https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...orumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...orumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A co z innymi błędami? Jest ich tyle, że nie wiem który wymienić jako pierwszy do naprawy. Wydarzenie fajnie że będzie ale co z tego jak serwery świecą pustkami.
Przeczytałem to dwa razy, powoli i przepraszam droga, najdroższa Penelopo ale muszę dopytać ponieważ nie mam pewności czy zrozumiałem ten komunikat - co chcecie zrobić 6 września i co poprawić do tej chwili?Cytat:
NNOWE FUNKCJE
Nowe Wydarzenie: Podczas tej aktualizacji do gry zostanie wdrożone Wydarzenie Rocznicowe. Wydarzenie rozpocznie się 6 września!
ZMIANY & USPRAWNIENIA
Budynki: Wybór produkcji Epickich Miejsc Pracy został naprawiony.
Tekst: Naprawionych zostało kilka błędów w opisach.
Rozumiem że promocje na klejnoty zostały uzgodnione z zewnętrzną firma z wielomiesięcznym wyprzedzeniem i sprzedajecie settlersową walutę, mimo że TSO w zasadzie nie działa, a Event analogicznie jak promocja na klejnoty, musi się odbyć booo? :rolleyes:
Nie mam pomysłu, może ktoś podpowie?
Mnie Pani Penelopo interesuje tylko jedno - kiedy będę mógł grać.
Hmm,
Zawsze mi sie wydawalo ze zeby event mial sens to musi byc aktywna spolecznosc na serwerze z ktora mozna chocby handlowac, lub dzielic lupy, w rocznicowym evencie zazwyczaj chodzilo o to zeby ludzie sie zmobilizowali i razem zbierali "cos" dla progresu servera.
A teraz pytanie, jak sobie to wyobrazasz droga Penelopo, skoro nie ma ludzi bo grac sie nie da? Ja od czasu wdrozenia Unity nie widzialem czata ktory od ponad miesiaca nie dziala........... i nie pisz mi prosze o czyszczeniu ciasteczek i innych bzdurach ktore nic nie pomagaja. Ja sie pytam jak wy to sobie wyorbazacie??
Ja myślę że wrzucanie Penelopy do wora z BB to raczej nie :) BB_Penelopa BB_Penelopa
Community Manager kobita tylko przekazuje to co musi Szkoda mi jej czasem :P
jak ta gra padnie w ciągu najbliższego roku ze wskazaniem na rok kalendarzowy 2021 to macie idealny przykład:
1) fatalnej komunikacji z klientami tj. graczami TSO
2) jak doić krowę w końcowej fazie produktu
i wtedy warto sobie zostawić w pamięci jak się robi w konia graczy (klientów) na przykładzie TSO
event niewymagający pod względem gry ale bazujący na dużej ilości aktywności graczy (odkwikaniu balonów)
jak różne działy Ubi tego nie kumają i nie ma współpracy pomiędzy marketingiem produkcja to aż strach pomyśleć jak działają inne gry tej firmy
ZMIANY & USPRAWNIENIA
Budynki: Wybór produkcji Epickich Miejsc Pracy został naprawiony.
Tekst: Naprawionych zostało kilka błędów w opisach.
nooo, tempo napraw przyspiesza... następny bubel naprawią za miesiąc, a ostatnie w kolejnym tysiącleciu...
Działa klient to po co narzekacie ?
Ja się zastanawiam, kiedy to poprawicie:
Nie wiem czy jeszcze jest możliwość zgłaszania błędów, ale chciałbym zgłosić, że "przez przypadek" zaobserwowałem, jak "w magiczny sposób" niektóre zasoby są konwertowane z jednego typu w inny.
Chodzi mi o zasób typu Dodaj do dowolnego złoża lub zasobu (ogólne), który jest "magicznie" zamieniamy w Dodaj do złoża: (odpowiedni zasób) lub w Dodaj zasób: (odpowiedni zasób).
Czy to już będzie na stałe, czy to tylko niefortunny błąd gry?
Szczególnie to jest widoczne, jak odbiera się rzeczy od Przestraszonego Odkrywcy i kilku innych budynków generujących losowe surowce i premie.
Idą na rekord 3 konserwy na przestrzeni niemal miesiąca,
No jedna rzecz na plus to poprawa planów w epickich budynkach, tylko oby wszystkie wróciły
6 wrzesnia event .. dobre sobie, a cos wiecej wiadomo czy bedzie totalna kopia z tamtego roku ?
ale serio czemu nie odpalicie klienta ? pytanie do graczy nie do bb of course, mnóstwo ludzi gra normalnie a na forum tylko ludzie marudzą o to ze zle im
Moim zdaniem jest wręcz odwrotnie, ludzie chcą pograc ale wchodzą na forum widzą tylko lament zamiast instrukcji i nie wiedzą, że klient działa i można sobie ogarnąć ... widać wielu ludzi którzy dosłownie na 2 minuty logują się i znikają
Nawet jeśli event odpali i nawet jeśli da się grać to czuję, że będzie powtórka z rozrywki z zeszłego roku. Limity do osiągnięcia rzędu 75 000 000 szt balonów przy obecne stale zmniejszającej się liczbie graczy to zdecydowanie za wysokie progi do osiągnięcia.
Naprawcie grę i zmniejszcie te limity. Tak wiem i gram przez klienta.
Ten event to jakiś zapomniany żart z 1 kwietnia? Gra freezuje za każdym kliknięciem w cokolwiek, nawet przy przesuwaniu. W wersji Beta płynniej chodziła... Przy sprzedaży klejnotów w takiej wersji to można zgłosić chyba do praw konsumenta...
Event?? Gra ma szybkość ślimaka, a tu będzie event... gratuluję optymizmu. A te poprawki to chyba "na odwal", żeby coś zrobić.
Jak działanie gry nie wróci do normalnej szybkości to będzie piękna porażka. O innych błędach nie wspomnę.
A jak nie działa klient to co??
A jak nie działa?? Więc narzekam bo zrobili totalnego bubla.Ale zęby człek zaciska i robi to co najpotrzebniejsze z nadzieją na rychła poprawe ale trwa to o wieeeeele za długo:"(((
haha napisal ize nie bedzie eventu przed 6 wrzesnia bo trzeba unity naprawic no i nie ma eventu przed 6 wrzesnia ... jest dokladnie 6 hahah a unity jak byly zwalone tak jest dalej wiec co te "przekladanie mialo zmienic?"
aaaaa "Tekst: Naprawionych zostało kilka błędów w opisach" to byl ten najwazniejszy powod ktory zmieni ta gre na lepsze ...co nie panie zenfist?
A masz swiadomosc, ze ten klient nie dziala dzieki BB tylko pomimo tego, ze sami pisali, ze powrot do klienta jest niemozliwy ?
I masz świadomosc tego, ze przy kazdej malej zmianie po stronie backendu klient przestanie dzialac, bo nie ma automatycznego systemu updatowania go (co jest zrozumiale biorac pod uwage ze to nie jest dedykowane rozwiazanie BB) ?
To, że mozesz teraz grac jest PRZYPADKIEM ktory zaistnial tylko i wylacznie dlatego, ze ktos zaczal dzialac na przeciw BB, i nie wiadomo jak dlugo w ogole bedzie to mozliwe :)
takze po co narzekac, wszystko jest OK :D
Gra nie działa a Wy event odpalacie?
Nawet wiki sobie odpuściła. Event na testowym jest już od tygodnia a na wiki cisza.
W tej wersji Unity wydarzenie rocznicowe nie ma prawa bytu. Zamiast poprawy to gra się coraz gorzej. Przewiduje rychły koniec tej gry. Informatycy i testerzy powinni się zabrać do roboty chyba nie pracują w :czynie społecznym:
Czy zamierzacie naprawić wybór generałów na przygodach, żeby po otwarciu okna nie przeskakiwało na poprzedniego generała? Pal sześć z ponownym otwarciem ale kiedy zamierza się bloka zrobić albo cofnać to zaczynają się schody. Naprawa błędów w tekście opisowym naprawdę nie jest żadnym cudem, zajmijcie się poważnymi błędami.
O ile dobrze rozumie, to jest to obejscie wymyslene przez kogos spoza BB, Czy dasz mi gwarancje ze "osoby postronne" nie maja dostepu do mojego username i hasla, i nie bedzie tak ze ktoregos dnia bede chcial sie zalogowac i okaze sie ze konto jest "zczyszczone" do zera?
Pozdrawiam
brak słów po prostu.....bezczelność ekipy BB przekracza wszelkie granice, Penelopa nie bierz tego personalnie do siebie, jesteś tylko pionkiem niestety....
Że co techniczne wdrożycie? Śmiechu warte! Gra jest niegrywalna!
Zgadzam się z tym w zupełności, poza tym czy regulamin TSO dopuszcza takie rozwiązanie? Czy klient nie będzie traktowany jak boot (te są zabronione przecież) i czy nie wiąże się to z "permem"?? Przecież kto jak kto ale załoga TSO przestrzega regulaminu jak w żadnej innej grze... :p
Witam serdecznie.
Rozumiem Wasze obawy, zapewniam Wam, że nasi deweloperzy cały czas pracują, aby gra wróciła do wydajności sprzed Unity. Dostałam również informację, że Unity nie jest dla naszych deweloperów ostatnim przystankiem.
Zachęcam do zapoznania się z wątkiem w którym opisuję kroki jakie warto wykonać, aby ulepszyć wydajność gry: https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47933
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A gdzie ty to widziałeś na testowym (tutaj: https://www.tsotesting2.com ??)? Jak tam zaglądam to jeszcze piłki są i relogi tego nie zmieniają...
Oj to bedzie mega wtopa z eventem, na testowym nie ma nic wiec bedzie puszka pandory na normalnych serwerach ale to nic nowego.
Ci dalej twierdza ze podlanie kota i nakarmienie kwiatkow to lek na wszystkie problemy, ale to tak nie działa.
Ciekawe jak długo będą tolerowali gre na starym cliencie
Nie muszą tolerować, jak pisał Sparkz samo sie posypie po implementacji jakiejś nowości
A ja powiem tylko tyle. Jest progres na ten komunikat czekałem tylko 30/40 sekund. Kiedyś czekało się 2-4 min. jak nie dłużej czasem.
"Out of memory. If you are the developer of this content, try allocating more memory to your WebGL build in the WebGL player settings."
Jak by ktoś nie wierzył to zamieszczam PrtSc z całego pulpitu.
Ciekawi mnie jak będzie można brać aktywny udział w wydarzeniu skoro nie da się odbierać surowców eventowych ciasta/świec, które się zdobędzie na produkcje tortów :(
Zakładam że BB nie zrobi tak że surowce będą z automatu lądować w magazynie prawda BB_Penelopa?
P.S. wiemy BB_Penelopa, że ty tylko przekazujesz wiadomości od tych z góry ale może byś też przekazała nasze słowa im?
O widać że zegar jest godzinę do tyłu :)
Na testowym dodali jakieś 3 nowe budynki, gienka, geologa i odkrywcę, ale się nie da nic sprawdzić, bo przez klienta jak wchodzę to w gwieździe mam pusto i nic nie widać, a na unity jak wejdę w gwiazdę, to wyskakuje błąd i zwis, więc nie ma co się dziwić, że na wiki też nic nie ma :D Pomijam już to, że nie ma grafik nowych rzeczy. Jak oni taki bubel dodadzą na serwery live, to ośmieszą się już całkowicie.