Jak w temacie proponuję wprowadzić do gry niewyczerpalną kopalnię granitu za 500 klejnotów - na dobicie gry - aby żyło się nam wszystkim lepiej.
Wersja do druku
Jak w temacie proponuję wprowadzić do gry niewyczerpalną kopalnię granitu za 500 klejnotów - na dobicie gry - aby żyło się nam wszystkim lepiej.
Nie teraz, niech poczekaja aż płaczki sie uspokoją i znowu im dowala. To bedzie drama, tyle monet straconych, dzieci głodują itp warto poczekać.
Jeśli już niewyczerpalna ma być, tak jak kopalnia miedzi, to powinno kosztować więcej niż ona sama. Czyli minimum 20k kryształków.
Taka cena nie powali gospodarki, zmniejsz ją o zero i możemy wprowadzać xD
Ja chcę, wróć... żądam ceny 95 klejnotów.... 500 to stanowczo za dużo.
A ja jestem przeciw:) kopalnie graniu spowodują zalanie rynku granitem co się równa drastycznemu spadkowi cen, gra stał by się zbyt łatwa
no to jeszcze kopalnie gwiezdnych monet :P
za powiedzmy 490 klejkow ... najlepiej bez limitow ilosc
Lepiej za 95monet gildi, a na poważnie jako dropa z przygody dla powiedzmy 6-7 osób i bardzo dużo wojska, przygoda na 2 tygodnie.
I jeszcze, żeby premia działała sześć tygodni, a nie sześć godzin..
Ja jestem Stanowczo za lecz lepiej żeby to było za np. 300monet gildyjnych.
żeby to był item tylko koneserów:)
tak, to wspaniały pomysł, może byc nawet wyczerpywalna:) a zaraz obok lasek hebanowców, żeby drwal egzotyczny nie był bezrobotny i wrócił z emigracji na rodzimą wyspę :)
jak będzie za 300gildijnych to nie będzie dla koneserów, tylko dla plebsu:)
Kopalnia granitu jest tez potrzebna, zeby najlepsi gracze nie odchodzili z gry...:((((
SILUUUU nie rob tego :((((
Jestem za, ale nie głosowałem, bo Autor nie napisał, jakie ma być wydobycie: 1 granit na tydzień, czy 1 granit na minutę?
granit powinien byc na wyspie pvp :)
Słuszna uwaga. Podkreślam, że ma być łatwo i dostępna dla wszystkich proponuję czas wydobycia na poziomie rudy miedzi tj. 1 min. 30 sek.
To jest szkic projektu więc docelowo balansowania gospodarki po wprowadzeniu kopalni do gry dokonają już fachowcy programiści z BlueByte, na pewno jest wśród nich magister ekonomii.
Zapraszam do głosowania w ankiecie.
A co Wy na to, żeby taka kopalnia kosztowała, powiedzmy - 20.000 gwiezdnych monet? Bo inaczej wszelkie przygody staną się zbędne... może poza fasolowymi.
Tak naprawdę niewiele by to zmieniło, po prostu granit stracił by na wartości i coś innego stało by się walutą. Zresztą jak ktoś już wbije 50 i podniesie budynki to i tak jest to zbędny towar, dlatego jego cena systematycznie spada.
Rozumiem że ten płacz spowodowany jest wydaniem kasy na najazd wikingów i teraz zalewacie się łzami jak widzicie że ludzie taniutko kupują lodowe rezydencje.
Nie, ten "płacz" spowodowany jest dwoma posunięciami, które totalnie zrujnowały gospodarkę - pudełka architekta w cenie rezydencji i produkcja mapek za 0,5 monety.
nie tyle ja zrujnowaly ile uczynily zbedna.
Ale czyją gospodarkę zrujnowały? Bo mojej nie. Jak się nastawiłeś na sprzedaż lodowych rezydencji no to masz pecha. Ja miałam kiedyś gospodarkę nastawioną na sprzedaż węgla, jak w zeszłym roku, poza eventowymi, dali w prezencie kolejną manufakturę to ceny spadły o połowę, jednak nie jęczałam na forum jak to mnie BB krzywdzi tylko po prostu zmodyfikowałam gospodarkę.
Przynajmniej macie okazję nauczyć się ważnej życiowej prawdy, że ważna jest dywersyfikacja.
Ryby, węgiel, ruda żelaza.
Gra staje się z każdym krokiem prostsza. Z początku widziałem sens w graniu w to i łatwym ogrywaniu głupszych. Teraz niestety pierwszy lepszy 7-miolatek może zdobyć wszystko kilkoma kliknięciami. ;)
Dodam, że od kilku miesięcy dla mnie ta gra to przede wszystkim czat (do tej pory jeszcze był handel, ale przy takich zagrywkach powoli traci sens).
nie dadzą kopalnie granitu, i upg na 6lvl za pomocą SALETRY !
Jeśli jesteś siedmiolatkiem, to tak.
Jedyne, co może przywrócić częściowo ład i sens przesiadywania tutaj (poza czatem), to podniesienie cen u kupca. Mam nadzieję, że BB zrozumie aluzję... ;)
Ja sprzedaję granit, chleb, narzędzia, napitek, marmur, wszystkie rodzaje mieczy, a nie kupuję w sumie nic. Dlatego stwierdzam, że powinna być możliwość kupowania jakiś specjalnych budynków po prostu za kasę, bo co z tą kasą robić?
Co ma do tego bycie siedmiolatkiem ?
Gra nie oferuje zadnego endgamu poza zabawa w simcity, wiec nie ma zadnego uzasadnienia zeby czas tej zabawy sztucznie rozciagac. Malo tego, im bardziej rozgrywka zostanie zintensyfikowana tym wieksza presja bedzie na tworcow zeby stale i regularnie podnosili poprzeczke ..
Kogo Ty starasz się oszukać? :D Gra została stworzona w 2010 roku, więc kto ją ma rozwijać i po co? Klejnoty się sprzedały, nowych ludzi mało... 50-levelowców są setki, ba, może i tysiące. Powoli czas odbijać od brzegu.
kompletnie idiotyczny pomysł. miedz jako duzo mniej wartosciowa kosztuje 20000 a granit chcesz za 500. chyba 12 lat musisz miec zeby taka propozycje walnac.
za 500 to oni moga zrobic wyczeerpalna z zasobem 100 sztuk :P
12lat i mierzy wszystkich tą miarą ,
Po ankiecie ? Nikt poza 45 osobami nie chce gratisowego granitu ?? Ups miałem napisać - za kosmiczną cenę 100 klejnotów ... :D
Niewyczerpalna kopalnia granitu, jak najbardziej, ale nie ma szans, żeby cena takiej kopalni była mniejsza niż cena niewyczerpalnej kopalni miedzi.
http://i42.tinypic.com/2dqmy6c.png
ale bardziej by się sprzedawała :D i zarobili by pewnie na tym jakby dali więcej tych kopalń ponieważ ludzie zaczeli by kupować klejnoty na takie sprawy a nie jakieś budynki egzotycznego drewna gdzie po czasie padnie choć jak chcą już takie robić to moga zrobić zwykłe kopalnie Granitu z surowcami ale nie 300 tylko dajmy na to 1000 granitu na wyspie ;D
silu700, odnoszę wrażenie, że większość nie wyczuła ironii...
Przerażające.