Ja przynajmniej posprzątałem w chacie i jak żona wróciła dziś z pracy miała gotowy obiad :D w tygodniu nadrobimy nie martwcie się ;]
Wersja do druku
Ja przynajmniej posprzątałem w chacie i jak żona wróciła dziś z pracy miała gotowy obiad :D w tygodniu nadrobimy nie martwcie się ;]
... wielkanocnych :) 2123 roku :)
Ciekawe... czy będziemy mieli możliwość zdobycia wszystkich nagród z kalendarza. Osobiście nie dopłacę do tego, bo to jest wina twórców a nie gracza! Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie :/ (a kur... kopalnie złota i cały przemysł leci sobie bez buffów... wściec się idzie)
Ja mam ten sam problem kopalnie pracują bez buffów, zadania dzienne zwykłe i eventowe nie wykonane, przedmioty kolekcjonerskie nie odszukane, odkrywcy nie wysłani. Mniejsza z gospodarką bo kilka dni wytrzyma gdyby to nie było w czasie eventu to pół biedy a tak czas leci i nie ma możliwości zbierania a na pewno nie oddadzą mi tego moderatorzy.
4 kopalnie złota na 5 lvl już mi szlag trafił, a na dodatek zamek przerabia fasolę bez premii i w rezultacie ładne parę kilo w plecy ale spoko pewnie w ramach rekompensaty dostanę ze 2 dosypki złota a jak dobrze pójdzie to może i k. łapkę hehe ale nawet nie to mnie najbardziej wkurza tylko postawa miłościwie nam panujących BB, kompletna olewka i lekceważenie graczy, " Rozwiązanie utrudnienia pojawi się dopiero w przyszłym tygodniu " - śmiech na sali. Jakby szlag trafił wszystkie serwery na miesiąc pewnie by powiedzieli, drobne niedogodności. Złamanego grosza już w TSO nie zainwestuję a wydałem niestety sporo kasy :(
z tego co pamiętam po 24 h wszystko sie zatrzymuje...
niestety zasoby w kopalniach i premia na zamku kończyły się 2-3 h po awarii :(
Ja mam niestety wrażenie że problem został zignorowany, a jak przegladam forum w większości przypadków dotyczy graczy z poważnym dorobkiem, ciekawe jaką rekompensatę zaproponują za stracony czas, bo jak niektórzy z Was pisali może się ona okazać zupełnie nieadekwatna do skali problemu, i myślę że sporą grupę graczy zniechęci do kontynuowania zabawy. Inna sprawa że ów problem w znaczący sposób utrudnia cały ten wspaniały event bożonarodzeniowy i jego odbiór przez graczy, których problem dotyka............
TAAK problem zignorowany a mody tylko wpisy usuwają !!! ( kolejne 2 mi usunęli )
Co ciekawe ten "prezent świąteczny" dotknął gro graczy regularnie kupujących klejnoty, i tu mnie dziwi totalny "olew" firmy nastawionej na zysk z takich graczy...
a co moze ta niestety Banda Baranow zrobic tylko ignorowac problem a niewlasciwe i niewygodne wpisy usowac bo samo powiedzenie ze to jestutrudnienie to jawna kpina z graczy
U mnie po nocy wróciło wszystko do normy oprócz tego elementu przesuwanego, który jest zbugowany i na gloriettcie mam specjalny magazyn prowiantu :) ale mam nadzieje ze to naprawia i zrekompensuja jakos czas premium ktory ulegl stracie.
Jak tak czytam, to widzę, że co niektórzy odzyskują dostęp. U mnie upływa 74 godzina z zablokowaną wyspą, ale podejrzewam, że dopiero po konserwie uda się wejść większości z nas. Mam nadzieję, że wyspa nie przepadła bezpowrotnie, bo jak zrezygnuje z gry to chociaż fanty bym w gildii rozdał.
anie jest przypadkiem tak ze wszyscy "którym zablokowali konto" kupowali pudelka z lodowa posiadłością? ja kupiłem 16 wiec pewnie ich to zdenerwowało...
samym jawnym oszustwem jest powiedzenie ze ta gra wyszla z BETA i jest już pelnowartosciowa gra buahaha
no takie rzeczy to tylko w BECIE się mogą dziac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cos jest z tytmi pudelkami a raczej z lodowymi... zbugowany towar wcisnęli ( no to wiadomo dlaczego tyle lodowych leciało z pudelek ) bo trefny towar hehe
Jedno jest powiązane z drugim, tzn. większość z nas (jeśli nie wszyscy) kupili pudełka - wpadły nam jakieś budynki, więc trzeba by je gdzieś postawić, a że miejsca mało to trzeba było coś wyburzyć, coś przestawić... i zaczął się cyrk - taki schemat działania zablokował dostęp większości z nas.
olac system nie ma co plakac :) oby do czwartku zrobili i będzie git :D z prezentami się nadrobi :) kurde tylko największy zal ze se na mapkach interesu nie zrobiłem bo widziałem ten biznes w dziesiątkach tysięcy monet hehe :D
właśnie dołączyłam do grona zablokowanych :/
Niech grę skasują....nie będzie ani problemu ani postów ;) i niech kasę nam zwrócą za zakupione klejnoty...
hej...u Ciebie to samo ?...ja od piątku rano nie moge wejść do siebie...na meile nie odpowiadają...totalne olewactwo problemu...nawet nikomu z BB nie chce sie tutaj wypowiedzieć....za to na głównej stronie, w pamiętniku możemy przeczytać jaki to mamy wspaniały event w tym roku ...hehe
Witamy! :PPPP
Jak dla mnie to mogę tydzień i czekać na rozwiązanie pod warunkiem, że grubo to wynagrodzą bo już muszą zrekompensować straty jakie gracze ponieśli.
ja nie taki weteran jak niektórzy sprzed paru godzin niż ja - ale czwartek ok. 21.30 wita :)
Czwartek 14.06 i wisze
Jak w temacie .
Proszę o wpisywanie swoich nicków i daty od kiedy nie możecie wejść na swoją wyspę.
Pozdrawiam.
zlotko73 od 6.12.2013
6.12.2013
Ta gra jako gra online ma na celu wypracować w nas pewne uzależnienie i nawyk (po to wszystkie te dziennie zadania i "bonusy" za codzienne logowanie). Mój nawyk jest taki, że od ponad roku codzienne przy porannej kawie loguję się do gry i "obrabiam swoją wioskę". Ja się z tego wywiązuję i nie bardzo rozumiem czemu teraz ta możliwość została mi odebrana. Czekałam na "świąteczne wydarzenie" od ponad tygodnia....w przypływie euforii zakupiłam sobie w prezencie Mikołajkowym klejnoty ;)....a tu nagle bęc...cała przyjemność z gry została mi odebrana. Jeśli np w fabryce popsułaby się linia montażowa to żaden "spec naprawczy" nie wyszedłby do domu dopóki problem nie zostałby rozwiązany, bo koszty poniesione przez firmę byłby ogromne. Tu nas olewają.... Event się dopiero zaczął a spora część graczy już jest w plecy....nie mówiąc o tym, ze od piątku pewnie wszystko w mojej wiosce już padło a straty będą spore. Pewnie rzucą nam jakiś ochłap w postaci 100 prezentów zadośćuczynienia za te straty....tylko, że moich 17 odkrywców dostarczyłoby mi ich w tym czasie o wiele więcej. Dla działu technicznego na Mikołajki proponuję ogromną rózgę za to, że nas totalnie olali i zostawili nas z tym "utrudnieniem" samych sobie.... Szkoda gadać...
I po co? MOD_Magneta jak od piątku wszystko usunie: wcześniej posty niewygodne, a potem cały temat.
Proponuje Wam to samo co ja zrobię - nie denerwujcie się już dziś bo to nic nie da - tylko podbijamy ego MODa.
Jutro bęzie Xaar, który jako tako jeszcze z nami się kontaktuje: czy to tu czy to na fejsie (tam częściej odpowiada) ---> https://pl-pl.facebook.com/TheSettlersOnlinePL
Ale żeby było w teamcie: 05.12.2013
Nagrodę typu 100 prezentów czy jakaś królicza łapkę to moga sobie wsadzić tam gdzie trzeba tu trzeba rekompensaty z jajem.
Ta gra jako gra online ma na celu wypracować w nas pewne uzależnienie i nawyk (po to wszystkie te dziennie zadania i "bonusy" za codzienne logowanie). Mój nawyk jest taki, że od ponad roku codzienne przy porannej kawie loguję się do gry i "obrabiam swoją wioskę". Ja się z tego wywiązuję i nie bardzo rozumiem czemu teraz ta możliwość została mi odebrana. Czekałam na "świąteczne wydarzenie" od ponad tygodnia....w przypływie euforii zakupiłam sobie w prezencie Mikołajkowym klejnoty ....a tu nagle bęc...cała przyjemność z gry została mi odebrana. Jeśli np w fabryce popsułaby się linia montażowa to żaden "spec naprawczy" nie wyszedłby do domu dopóki problem nie zostałby rozwiązany, bo koszty poniesione przez firmę byłby ogromne. Tu nas olewają.... Event się dopiero zaczął a spora część graczy już jest w plecy....nie mówiąc o tym, ze od piątku pewnie wszystko w mojej wiosce już padło a straty będą spore. Pewnie rzucą nam jakiś ochłap w postaci 100 prezentów zadośćuczynienia za te straty....tylko, że moich 17 odkrywców dostarczyłoby mi ich w tym czasie o wiele więcej. Dla działu technicznego na Mikołajki proponuję ogromną rózgę za to, że nas totalnie olali i zostawili nas z tym "utrudnieniem" samych sobie.... Szkoda gadać...
5.12.2013 14.06
Ja w dzisiejszym mailu wpisąłem przybliżoną wartość tego co straciłem do tej pory (wszytsko!!!) - na przykład napisałem, że specjalnie podokupowałem odkrywców, żeby nosili prezenty. Podparłem się tematem z forum ile średnio noszą i wpisąłem ile straciłem przez te dni, gdy nie mogłem ich puszczać.
Wam też to rozwiązanie polecam.
I tak ten temat usuną tak jak poprzedni ale żeby nie było to 05.12.2013
Od piątku przeczytałam niewiarygodną ilość postów od osób,które nie mogły bądź nadal nie mogą wejść na swoje wyspy.
I problemem nie jest już tylko przestawianie budynków.
A to ktoś kupił nowy magazyn prowiantu ...po czym okazało się,że po odświeżeniu gry w miejscu gdzie ów magazyn postawił miejsce pozostało puste...prezenty zniknęły a w sklepie pokazuje brak możliwości zakupu.
A to od kogoś kto postawił sobie kwiatka.
A to ktoś postanowił coś wyburzyć.
W dniu 5.12 około godziny 20 w gildii rozesłałam informację o tym aby nie przestawiać budynków do odwołania...napisałam dobranoc i wylogowałam się z gry.
6 grudnia wstałam i oto prezent jakiego nigdy nie dostałam i od kogo ...od BB....
Czy w takim przypadku wystarczy rózga ?...myślę ,że nie bo cały event został totalnie spartaczony.
Do tego wszystkiego brak szacunku dla graczy,zero informacji przez weekend.
Ale cóż...takie jest życie.
Możemy sobie o tym porozmawiać,wylać tutaj swoje żale .
Jednak nie oczekujmy zbyt wiele...bo cudu nie będzie :)
5.12 około 23 zblokowało mnie po wyburzeniu 2 rezydencji i postawieniu w ich miejscu wieży i lodowej