http://forum.thesettlersonline.pl/th...=czat+przygody
To tak dla odświeżenia pomysłu - w związku z pomysłem przygód kooperacyjnych. Pomijając możliwość pisania przez szept czy też global-x, skype, gg etc.
Wersja do druku
http://forum.thesettlersonline.pl/th...=czat+przygody
To tak dla odświeżenia pomysłu - w związku z pomysłem przygód kooperacyjnych. Pomijając możliwość pisania przez szept czy też global-x, skype, gg etc.
Nawet nie podpowiadaj BB co jeszcze może zepsuć bo o ile błędy w grze można jakoś przeboleć to jednak czat jeszcze jakoś działa.
zbędne, sam autor tematu napisał czemu
W kooperacyjnych bylo by naprawde dobrym pomyslem
Jak wiecie teraz mamy przygody kooperacyjne od 2 do 4 graczy którzy równolegle wykonują zadania i tutaj pojawia się problem z komunikacją z więcej niż 2 graczami w przygodzie. Proponuje wraz z włączeniem przygody aby się pojawiał dodatkowy czat na czas przygody gdzie dostęp mają tylko ci co są zaproszeni w przygodzie aby móc swobodnie rozmawiać między sobą a nie po szeptach.
Tak wiem można wykorzystywać pozostałe wolne globale ale jakoś za każdym razem się przełączać z G1 to nie bardzo...
Ja wgl nie siedzę na G1 bo tam nie ma nic ciekawego, więc opcja przejścia na G2,3,4,5 itd jest wystarczająca.
przydałoby się :)
ja bym raczej wolala na szepcie mieć guziczek +, który dawał by możliwość dodawania osób do konwersacji ;)
dodatkowy slot, tylko do przygód kooperacyjnych
Hej wszystkim ;)
Jak wiemy, mamy teraz sporo przygód kooperacyjnych, gdzie jesteśmy zmuszeni do współpracy z innymi graczami.
O wiele łatwiej będzie współpracować mając wspólną konwersację, gdzie możemy dodawać graczy.
Wiem, że jest Global 2, 3, 4, i 55, ale tam nie dowiemy się czy dany gracz jest dostępny, czy też nie, na szepcie taka informacja się pojawia.
Jeśli ktoś napisze, że przecież widać na awatarach, czy ktoś jest czy nie, od razu odpowiem, nie szukam znajomych na liście, gdyż jest to niemal niemożliwe, korzystam ze skrótu ''/w nick z gry''.
Stąd mój pomysł na dodanie przycisku ''dodaj do konwersacji'' na szepcie.
Mała wizualizacja, aby każdy wiedział o co im chodzi, nie musi to tak wyglądać, ale jest to zarys pomysłu.
Dodaję ankietę, zapraszam do głosowania.
mówisz-masz ;)
fajny pomysl ale trzeba sie liczyc ze gdy by zostal wprowadzony to zbuguja cos innego a teraz dobrze gra dziala
możesz na gildi pisac :) jestem na nie
jestem za
jestem na tak, bo u mnie w gildii jest 60 osób i każdy może o czym innym pisać :)
za - jak najbardziej przydatny pomysl do jego wprowadzenia
jestem za bardzo fajny pomysł :))
Pomysl moze i dobry, jednak znakac programistow bedziecie na to czekac z rok a nastepnie bedzie pare konserwacji konserwy. Prosciej by bylo pod wzgledem kodu umozliwic tworzenie tymczasowych pokoi. Np w czacie wpisac /j "nazwa pokoju", kiedy wszyscy z niego wyjda pokoj sie zamyka i nie ma obciazenia dla serwera. Tymczasem mozecie sie ratowac wchodzac na jakis inny global wpisem typu /j global-12
no to możesz poszukać :) ile to zajmie 2 minuty ? albo napisać wiadomości o tej i o tej na global tym i tym i po sprawie :)
Tak 2 minuty… jak masz 10 znajomych to może tak, jak masz 350 sprawa robi się nieco skomplikowana, ale co najważniejsze global jest dobry jak robisz MB kuflami. Wir bez katapult robi się kilka godzin i w 4 osoby, pisząc na globula nie zawsze masz pewność że osoba do której piszesz wiadomość ją odczyta, nie każdy siedzi przy kompie wpatrując się w global, a jak piszesz na szepcie to osoba ta dostaje powiadomienie dźwiękowe- a jak jej nie ma to wiesz to od razu.
jestem na tak...nam ta przygoda zajmuje max 2g 15min ..
up.
Kolejny geniusz który musi zabłysnąć… i ten teks „zastanów się co piszesz”.. porażka. Oczywiście że można zrobić w godzinę, nawet i w 45 minut od momentu rozpoczęcia, co to za problem jak masz ekipę która posiada odpowiednią ilość generałów to można robić strefę za jednym atakiem. Tylko mądralo zapominasz że nie wszyscy mają 50 lvl, 20 generałów i wojska do oporu, a nawet jak mają to wolą zrobić przygodę z mniejszymi stratami co oznacza na pozycji 1/3 ataki tylko majorem na pozycji 2/4 atakowanie od tyłu - a wszystko to wymaga czasu
to ci mądralo powiem,że daleko mi do 50tego lvl więc się tak [wycięto] tylko naucz się grać a atak od tyłu na obóz 7 i 3 to podstawa i czasowo wychodzi czekanie tak samo jak ataki po kolei...
Nie chodziło mi tu aby się ktos kłócił ;)
Plusy konwersacji na szepcie:
1. Osoby dostają powiadomienie głosowe wiadomości, jeśli nie ma ich przy komputerze, a mają włączone efekty dźwiękowe.
2. Widać, czy ktoś jest zalogowany czy nie (ja posiadam xxxxxx znajomych i naprawdę ciężko byłoby mi znaleźć daną osobę na liście aby to sprawdzać.
3. Nie trzeba każdemu z osobna pisać co i jak na osobnych szeptach, tylko napisać raz i porządnie, może się to tyczyć innych przygód nie tylko omawianych kooperacyjnych, nawet wymiana dropa, na pewno stanie się to pomocne.
4. Nie koliduje to z innym włączonym globalem, jak sugerujecie, aby z tego skorzystać, dla tych osób, które korzystają z globalu 1 do biadolenia.
To taka mała dygresja, co do wyższej ostrzejszej wymiany zdań ;)
Domyśliłem się że daleko ci do 50 i chcesz zabłysnąć :), ale nie udało ci się to bo po prostu głupoty opowiadasz. Oczywiście przygodę można zrobić poniżej 1h ale z większymi stratami, jeśli robimy przygodę z jak najmniejszymi stratami to na pozycji 1/3 trzeba zastosować bloki (to jest już 0,5h czekanie na zwykłego generał) a następnie atakować tylko majorem, i co byś tu nie wymyślił zwyczajnie nie jest to wykonalne w 0,5h - no chyba że masz jakąś inną wersję wiru
Ja jestem jak najbardziej na tak szegolnie ze czasami sie przeciez robi jakies przygody z ludzi spoza gildii i trudno jest pisac kazdemu z osobna. Tylko ze jest jedno ale.
Kto tutaj z zebranych pamieta ile czasu zajelo BB dodanie czatu Handlu, Global-7. Problem mozna bardzo latwo rozwiazac a mianowicie moze ktos jeszcze pamieta IRC. Wystarczylo by zeby kazdy byl w stanie stworzyc swoj wlasny kanal i po sprawie. Bo znajac zycie jak wejdzie opcja dodawania wielu osob do konwersacji to beda sie takie kwiatki dzialy ze nie bedziemy wiedzieli z kim piszemy i czy w ogole piszemy. Szkoda ze programisci na nowo staraja sie wymyslec "kolo" i tylko pokazuja ze jak istnialy zlote czasy rozwoju internetu to albo oni mieli 10 lat i nie wiedzieli co to komputer albo byli tak starzy ze nie wiedzieli jeszcze co to komputer i teraz sie dziwia o co tutaj chodzi.
Kolejny pomysł z serii: "Pusta kartka? Pomażmy byle co i byle czym, tak aby później jak będzie potrzebna czysta nie będziemy wiedzieć jak i czym ten syf pousuwać."
Już lepiej sprawdziłby się czat który jest aktywny tylko podczas włączanej przygody.
Witam
Uważam ze przydał by się dodatkowy Chat dla graczy grający na jednej przygodzie kooperacyjnej.
Często się zdarza że gracz który włączył przygode proszony jest o przekazanie wiadomości do innej osoby grającej razem na tej samej przygodzie.
Druga sprawa to możliwośc poznania nowych przyjaciół w grze :)
Trzecia sprawa to uniknięcie niektórych rozmów na zakładce Handel dotyczących wspólnej przygody.
Bylo juz nieraz na forum ale i tak jestem za
Tak powinno byc przy kazdej przygodzie oczywiscie 2 i wiecej osobowej ;)
No w sumie tak, nie tylko przygody kooperacyjne, tylko każda przygoda dla więcej niż 1 osoba powinna miec swój CZAT!!!! Bylo by super :)
Powinien być osobny czat do przygody i powinien się włączać razem z zaproszeniem drugiego ( i więcej ) gracza