event "laduje" sie dopiero jak wejde na czyjas wyspe/przygode ale nie do konca bo niemam zadan a jak klikam w kalendaz to nic sie niedzieje, niemam tez np choinki na srodku wyspy...
Wersja do druku
event "laduje" sie dopiero jak wejde na czyjas wyspe/przygode ale nie do konca bo niemam zadan a jak klikam w kalendaz to nic sie niedzieje, niemam tez np choinki na srodku wyspy...
mam ten sam problem
To samo. Kalendarz mogę otworzyć, ale nie mogę kliknąć drzwi - brak reakcji. BB znowu w formie, echhh
Polecam wyczyścić dane przeglądarki, może pomoże, a nie zaszkodzi.
Dziękuję, wuju dobra rada.
Może mam jeszcze zrestartować komputer i przelogować się ?
Pracujesz w jakimś boku ?
Raczej czeka nas jak zwykle konserwa w ciągu dnia naprawiająca błąd. Oby. Tylko dlaczego zawsze mimo testów coś musi pójść nie tak.
czyszczenie przegladarki to juz kazdy zna.... jak tak dalej pojdzie to bedzie trzeba co tydzien formata robic zeby gra chodzila ;p napisalem na supp, zobaczymy co odp ----
Z doświadczenia wiem że nie każdy, dlatego wolę napisać.
Dokładnie ten sam problem :(
ktos pisal do suportu?
alt i f4 pomaga... człowiek się tak nie denerwuje a i czasu zaoszczędzi :)
Ja napisalem dostałem odpowiedz taką że głowa mała. Gdybym nie sprawdził podstawowcyh mozliwości to bym do nich nawet nie pisał. A otrzymałem odpowiedz o czyszczeniu przegladarki. Witki opadaja.
u mnie ruszylo, po dosc dlugim czasie czekania... Probowales ubic animacje na wyspie, i pozniej przelogowac sie?...
Witam.
Proszę o informacje czy problem w dalszym ciągu występuje?
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pod trybikiem "okno wydarzenia" jest nieaktywne..
poza tym nie widze zadnych zmian.. jakby u mnie ten event. w ogoe nie zaskoczyl...
w kuferku brak zakladki z eventem...
czyscilem cache, reset przegladarki, kilukrotne przelogowywanie.. niestety.. ale to wydarzenie chyba tym roku nie dla mnie ;((
edit2 : po wejsciu do znajomego.. pojawia sie ionka wydarzenia i jest zakladka w kuferku. zas po relogu.. wszystko znika..
zas znak rozpoznawczy o evencie"CHOINKA" u mnie brak tego bajeru w ogole..
Po zalogowaniu ani jednej znajdki eventowej (mniejsza że ogłaszajac godzine startu wgranego wcześniej eventu mogliście dodać dla jasności, że trzeba się przelogowac po pólnocy, a nie ze startuje 0:01 no ale niby można się domyśleć)
A ze znajdkami spokojnie zaczekam na nowy sort, a potem się zobaczy ;)
mam problem w dalszym ciagu po wejsciu do kogos na wyspe event wchodzi ale po przelogowaniu w nie ma
U mnie w dalszym ciągu nawet śladu eventu. Ciekawy jestem jaka tu losowość działa. Kumple z gildii nawet o nickach na lioterki pozniejsze niż L juz mają od dawna zadanka eventowe a u mnie na wyspie nic się nie zadziało. Prośba o wyjaśnienia i nie w stylu wyczyść cache przegladarki. Pozatym odpalałem juz na 4 różnych przeglądarkach i efekt ten sam!!!! Brak eventu!!!!
ja mam tak samo
ja wyslalem zgloszenie
Nie dziala kalendarz, nie moge odkryc nic
nie ma pod avatarem okna wydarzenia
nie mam żadnych zadań z eventem
a zegar odmierza czas eventu.
Nie piszczcie tylko o relogach, czysczeniu czy zmianie przegladarki itp.
Penelopa , daj znac.. czy jeszcze musze do tych biednych z suportu pisac..
czy wystarczyl moj wpis w tym temacie?
Pozdro
edit:
mam kalendarz, ale jak klikam to nic sie nie dzieje,,
po relogu wszystko znika.. tez mi event.. skopali cos i podejrzewam ze za tydzien na konserwe, moze racza cos naperawic.. a ja tydzien bede w pleecy..
Tak jak gracze powyzej, wszystko wyczyszczone, przelogowane i co... WIelkie G... Brak zadan, kalendarz pojawia sie po wejściu/wyjściu z map znajomych ale jest NIEAKTYWNY...
A teraz rarytas - od 00:01 wszyscy moi zajomi z UK nie mogą nawet załadować stron TSO.
Czyli cały event dla nich psu w du...
W nocy nie działała aktywacja eventu, bo zalogować się normalnie dało, ale teraz jest już ok. A też gram z UK
U mnie wciąż nie ma eventu i proszę nie pisać o przeglądarkach i innych relogach...
CZy ktoś z Adminów łaskawie odpowie, kiedy mogę się zpodziewać Eventu na swojej wyspie??? Nadal nic nie zmieiło się a problem zgłaszałem juz na forum około 12!!!!
ja problem juz posłałem do supportu lecz narazie odpisali tylko tyle zeby ciastka wyczyscic i sprobowac z innej przegladarki co oczywiscie nie dziala
Co zrobić gdy anulowałem przygodę "w poszukiwaniu świątecznego nastroju" i nie mogę jej odzyskać przez co zablokowana jest możliwość wykonywania wszystkich innych zadań.
Jak juz pisałem zadne ciasteczka i przegladarki. Mają jakiś problem i sciemniaja jak moga a czas sobie leci. Kumple maja juz po 200 prezencikow i wiele zebranych gadzecikow eventowych. Ciekawe jak to wyobrazaja nam zrekompensowac??!!!!
U mnie wcale event nie wystartował jeszcze nie mam kalendarza ani ofert świątecznych u kupca dziwne
i tak pamięć podręczna przeglądarki jest wyczyszczona to samo mam na każdej przeglądarce Chrome Opera czy Mozilla sprawdzałem
Nagromadzenie znaków interpunkcyjnych w poście też nie pomoże ;)
A bardziej na serio - problem należy zgłosić do supportu, oni nie siedzą na forum i nie przekopują się przez wpisy graczy w poszukiwaniu tych, którym trzeba pomóc. Jak nie zgłosisz im problemu i nie opiszesz go szczegółowo oraz nie wyjaśnisz co już zrobiłeś by go rozwiązać nic nie zrobią
Dobre żarty z tym świątecznym eventem
Osobom z problemem proponuję też wyczyszczenie pamięci flash playera (to nie to samo co ciasteczka i historia przeglądarki). Nie obiecuję, że pomoże więc proszę na mnie nie krzyczeć ;) Wiem tylko, że u mnie kilka razy pomogło na różne problemy
Nie pomaga!
Dla wszystkich "wójków dobra rada" błąd MUSI być wewnętrzny na serwerze, bo problem dotyczy przydzielania zadań i znajdek, a nie wyświetlania obiektów.
Prosiłam żeby nie krzyczeć... Zgłaszasz problem na forum to nie oczekuj odpowiedzi od Zespołu Technicznego. I miej tu człowieku chęci by spróbować pomóc skoro cię za nie gnoją... :(
Jak czyszczenie itd nie pomaga to pisz do supportu, więcej jako zwykły gracz nie zdziałasz
Przepraszam, nie chciałem Cie urazić, poprostu ostatnie posty, coniektórych i brak reakcji supportu podnoszą mi ciśnienie.
Support jest jaki jest, pozostaje pisać i czekać. Jeśli dokładnie i bez agresji opiszesz problem oraz co już zrobiłeś szansa na odpowiedź rośnie. (widziałam co ludzie potrafią wysłać i nie dziwię się, że nie doczekują się reakcji - sama nie mogłam ogarnąć o co w tych mailach chodzi)
Edit:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/38466
To akurat wątek z forum, ale tacy jak autor pomysłu też piszą maile do supportu, często hurtowo. Więc nie ma co się dziwić poślizgom ;)
Rano miałem to samo.
Wyczyściłem ciasteczka, wyczyściłem pamięć flasha.
Dalej kalendarza nie miałem, więc poszedłem dalej spać.
Po godzinie wstałem, zalogowałem się i event mam.
Coś w tym czyszczeniu i restarcie komputera jest, ale nie wiem co.
Powodzenia.