Witam
No rewelacja !!! Po dzisiejszej poprawce po konserwacji zaginęli mi osadnicy, ponad 300R przed dzisiejsza konserwacja miałem około 2370R a obecnie mam 2030R. Rewelacja.. Składam gratulacje specom od poprawek.
Pozdrawiam
Bakteria
Wersja do druku
Witam
No rewelacja !!! Po dzisiejszej poprawce po konserwacji zaginęli mi osadnicy, ponad 300R przed dzisiejsza konserwacja miałem około 2370R a obecnie mam 2030R. Rewelacja.. Składam gratulacje specom od poprawek.
Pozdrawiam
Bakteria
Osadników nadal brak!! A produkcja w nowych kopalniach i wydobycie wody spada na łeb na szyję bo brakuje osadników! Ciekawe jaka za ten przestój będzie rekompensata???
Ta krótka konserwacja raczej nie nie dała :(. Wczoraj przed konserwą miałem około 20 na luzie i 100% budynków...po konserwie -5 i 100% budynków, wybudowałem dom pływający na 3lvl (plus 60-ciu) i mam 47 wolnych ...20-tu pójdzie na kopalnie i studnie. Ogólnie mówiąc do kitu.
Nadal nic osadników brak...
ja tez nadal mimo konserwacji mam braki w osadnikach, konserwacja nic nie dala
no u mnie też nic poprawka nie dała, gospodarka leży, wszystko pobudowane a nic nie pracuje
U mnie też lipa, mam brak 58 osadników którzy czekali na zatrudnienie przed konserwą, musiałam dobudować bo nie było jak obsadzić kopalń, tak to jest jak się zamienia "dobre" na "lepsze". Wiem, że nadzieja jest matką głupich, ale liczę na to, że to w końcu poprawią....
U mnie tez nagle osadnicy na minusie i musialem dobudować żeby kopalnie postawić. Coś ta konserwacja w niczym nie pomogla.
od wczoraj nic sie nie zmieniło odnośnie osadników nadal brak 5865 / 5730, kopalnie sie pokończyły, gospodarka leży
czy wkońcu mogł by kotś podać komunikat kiedy zostanie to naprawione ?????
bo stagnacja trwa juz 3-ci dzień !!!!!
Masz ponad stan ludności, ubij trochę na przygodzie i powinno wrócić do normy.
licznik nie rusz było prubowane
a oprócz kłopotów z osadnikami doszedł jeszcze jeden problem
występują problemy z logowaniem. Gdy wpisuję hasło, okno logowania "wisi". Muszę wówczas odświeżyć stronę i już jestem zalogowany. Sprawdzone i na FF i na CH.
peóba była robiona nic nie daje
ale i pojawił sie nowy problem:
występują problemy z logowaniem. Gdy wpisuję hasło, okno logowania "wisi". Muszę wówczas odświeżyć stronę i już jestem zalogowany. Sprawdzone i na FF i na CH.
Nie próbuj, tylko zrób co Ci radzą bardziej doświadczeni gracze.
masz 5865 osadników a tylko 5730 miejsc czyli 135 osadników ponad limit.
Teraz są dwa rozwiązania:
1. Wysłać wojsko na przygodę i stracić wojsko będące ponad limit (nie mniej niż 136)
2. Wybudować rezydencje lub inne obiekty z miejscem dla osadników by mieć limit ponad 5865
Potem musisz albo czekać aż przyjdą osadnicy by zamienić "wirtualnych*" pracowników lub dodać odpowiednią ilość osadników.
Wielu graczy blednie interpretuje Licznik populacji w oknie ludności.
Limit populacji:
5865 / 5730
5865 - pierwsza liczba to aktualna ilość osadników
5730 - druga liczba to posiadany limit ludności
Jeśli posiadana ilość osadników przekracza limit nie jest możliwe dodanie nowych osadników oraz przestają przychodzić nowi osadnicy.
*) Wirtualni osadnicy zostali przydzieleni przez system by uzupełnić brakujących pracowników wynikających z błędu zaniżonej lub ujemnej ilości pracujących, Każdy przychodzący lub dodany osadnik w pierwszej kolejności zamienia wirtualnych pracowników. Z tego powodu może się wydawać że dodawani osadnicy znikają.
Jeden z graczy już dawno opisał ten mechanizm na forum:
No to zanalizowali i naprawili :)
trzeci dzień na minusie 400stu osadników mniej ,ciekawi mnie jaki jest tok myślenia techników a wysyłanie wojska na przygodę po to tylko aby wyrównać lub zniwelować straty w osadnikach nie jest rozwiązaniem raczej sugerowałbym technikom aby przyśpieszyli swoje działania aby wszystkim poszkodowanym zaistniałą sytuacją wyrównać straty choćby w gospodarce.
Mam wrażenie że większość tylko pisze na forum posty o swoich problemach w grze a nikt nie czyta odpowiedzi.
Nad Twoim postem jest mój, który mam nadzieje dokładnie wyjaśnia co i dlaczego trzeba zrobić.
A technicy już robili co mogli i nie należy oczekiwać jakichkolwiek nowych działań z ich strony w sprawie ilości osadników.
hej. ja produkuję wojo i mi znikają.Nigdzie ich nie ma.
A co wy na to ze limit ludności zmniejszył się sam NIERUSZANY, armia nie była ruszana (ani straty ani dodawanie) i jest nagle WIĘKSZA do limitu ludności - DLACZEGO ?. Wygląda to na to ze po prostu uwalony(zmniejszony) został limit populacji . A oddziały wojska nie ruszane były i są na 5520 a limit populacji nagle ma 5490 (dlaczego wiec jest mniejszy?) a zapasu populacji miałem jakieś 200 i dzięki temu robiłem studnie. Cos tutaj śmierdzi...
Sześć postów nad Twoim masz wyjaśnienie. Wystarczy przeczytać.
Ciągle powołujesz się na swoje wyjaśnienie które jak na mój gust jest wymyślone po to aby dopasować się do bałaganu jaki panuje w grze. Dlaczego ja mam cokolwiek kombinować a technicy mają nic nie robić skoro sami to zepsuli?
Fakty są takie że przed konserwacją miałem ok. 45 wolnych osadników, postawione wszystkie potrzebne mi budynki, brak rozpoczętych przygód. Po konserwacji padło mi kilka kopalni i nagle nie wiadomo dlaczego otrzymałem taki stan:2380/2110 dodatkowo brak wolnych osadników. Gdzie tu moja winna.
Następnie następuje krótka, dodatkowa konserwacja i po niej stan jest taki sam 2389/2110 ale przybywa mi wolnych osadników ok 10 (mialem 45 i padło parę kopalni). Dzisiaj po zalogowaniu miałem 6 wolnych osadników, postawiłem jedną kopalnię i nagle zero osadników.
Jak ma się do tego Twoje tłumaczenie bo ja tego nie rozumiem.
Ja postawilem nowe rezydenje 3 sztuki podnioslem na poz. 3 i nic. Pisza ze musze rozbudowac magazy Te magazyny ktore mam to maja poz.5 jak postawilem nowe 2 to tez sie nie zmienilo. To jak mam zdobywac wiecej osadnikow. Domy nie pomagaja , magazyny nie pomagaja to co pomaga, WYDANIE PRAWDZIWEJ KASY NA TO BADZIEWIE?
Twoje wytłumaczenie jest do bani, bo nie wyjaśnia dlaczego obudziliśmy się z innym stanem osadników niż mieliśmy. Podaj przyczynę to może i zastosuję się do twoich rad. Jeśli ktoś wytłumaczy np.: W grze był błąd polegający na złym zliczaniu osadników w postaci nie uwzględniania obsługi takich to a takich budynków w związku z tym gracze na których wyspach taki stan miał miejsce muszą samodzielnie zrównoważyć populację to OK!. Moje nie zadowolenie wynika z olania nas i nie wytłumaczenia dlaczego taki stan rzeczy ma miejsce. Przypuszczam że to Ty nie rozumiesz powodu dla którego co nie którzy strzępią sobie język ale na to nic nie poradzę.
Masz całkowitą racje, nie rozumie dlaczego zamiast wykonać dwa proste kroki które zostały podane wielokrotnie na forum w różnych wątkach lamentują na forum. Wszelkie pretensje proszę kierować do zespołu wsparcia technicznego.
Po pierwsze trzeba spowodować aby limit był większy niż aktualna ilość osadników. Budując nowe rezydencje lub pozbywając się wojska w walce.
Po drugie dodać tylu osadników z gwiazdy by zaczęli być bezrobotni.
W zależności od ilości ujemnych pracowników jaką gracz miał przed wprowadzeniem poprawki to może brakować kilkuset osadników! U mnie weszło około 800. Najpierw zrobiłem przygodę gdzie straciłem 300 rekrutów. Ilość osadników stała się mniejsza niż limit, a potem dodałem z gwiazdy dwa pakiety po 625 osadników i sytuacja została unormowana.
Magazyny nie wpływają na limit ludności, to błąd w tłumaczeniu.
Przepraszam - a kto Ty w ogóle jesteś Mości Kranderga ? Support ubisoft ? Czy dobry duszek ? Jakim Ty w ogóle prawem pouczasz co, kto ma zrobić ?
Wygląda mi na to, że się ubisoft wysługuje wirtualnym bytem.
p.s. - mnie też skradziono osadników i tyle. ja klejnoty KUPOWAŁEM ZA PRAWDZIWE PIENIĄDZE. gram i bawię się w settlers zgodnie z regulaminem. a tu taka historia. porażka i tyle moim zdaniem.
Kranderga
Odpuść sobie.
Większość z nich jest za głupia żeby zrozumieć co się do nich pisze. Lub za leniwa żeby poszukać rozwiązania problemu na forum i zakłada nowy wątek.
A nawet jak zrozumie to jeszcze skrytykuje.
Gdzieś tam też popełniłem błąd wyjaśniając co trzeba zrobić. Dostałem na szept tekst mniej więcej treści:
"Faktycznie pomogło, tylko po co to robisz - BB schrzaniło niech teraz naprawia albo wyjaśnia, za to im płacę kasę".
Trzy razy sprawdzałem - nie było słowa dziękuję.
Obserwuję Twoje wypowiedzi bo byłem ciekaw kiedy padnie oskarżenie że jesteś agentem BB i w końcu padło.
Najbardziej jednak spodobało mi się stwierdzenie/pytanie "Jakim Ty w ogóle prawem pouczasz co, kto ma zrobić ?"
Myślę, że zaproponuję zmianę nazwę zakładki w grze z pomoc na pouczanie.
@RedJul
@Kranderga
Hmm..mój 4-ty post w przeciągu 2 lat uważasz za użalanie? Zwróciłem uwagę na błąd w grze. Dla mało rozumiejących (starałem się być delikatny) tłumaczę jeszcze raz:
1. przed konserwacją stan osadników 2190/2190 budynki na 100% ok 25 wolnych.
2. po 1 konserwacji stan osadników 2190/2190 budynki ok95%, minus 10-ciu osadników.
3. po 2 konserwacji bez zmian w ilości oprócz tego że na 1 studnię wychodziło mi po 6-ciu osadników
4. Kupiłem pływający dom, podniosłem na 3 lvl, budynki na 100%, stan 30 wolnych.
Rozumiem, że wszystko jest w porządku?
dlaczego ktoś ma kasować sobie osadników na których poświecił czas i pieniądze niech BB doda każdemu w ramach rekompensaty patenty budowlane
Oto zacytowalem fragment wyjasnienia problemu. Ale co to za wyjasnienie ktore nijak sie ma do stanu faktycznego. Na poczatku cytatu jest mowa o przybywaniu nowych osadników. W moim przypadku od dawna mialem stala ich liczbe, wiec o przybywaniu nie moglo byc mowy. Za kazdym razem jak wystawialem kopalnie lub studnie sprawdzalem czy ubywa osadnikow. Zawsze ubywalo, a po wyeksploatowaniu przybywalo.Cytat:
Przed konserwacją mechanizm odpowiedzialny za przybywanie nowych osadników umożliwiał ignorowanie limitu powierzchni mieszkalnej. W niektórych przypadkach ilość osadników zamieszkujących daną osadę była zbyt duża. Wygląda na to, że właśnie to miało miejsce u Ciebie.
Podczas konserwacji mechanizm ten został poprawiony, a ilość osadników odpowiednio "dostosowana". W razie konieczności, mogła nastąpić modyfikacja zarówno osadników bezrobotnych, jak i tych pracujących. W przypadku modyfikacji liczby osadników pracujących, ich wyświetlana ilość nie była aktualizowana. Najprawdopodobniej właśnie to miało miejsce - niezbędne było (lub nadal jest) dodanie kilku osadników do puli osadników pracujących.
W opisie konserwacji z 04.03 wymieniony jest problem z ujemna liczba osadnikow. U mnie takie cos nie wystepowalo to dlaczego teraz mam takie jaja. W dalszym ciagu mam ich wiecej niz wynosi limit, a mimo to posiadam wolne jednostki tyle tylko ze co logowanie jest to inna cyfra. Nawet jak mi sie cos zawali to nie oznacza to dodatkowych jednostek. Jest to calkowita przypadkowosc.
Jak poczytamy posty niektorych forumowiczow to wystawienie nowych rezydencji nie oznacz wcale wyrownania ilosci osadnikow. Tak wiec wydaje mi sie ze wyjasnienia te sa do niczego.
Przed chwila wysłałem maila do supportu. Zobaczymy co napiszą i czy w ogóle napiszą.
Ja do supportu napisałem. I owszem, dostałem odpowiedź - że coś było nie tak (wcześniej) i liczyło mi źle osadników. Przepraszam - to WAM tj UBISOFTOWI źle liczyło. Mój komputer działa bez zarzutu.
Wygląda na to, że to walka z wiatrakami - nie do wygrania. Przykre - gram w settlersów od ponad 20 lat. Cóż - ja ze swojej strony zamierzam opisywać gdzie się da (każde forum na którym jestem - nieważne czy będzie na temat czy nie) czuje się oszukany i będę o tym trąbił. Uważam, że UBISOFT mnie oszukał. I powtarzam jeszcze raz - ja wydałem PRAWDZIWE PIENIĄDZE na klejnoty za które zakupiłem np. rezydencje, a teraz, po roku, ktoś mi to odbiera. Profesjonalizm 100%
Zachęcam innych, którzy czują się zrobieni w konia, do trąbienia o tym na lewo i prawo.
Miłej niedzieli :)
O 9:30 wyrzuciło mnie z gry i nie mogę wejść do gry ponownie. Pojawia się komunikat :
"Obszar serwera uszkodzony. W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie."
Po kilku próbach z ponownym zalogowaniem zwątpiłem i proszę o pomoc.