Drugi dzień nie mogę wejśc do gry. Po zalogowaniu się jak wciskam graj pokazuje mi się wiadomość, że w tym obszarze wystąpił bląd i wywolanie serwera nie powiodło się. Tylko ja tak mam czy to jakiś większy problem?
Wersja do druku
Drugi dzień nie mogę wejśc do gry. Po zalogowaniu się jak wciskam graj pokazuje mi się wiadomość, że w tym obszarze wystąpił bląd i wywolanie serwera nie powiodło się. Tylko ja tak mam czy to jakiś większy problem?
Bardzo proszę zgłosić się z tym problemem bezpośrednio do Supportu.
Nie jesteś jedyny z takim problemem. Coraz więcej użytkowników pewnego razu widzi komunikat, że "w tym obszarze wystąpił bląd" i nie mogą się zalogować na swoje konta. Support już od DAWNA zna ten problem i niestety nic z tym nie robi, bo na przykładzie mojej znajomej (44 level) nie może wejść do gry już drugi tydzień, co za tym idzie, gospodarka jej kompletnie siadła .... Po rozmowie z supportem dowiedziała się, że NIE MOGĄ ROWIĄZAĆ JEJ PROBLEMU, czyli będzie musiała rozpocząć grę OD NOWA !!!!!
Kompletne nieporozumienie !!! Zważywszy na to, że wystarczy przywrócić bazę danych jej konta z dnia z przed awarii i po problemie. A skoro nie ma takiej możliwości, to pojawia się pytanie:
Co się dzieje podczas cotygodniowej konserwacji, poza wyłączeniem serwera i piciem kawy ???
Kiedyś to faktycznie coś się działo, bo był reset ustawień konta (np. z global-7 na domyślny global-1 przeskakiwało), a teraz nawet to się nie dzieje. Stąd mój wniosek, że cotygodniowe konserwacje są dla ściemy (chyba że robicie wtedy konserwy :P )
Część prac może zostać wykonanych wyłącznie podczas konserwacji, dodatkowo, podczas cotygodniowych prac technicznych, serwery są oczyszczane ze zbędnych danych, dzięki czemu mogą one działać stabilniej.
botakmabyc, jeśli problem nadal występuje, bardzo proszę o zgłoszenie się bezpośrednio do Supportu.
niestety, coraz wiecej osob ma ten problem. a support nic z tym nie robi niestety. i ludzie sie wkurzaja, i odchodza. a problem byl od poczatku niestety, i nadal nic z tym nie zrobili.
szykujcie się
na nową padake już zaczyna zamulać
Mógłby support zająć się tym problemem
http://imageshack.us/a/img688/2329/zrzutekranu6i.png
Uploaded with ImageShack.us
Jak tutaj można grac. A BB_xaar problem był zgłoszony już do wsparcia i przyszła informacja o wyczyszczeniu pamięci podręcznej przeglądarki. To jest wsparcie techniczne? sam sobie na to odpowiedz. A i problem miał być usunięty podczas poprzedniej przerwy a jak widać jest.
co tam problemy graczy, ważne że kasa na konto BB wpływa :/
Piszcie do supportu. Najpierw każą wam wyczyścić ciasteczka a potem spotka was to co kolegę z poniższego liku:
http://forum.thesettlersonline.pl/th...ci%C4%87-konto
To zakrawa na kpinę. Ja pisać do supportu naszego już nie będę. Na jutro przygotowuje obszerna wiadomość, którą wyślę do BlueByte. Ale nie polskiego oddziału a głównej siedziby. Może przyślą fachowca chociażby z Niemiec bo na testowym takie problemy rozwiązywane są od ręki. Z takimi szopkami nie spotkałem się nigdy a trochę w życiu gier pochłonąłem. Myślę, że mój sąsiad samouk szybciej rozwiązałby te problemy niż cały support razem wzięty. My niestety zainwestowaliśmy tutaj swoje pieniążki. Niektórzy całkiem spore sumy. I teraz mają zaczynać od nowa? Wstrzymać pensje dla supportu to może wtedy jakimś pomysł im przyjdzie do głowy. Ta gra umrze zanim przestanie być wersją beta.
Ten blad jest poprostu smieszny, jezeli nie potraficie sobie z nim poradzic to nie powinniscie wogole wchodzic na rynek z taka gra. Problem wystepuje w bazie danych, wedlug mnie w bazie danych pozostalo ze dana osoba jest dalej na przygodzie a powinna byc u siebie na mapie. Proste? Wydaje mi sie ze to bardzo proste do naprawienia nawet dla dziecka. Jest tez jeszcze 1 mozliwosc ze macie problemy w kodzie ktory odpowiada za wczytywanie mapy wyspy, ale w to juz watpie bo tak by wszyscy nie mogli sie wlogowac, chociaz wszystko jest u was mozliwe. Moje doswiadczenie w grach MMO jest dosyc spore i w takich sytuacjach konto powinno byc przywrocone do gry badz jezeli jak sie dowiedzialem nie jestescie wstanie odzyskac/naprawic konta to skasowanie konta oraz zalozenie nowego z takim samym poziomem, stanem surowcow i wojska itd. Wiem ze to jest mozliwe bo jak mowilem w wiele takich gier gralem i wiele slyszalem oraz wiele czytalem. Wezcie sie do pracy na takimi problemami bo przez to stracicie tylko graczy co wiaze sie ze strata przychodu, nie tylko ludzie ktorzy potracili konta odejda ale mysle ze ich znajomi rowniez, wiec pomyslcie nad tym.
Skoro problem nie jest jednostkowy to niekoniecznie Support jest dobrym adresatem tego problemu.
Jeśli zakłada się dział techniczny na forum wypadałoby żeby ktoś z administratorów mógł jasno odpowiedziec w czym leży problem i jaka jest szansa na jego
rozwiązanie.Konserwacja była problem pozostał,teraz 2 dni wolne od pracy a po wiosce hula wiatr.Trochę niepoważne podejście moim zdaniem.
botakmabyc, jeśli problem nadal występuje, bardzo proszę o zgłoszenie się bezpośrednio do Supportu.
niestety mój szef gildii ma podobny problem.pisał wielokrotnie do suportu jedyne Co uzyskał to porada,żeby oczyścić pamięć przeglądarki i pliki cookie.
bez efektu.przy najbliższej konserwacji obiecano,że naprawią.odbyła się ona wczoraj,a problem nie został usunięty.gospodarka u szefa w ruinie.mam z nim kontakt jedynie przez telefon:)) stąd wiem co i jak......a zaczęło się od przygody,na której wystąpił błąd po poprzedniej konserwacji
pozdrawiam w imieniu szefa i moim:))
Kolejne osoby mają ten problem i nie mogą grać a support po poradach typu czyszczenia i czekania na konserwacje daje radę aby założyć nowe konto.
BB_Xaar czy ty uważasz że jest to fer jak osoba z 44 lvl grająca od lutego i zainwestowanymi realnymi zł. dostaje taką informację??
Wy gracze też się zastanówcie czy chcecie się zgodzić aby przy problemie z kontem a macie prawie 50 lvl napisano wam żebyście założyli nowe konto.
Jeżeli BB_Xaar twój support ma tylko to do zaoferowania to znaczy że są to osoby które nie mają dostępu do gry tylko do poczty i klawiatury.
Może czas tak poważne sprawy przekazywać do prawdziwego supportu bo to co teraz jest to jest KPINA !!!
Jak czytam czasem odpowiedzi supportu to mam wrażenie, że co dla niektórych czyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki to lek na wszystko, a ich wiedzę informatyczną z łatwością mój czteroletni syn by pozaginał.
żenada
Bo tak jest najprościej napisać i mieć wszystko gdzieś :/ Jak długo nie mogą sobie poradzić z lagami na serwerach? Wcześniej był problem z logowaniem, gra wywalała, a teraz zaczynają się blokować konta :/
Nie gram tak długo jak inni ale już widzę pogarszający się stan gry. Kiedyś nie można się było zalogować do gry i trzeba było się kilka razy pomęczyć. Ale wczoraj jak padł cały serwer rozmów to już mnie szlag chciał trafić. Jeśli nie radzicie sobie z dużą ilością graczy to po co te reklamy w necie i TV? Coraz trudniej jest wejsc do przygody, a jak sie juz wejdzie to nie wiadomo czy sie wróci do wioski :/
Zacznijcie pracowac na swoje pensje, bo zaczniecie tracić graczy!!!
Nie no Ku.... normalnie sobie w chu.... lecicie z nami!!!! Ruszcie te obsr..... dup.... i zrobcie cos z tym problemem. Nie za to place moje ciezko zarobione pieniadze!!!!!! KUR... PLACE I WYMAGAM!!!!!!
Ludzie wydają REALNE pieniądze za gre, czyli w myśl prawa cywilnego rządają za to kupionego towaru, czyli możliwości grania.
Polski oddział BB widać jest nastawiony tylko na KASE !!! stąd ma w głębokim poważaniu użytkowników gry .... ciekawe co na to SZEFOWIE BlueByte ?
Ja się strasznie cieszę, że nie wydałem ani złotówki na tą grę, bo bym tylko był na siebie zły, że zmarnowałem pieniądze na ludzi, którzy są NIEKOMPETENTNI !!!
Uważacie się za informatyków, to pokażcie co umiecie !!! Czyżby zatrudniono was dla pięknych oczu ?
Chyba, że skończyliście licencjaty z informatyki w szkółkach zaocznych po 1 rocznych kursach :) ... hehehehehehe .... to się nie dziwię, że nie możecie sobie poradzić z takim prostym problemem.
A co do przywrócenia konta, w takich grach można ustawić sobie konto DOWOLNIE jak tylko chcecie, więc wystarczy zobaczyć jaki jest stan na dzień awarii (wystarczy zaglądnąć na istniejące konto - informuję jak byście nie wiedzieli jak to zrobić :P) i ustawić nowe konto (tak jak to jest na testowym) z identycznymi parametrami (poziom, ilosc surowców, ilość jednostek, generałow, budynków, etc.) i po problemie ....
Jestem ciekaw czy podołacie zadaniu ....
Zgłaszałam to do supportu ale dalej cisza a jak nie mogłam sie zalogowac tak nie moge dalej. Nie mam zamiaru zakladac nowego konta bo nie po to siedze na jednym koncie kilka miesiecy zeby znow zaczynac od zera. narazie wchodze raz dziennie zobaczyc czy gra działa ale w koncu i to mi sie znudzi więc moja przygoda z ta gra niestety sie zakonczy. Dokładnie, po co robić wszędzie reklamy skoro taka ilość ludzi was przerasta. Nie rozwiązując problemu coraz więcej ludzi odejdzie bo tydzien czy dwa nie będą mogli sie zalogowac i przestana próbować.
BB_Xaar skoro support w Polsce nie ma możliwości technicznych lub umiejętności do przywrócenia kont na tym samym poziomie co ludzie stracili za błędy gry to może byś przekazał ten problem i te sprawy osobom z kompetencjami lub daj nam namiar gdzie się zgłaszać do PRAWDZIWEGO SERWISU.
No może ktoś z supportu się wypowie wreszcie jak to jest, bo stracić konto w które włożyło się jakiekolwiek pieniążki, to nie zabawa w problemy techniczne i zasłanianie się że gra jest darmowa . Pieniądze za darmo nie spadają , tak jak i dodatki do gry które są płatne . Wiec się pytam , gra darmowa, za dodatki firma wzięła pieniądze, wiec jak to jest ?
Za chwile ktoś następny straci konto z powodu "niewyjaśnionych i nieznanych błędów" i co dalej ??? , wszyscy mają brać wasze problemy techniczne za wyjaśnienie niewątpliwych strat finansowych .... uuuuuuu bardzo ciekawe ... no czekam na odpowiedź - choć prędzej wątek zostanie przeniesiony do archiwum , bo to wygodniejsze i bezpieczniejsze dla supportu .
Nie wypada pisac o ogole, ale w tej sytuacji trzeba, bo jesli kazdy problem jest rozwiazywany w ten sam sposob to raczej wszystkich nalezy wpakowac do jednego worka. Pisanie do naszego szanownego supportu to tylko stracony czas, no chyba, ze wysle sie odrazu xxx wiadomosci do kazdego dzialu to wtedy moze trafi sie na osobe posiadajaca jakiekolwiek umiejetnosci i kompetencje, bo tak cala "robota" ktora odwalacie polega raczej na zbijaniu bakow, a nie na zajmowaniu sie problemami graczy, albo chociaz pomocy im w kontakcie z serwisem zagranicznym.
Mialem juz do czynienia wiele razy z pracownikami BB:
- przy problemach z gra spowodowanych lagami odpowiedz jest zawsze jedna - wyczyscic coocki ( co nic naprawde nie daje)
- przy problemach z gra natury technicznej,mechaniki - prosimy czekac do konserwacji ( jw ) przyklad dostalem bana za ogloszenie na forum: sprzedam wyspe (szkoda ze bylem jeszcze wtedy laikiem i nie wiedzialem, ze taki szczegol w ogloszeniu jak brak drugiej czesci nazwy bedzie wiazal sie z takimi konsekwencjami). To dopiero poczatek zartow supportu z mojej osoby, przez miesiac wlasnie probowalem sie dowiedziec co z moim kontem sie dzieje, poniewaz zadnej informacji nie dostalem o zablokowaniu konta. Kazdy moj mail konczyl sie odpowiedzia, ze ciagle pracuja nad problemem, ze przy nastepnej konserwacji, problem zostanie rozwiazanny itd... Dopiero po ponad miesiecznych staraniach i po kilkudziesieciu wymienionych mailach, kilkunastu ponagleniach i ponownych wysylaniach problemu trafilem na osobe, ktora poswiecila mi wiecej niz skrzynke pocztowa. Sprawdzila co sie stalo z moim kontem!!!!! Po czym zostalem uswiadomiony o pomylce i poifnormowany o BANIE, ktory zostal natychmiast sciagniety, jako rekompensate dostalem marne pareset monet i map...
To pokazuje jak bardzo ta grupa ludzi majaca opiekowac sie polska czescia projektu BB jest nami zainteresowana.
Problem graczy z logowanie do gry tez jest banalny, tylko Ku... Polish Support: "nam sie nie chce mamy was w dupie" - cytat moze nie pisany, ale PRZEMYSLANY.
Mam nadzieje, ze wielu ludzi przemysli sprawe za nim poswieci swoje ciezko zarobione pieniadze w takie bagno, lepiej naprawde rozdac je potrzebujacym niz darmozjadom, ja juz np. nie zainwestuje w ta gre ani grosza, bo teraz tylko czekam az mi pojawi sie podobny komunikat co mojej Szefowej Gildii
Pozdrawiam
Mardockm
Tak sobie czytam i myślę,że jak tyle graczy straciło sporo realnej kasy na ulepszanie swoich wysp,a teraz może mają jeszcze raz zaczynać od początku to to jest oszustwo (w kodeksie karny chyba nazywa się to wyłudzeniem pieniędzy).Sopport jeśli można tych pseudo informatyków tak nazwać,nie zamierza nic zrobić to te osoby powinny pomyśleć o złożeniu pozwu zbiorowego o wyłudzeniu pieniędzy.Bo jak założą sobie nowe konta to tej kasy i tak nie odzyskają,to może być za trudne dla supportu oddać konta w takim stanie jak z przed usterki i żeby odzyskać kasę droga sądowa może sie okazać jedyną drogą(oby nie). Sam aktualnie przerabiam próbę wyłudzenia kasy przez serwis ''Pobieraczek''
Szanowny Supporcie, jeżeli jesteś częścią międzynarodowej firmy, to trzymaj proszę te międzynarodowe standardy. Nie spłycaj tego, do polskiego jak się nie podoba to wypad! Szanowni opiekunowie, wykażcie proszę trochę dobrej woli i inicjatywy, pokażcie że zależy Wam na tej grze taks samo jak Nam. Tylko w przypadku symbiozy między Nami, ta gra ma szanse istnienia na polskim rynku. Chyba że Wam nie zależy...
Prawda jest taka że prawdopodobnie problem ich przerasta bo siedzą tam ojca brata córki synkowie co informatyki uczyli się z internetu i kursów dla bezrobotnych, dlatego też jeśli 90 % działa to po co naprawiać problem jednostki?? Boją się że jeszcze mogą sami coś spierdzielić. Kasę ludzie pakują i to nie małą - zobaczcie po ile chodzą konta na allegro - 600 zeta widziałem ostatnio, a graczy wciąż przybywa, niedawno powstały nowe serwery dlatego support ma nas delikatnie w .... a skoro kilku graczy odejdzie to i tak na ich miejsce przyjdą nowi którzy będą chcieli szybko się rozwinąć i będą pakować kasę. Ciekawi mnie czy przypadkiem ktoś z supportu nie sprzedaje na aukcjach rzeczy z likwidowanych kont wysoko rozwiniętych - np, rezydencji itp?? Bo skoro jest na aukcjach tyle ofert to skąd one się tam biorą?? nikt nie kupuje kodów by sprzedawać rezydki itd na aukcjach, tak sądzę.
I któryś dzień z rzędu to samo. Logowanie, ekran z poradą dnia, zakładki, wyzerowana przygoda Okradać Bogatych po prawej stronie. Przygoda znika i pojawia się komunikat: "Uszkodzony obszar serwera. W tym obszarze wystapił błąd. Prosimy spróbować ponownie". Jak mam farta i zdążę to kliknę na zakładkę "Gildia" i mogę trochę z ludźmi pogadać. Jestem ciekawa ile jeszcze takiego logowania zniosę po kilka razy dziennie. Drogi Supporcie chciejcie usunać w końcu ten problem, bo CHCIEĆ to MÓC i zróbcie mi prezent na urodziny. Nie pogniewam się za szybsze naprawienie problemu. Mój znajomy Symbiotyk ma tak samo, więc mój przypadek nie jest odosobniony.
Powiem Wam dlaczego tak jest, bo w tym supporcie siedza same tumany chciwe tylko na pieniadze. Gram w inne gry tego typu i wszystko dziala w pol sekundy.
ja w takim razie tez chyba szukam innej gry bo naprawienia problemu szybko się nie doczekam:)) a szkoda bo kilka miesiecy straconych....
Witam, a ja co mam zrobić? Około 7:30 nie mogłem wrócić z mapy znajomego na swoją. Zrobiłem relog i od tego czasu konczy się na okienku z poradą dnia i tekstcie uruchamianie kolejki logowania i nic się nie dzieje. I tak prawie godzinę.
ja wogole nie moge sie zalogowac czekam w kolejce i mnie wyrzuca z serwera i karze odswierżyc jeszcze raz...
to samo, od godziny na słonecznym gordzie, dochodze tylko do kolejki logowania
witam serdecznie dzis z rana wrzucilem premie na linie zlota i od tej pory ma ciagly problem z zalogowniem sie odswiezanie strony an restarty nie przynosza reezultatow . mogl by ktos pomoc lub cos radzic . zgory dzieki Jaro
Napisałem do supportu i czekam na odpowiedź. Wygląda na kolejne problemy. Dobrze, że nie puściłem linii złota podczas buffowania wszystkiego.
Mogę jedynie zasugerować wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki (tzw. cache) lub/i cookies - jeśli to nie pomoże, bardzo proszę napisać do Supportu.
Chwilę temu skończyłem się logować na wszystkie polskie serwery - działają one prawidłowo.
BB_Xaar jak się wypowiadasz to wypadało by zapoznać się z topikiem w całości.
Po wysłaniu info do supportu i wykonaniu wszystkiego co oni każą czyli jak wszyscy wiemy "wyczyść przeglądarkę i poczekaj do czwartku do konserwacji" bo tylko tyle oni potrafią to jak to nie pomaga to piszą aby zacząć grę od nowa na nowym koncie.
CZY TO MA BYĆ SUPPORT??????
Daj namiary do prawdziwego supportu nawet zagranicznego to sami przetłumaczymy i wyślemy skoro wy nie potraficie rozwiązywać problemów graczy bo tutaj już kilka osób czeka i nie może grać na swoim koncie.
Ręce opadają... Ludzie piszą , a tu znowu mega porada " Mogę jedynie zasugerować wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki " Ja niewiem czy ja mam tylko takie wrażenie czy inne osoby również , że to jest poprostu śmianie się ludziom w oczy?" A jak nie pomoże to pisz do supportu ".... A jak support nie pomoże to co ? To spadaj i graj od nowa? Chciałem przypomnieć , że bierzecie pieniążki za tą grę , sprzedajecie klejnoty , za wszystkie udogodnienia trzeba płacić realnymi pieniędzmi. Wiec skoro ktoś to kupuje to ma prawo korzystać z pełnowartościowego towaru , jakim w tym przypadku jest swobodne i pełne wykorzystanie Swojego konta. Proszę w końcu wziąć się za robotę bo coraz więcej osób jest niezadowolonych z wyników Waszej pracy.
Pozdrawiam
smsh
skoro wszystko działa to czemu ludzie wciąż mają problemy ze swoimi kontami?? Jaja sobie robisz??
ToRsTeN, nie znalazłem ani jednego zgłoszenia przypisanego do Twojego nicka - czy swoje zapytania wysyłasz na pewno pod właściwy adres?
smsh, sivki, Support nie monitoruje forum, oni zajmują się monitorowaniem zgłoszeń oraz odpowiadaniem na nie. Niestety nie jestem technikiem, więc nie jestem w stanie określić co może być przyczyną występowania opisanych przez Was problemów. Wiem jednak, że najczęściej za nieprawidłowe zachowanie gry odpowiadają błędne/uszkodzone/niekompletne dane w pamięci podręcznej przeglądarki. Oczywiście przyczyną może też być złe funkcjonowanie serwerów nazw, routerów czy ISP, jednak ani ja ani Support nie może potwierdzić tego z poziomu forum.
W związku z powyższym, proszę pisać bezpośrednio do Supportu. Jeśli zaproponowane przez nich rozwiązanie nie pomoże, bardzo proszę odpisać na ostatnią wiadomość e-mail z Supportu i o tym poinformować.
Szanowny Panie lub Szanowna Pani BB_xaar - u mnie tez wszystko działa bez najmniejszych problemów. I to ma oznaczać, że wina leży po stronie tych, którzy nie mogą się zalogować? To, że u Pana/Pani działa nie ma najmniejszego znaczenia. Problem w tym, że wielu innym nie działa i nie potraficie sobie z tym poradzić. Co gorsza wciskacie jakieś durne porady typu wyczyść cookies, cache. To jest śmieszne i żałosne.