanie wykonałem bo się domyśliłem o co chodzi ale błąd jest w opisie zadania

Generał Awatar set2g
    Serwer
    Nowa Ziemia
    było omawiane kilka razy już to, sformułowanie może na pierwszy rzut może wydawac się błedne, ale jest ono dobre, nalezy przygotowac tyle blokow marmuru aby w sumie dały one ilość podana w zadaniu

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    sformułowanie to jest błędne na pierwszy i każdy następny rzut oka.. jest bzdurą i tyle skoro ja nie pierwszy zwróciłem na to uwagę..
    ale widzę że jednak settlers online jest najgorszą wersją gry z jaką się spotkałem.. wcześniej zgłaszałem inny problem techn iczny dot. ścinania obrazu czego nikt nie potrafi naprawić tłumaczono się że odnośnik beta dot. jedynie wersji tłumaczenia..
    więc zgłaszam problem dot. tłumaczenia co też ma ktoś gdzieś.. myślę, że forum problemy techniczne jest jeszcze większym nieporozumieniem niż gra bo jak moderatorzy potrafią się zajmować jedynie forum i kwestiami słownictwa na global to jedyny dział który powinien zostać w tym forum to offtopic..
    to może mądralo wytłumaczysz mi w sposób logiczny jak mam przygotować odpowiednią ilość marmuru żeby wytworzyć 250 szt marmuru?? masło maślane heh w sumie nie wielki błąd logiczny ale jednak błąd.. bzdura beton nonsens i tyle
    nie wiem po co gdzieś jest prośba o wskazywaniu błędów żeby je wyeliminować??!!!
    więcej problemów napewno nie zgłoszę bo jak mam się wysilać i pisać o błędach które nikogo nie obchodzą to wolę popisać sobie smsy z dziewczyną..
    szkoda że z tej gry nigdy już nic nie będzie no ale cóż
    Ostatnio edytowane przez quisel ; 30.09.2012 o 22:35

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    według ciebie zadanie powinno brzmieć: przygotuj wystarczającą ilość bloków kamienia aby uzyskać 250 szt marmuru.

to ja już widzę mnóstwo ludzi którzy pytają to ile tego kamienia mają zrobić (w warsztacie kamieniarza) żeby uzyskać marmur...?

poza tym jakoś nie przemawia do mnie nazwa przedmiotu blok kamienia który zamiast kamienia daje marmur...? tworzysz przedmiot który się nazywa blok marmuru. ten przedmiot zawiera w sobie 250 sztuk surowca o nazwie marmur.

nie jestem polonistą tylko matematykiem, ale twierdzę że jest to sformułowanie poprawne, zaś Twoje byłoby nielogiczne
    jesli dalej uważasz że zadanie jest źle sformułowane skonsultuj się z jakimś polonistą. :/

Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    Fakt, że regularnie pojawia się taki temat, świadczy o tym, że coś jest jednak nie tak.
    Myślę że samo sformułowanie "blok marmuru" czy "blok kamienia" jest dziwaczne i mylące. Takie niepotrzebne mnożenie pojęć.

Wyprodukuj w magazynie prowiantu 250 sztuk marmuru z kamienia. I tyle.

Odkrywca
    Serwer
    Kolonia
    Katrin3 fakt ze często pojawia się taki temat świadczy o problemach z czytaniem i myśleniem... popatrz trochę na pomoc - tam masz regularnie te same pytania wynikające z tego że komus nie chciało się rpzeczytać tego co samouczek pokazuje... :/ w stylu mam strefę ale nic nie mogę (bo zapomniałem postawić w niej magazyn), czy dlaczego nie zalicza mi zadanai dziennego (bo to zadanie oczekujące)... naprawdę ręce opadają

Retired CM Awatar BB_xaar
    Serwer
    Nowa Ziemia
    Blok marmuru odnosi się do opcji, którą jest dostępna w magazynie prowiantu (opcja ta umożliwia przemianę zwykłego kamienia w marmur). W związku z tym również uważam, że zdanie to jest napisane prawidłowo.

Początkujący Osadnik
    Serwer
    Kolonia
    więc panie xaar i panie jerry.. powiedzcie mi gdzie mam przygotować bloki marmuru ??

przypomnę:
    przygotuj wystarczającą ilość bloków marmuru aby uzyskać 250 szt marmuru

z tego co wiem to do wykonania zadania należy przygotować 1250 szt kamienia i przerobic je na 250sztmarmuru

poza tym żeby wytworzyć marmur w magazynie prowiantu potrzebujemy właśnie bloki kamienia..
    a bloki marmuru na upartego żeby dowieźć twojej błędnej teorii mogę przygotować w kopalni.. i co z tego? skoro po jego wydobyciu i tak nie wykonasz zadania
    panie cwany jerry taki z ciebie matematyk ?
    to podpowiedz ile bloków marmuru należy przygotować zeby uzyskać 250 szt marmuru?
    chyba wagarowałeś na lekcjach logiki i z czytaniem i myśleniem problem masz właśnie ty i tobie podobni..
    rozwiązanie katrin 3 napewno wyprowadziło by z błędu wielu graczy bo w zadaniu nawet nie jest wspomniane o wytworzeniu marmuru w magazynie prowiantu a wskazuje na to tylko ikonka w zadaniu.. szczerze mówiąc po przeczytaniu tego zadania zastanawiałem się czemu jeszcze jest nie zaliczone gdyż miałem w magazynie grubo ponad 250 szt marmuru..
    z wami to jak z grochem o ściane za niedługo ktoś dojdzie do tego etapu i znowu będziecie drążyć bez sensu ten sam temat zamiast poprawić ewidentny błąd
    Ostatnio edytowane przez quisel ; 01.10.2012 o 23:23

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów