U mnie ten sam problem od wczoraj wieczora. Z supportu dowiedziałam się tylko że pracują nad tym. Boje się tylko żeby nie stracić konta na stałe. Do tego premium włączone i sobie leci. Liczę jednak że w poniedziałek to naprawią.
Wersja do druku
U mnie ten sam problem od wczoraj wieczora. Z supportu dowiedziałam się tylko że pracują nad tym. Boje się tylko żeby nie stracić konta na stałe. Do tego premium włączone i sobie leci. Liczę jednak że w poniedziałek to naprawią.
Brak słów... mam nadzieję, że to będzie poniedziałek, a nie czwartkowa konserwa.
Tymczasem załozyłam sobie konto na hamerykańskim serwie i cisnę samouczek :) Wiecie, że tam silosy po 2k golda chodzą? :D
Do poniedziałku, wszystko mi się powyczerpuje, hehe. Ciekawe kto mi pola będzie klikał pół dnia...
do jakiego poniedziałku????to powinno być zrobione na wczoraj...ja nie mam aż takich zasobów,żeby to sobie wszystko do poniedziałku bez nadzoru latało....odbudowanie się zajmie tydzień,a nie mam zamiaru odbudowywać katastrofy...chyba najlepszym rozwiązaniem będzie po prostu rezygnacja z dalszej gry i tyle.szkoda mi tylko poświęconego czasu jaki włożyłam w rozbudowę wyspy...ech..
Powinno, powinno, ale to chyba nie robi wrażenia na polskiej ekipie BB, niestety. Napisali, że naprawią w przyszłym tygodniu, czyli najwcześniej w poniedziałek... :/
Co do rezygnacji z gry... zrobisz jak zechcesz, ale nawet jesli tydzień potrwa odbudowa, to przecież jeszcze nie tragedia :) W zasadzie, jeśli nikt Ci na wyspę wchodził nie będzie, po 24h od ostatniej Twojej na niej obecności wszystko powinno stanąć, więc w teorii najwyżej dobę wszystko będzie latać bez nadzoru :)
no nikt nie będzie wchodził ponieważ nie można wejść na wyspy osób,u których wystąpił ten problem...strach będzie cokolwiek na wyspie zmieniać skoro takie skutki są w efekcie :(
Miejmy nadzieję, że zwołali tam jakiś sztab kryzysowy i będą siedzieć non stop nad jakimś hotfixem, który uruchomią w poniedziałek i który wszystko naprawi. Z dwojga złego, jeśli rzeczywiście siedzą i dłubia, to już wole poczekać, ale niech zrobią raz a porządnie, a nie, że trochę naprawią, a trochę im się posypie z innej strony... Amerykanie też mają cooldown przestawiania, ale tam nie wywala z serwera, nie mają za to eventu świątecznego.
No i mi settlersy wypisują:
"Na tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować później."
Postawiłem lodową rezydkę w miejsce starej, zburzonej normalnej rezydki i wywaliło mi wyspę.
Czyli burzyć budynków też nie można, nie tylko przestawiać... i budować... albo lodówki wywalają system :D
Aktualizacja (06.12.2013, 21:02):
Rozwiązanie utrudnienia pojawi się dopiero w przyszłym tygodniu.
No tak weekend mają, to nie pracują ... Szkoda słow ;/ !
Jestem zablokowana od czwartku! Po konserwie wypuścili bubel a my żeśmy go łyknęli i nie ma winnych .
U mnie "naprawili" (samo się naprawiło) ale wyburzyłem Gloriette i w jej miejsce przeniosłem Lodową. Po "naprawie" miałem Gloriette z napisem "Lodowa Posiadłość" zburzyłem i mam Gloriette :(
Lodowa w plecy
Aktualizacja (06.12.2013, 21:02):
Rozwiązanie utrudnienia pojawi się dopiero w przyszłym tygodniu.
HMMM utrudnienia?? co masz zrobic dzis zrob pojutrze bedziesz mial 2 dni wolnego a snieg na wiosne tez sam zginie he he he.
dla mnie to jest chore, w kazdej pozadnej firmie jak jest jakas awaria to sie zostaje az sie ja usunie, a tu? godzina 19sta piatek weekend i hajlabajla
ktoś pytał o kontakt, to nie piszcie do Ubi bo ono samo w sobie się tym nie zajmuje, ale do centrali BB w Niemczech:
http://www.bluebyte.de/contact.html
ja właśnie wysłałem długiego maila z opisem całej sytuacji i opieszałości naszego supportu, zobaczymy czy to coś da w przyszłości
Sprawa nie nadaje się do sądu, bo gra jest DARMOWA - nie ma przymusu kupowania klejnotów i wydawania realnych pieniędzy - robisz to dobrowolnie. Ponadto zapewne gdzieś w zasadach gry jest napisane, że konto należy do BB, a my jesteśmy tylko ich użytkownikami (nie właścicielami) - przynajmniej w większości gier jest taka adnotacja, by userzy się za bardzo nie czepiali ;]
Teraz widzicie, że testowy serwer na cały świat i ta forma buildowania gry jest chybiona, mi starcza kapka chęci do grania w tso, bo zima i wolne.
Cena usługi nie ma znaczenia. Istotna jest "wartość".
Gwarancje dotyczy również produktów i darmowych.
Najlepsze jest naliczanie podatku VAT od darmowych OS w oparciu o index tych płatnych :D
Tyle że gwarancja dotyczy produktu który miał działać zgodnie z instrukcją producenta, tym czasem takiej instrukcji nie mamy, działa jak działa czyli widocznie tak miał działać :D
Chyba że ktoś czuje się "wprowadzony w błąd" i poszuka winnego owego "wprowadzania". Ale do spraw cywilnych ten "wprowadzający" musi mieć adres do doręczeń na terenie kraju.
Support nie pomoże bo pracuje od poniedziałku do piątku...
"uprzejmie informuję, iż Twoje zgłoszenie zostało przyjęte. Odpowiedź na nie zostanie udzielona najszybciej, jak jest to tylko możliwe. Ze względu na dużą ilość zgłoszeń jakie wpłynęły do nas w ostatnim czasie, może oznaczać to dłuższe oczekiwanie na odpowiedź z naszej strony.
Support The Settlers Online pracuje w godzinach 9:00-19:00 od poniedziałku do piątku. Odpowiadając na naszą wiadomość email, bardzo prosimy nie zmieniać jej tematu. Dzięki temu będziemy mogli szybciej udzielić odpowiedzi.
W przypadku gdy powtórnie wysyłasz do nas zapytanie na temat zgłoszonego już wcześniej problemu, bardzo prosimy kontynuować zagadnienie, nie zaś wysyłać zupełnie nowe. Pozwoli to uniknąć sytuacji, kiedy Twoje zgłoszenie mogłoby trafić do złej kategorii, a dodatkowo pozwoli nam na szybszą odpowiedź."
<333
kurcze.. hmm.. jak kartki z kalendarza wyrwać jak wejść nie można ?
brak dostępu do wyspy widzę nie jestem sam ile to potrwa
scorpix to nie zartuj :D szkoda kasy i czasu na sady :D oni sami sie wykoncz takim podejsciem
Wy sobie żartujecie że sprawa do sądu, oni sobie żartują że naprawiają i każdy sie cieszy;)
Ja zbudowałem kwiatki i nagle nie można wejść do gry pisze W tym obszarze wystąpił błąd .Prosimy spróbować ponownie
Ja się pytam tylko jak wynagrodzą stracone dni.... weekend z głowy...
Wcale nie wynagrodzą, chyba że indywidualnie coś od supportu.
Ale te dni, to chyba odkryjecie sobie za klejki w kalendarzu eventowym.
A więc będziecie raczej w plecy, takie życie.
mowi sie trudno zyje sie dalej , a narazie to srodkowy palec :P skoro oni tak ladnie mnie olali to ja ladnie olewam ich i swoj ogromny strumien gotowki skieruje do konkurencji :) sami sobie jestescie tego winni
Genialnie! I ja również nie mogę się zalogować, support ma wolne a świąteczne wydarzenie cały czas trwa a premie na budynkach się skończyły... Nie wiem co oni spieprzyli w kluczy gry ale jest to bardzo irytujące, tak samo jak ich wolne w weekend! Ciekawe czy jakaś rekompensata tego będzie, bo jak tu teraz otworzyć okienka w kalendarzu?
kto to bb_xar? Ciekawe
Warto zgłaszać. I tak nic nie robią.
Witam ,co mam teraz zrobic przenioslem budynek i zablokowalo mi wyspe. Co teraz i co z kalendarzem adwentowym jesli potrwa to dluzej???
Moze ktos by odpowiedzial na pytania graczy coo?? Ktos kompetentny . Poco formularze jesli nieodpowiadaja !! Masakra normalnie
Ile mam teraz czekac az bedzie ok?
support w weekend nie pracuje, wiec nie ma co liczyc na odpowiedż, nie mówiąc juz o odblokowaniu wyspy. event nam leci... trudno sie mowi. mam tylko nadzieje ze bedzie mozliwosc otwarcia okien w kalendarzu i sypnal ostro jakąs rekompentsatą. No i mam tez nadzieje ze lodowe stanieją do 5k :)
Jak tak dalej pójdzie to do poniedziałku 1/3 ludzi będzie mieć taki problem a potem będą się pocić żeby wszystkich przywrócić. Organizacja pracy level expert!!
Nic nie możemy zrobić tylko czekać.. oby przedłużyli aktywne konta premium, kartki w kalendarzyku powinny być odebrane, i powinni albo przedłużyć event świąteczny, albo sypnąć każdemu kto ma zablokowane konto sporo prezentów, bo żeby uzbierać na wszystko trochę czasu potrzeba a niestety nam ten czas zabrali inni w tym czasie mogą zbierać. :/ I oby to był poniedziałek kiedy wszystko wróci do normy. Wolny weekend ma support ciekawe czy technicy też, a może jednak coś działają ale aż tak długo? :(
W ramach rekompensaty powinni strzelić promocję na klejki +400% ;) Ja miałam "tylko" 16h wyspę zablokowaną, a jak się odblokowała, to zamiast jednej (przesuniętej) rezydencji mam rezydencję z podpisem "ulepszony magazyn", a magazynu brak ;) Ciekawe, kiedy to naprawią - i czy w ogóle.. ;)
Oni to zlewają bo nie płacą im za siedzenie na weekendzie i nie ma wsparcia (choć zabieg tudzież "błędy w grze" może być przeprowadzony specjalnie po to aby po przerwie ludzie kupowali klejnoty i nadrabiali zaległości... podejrzane) a to zniechęca graczy zarówno nowych jak i starych jeżeli tego nie wynagrodzą podejrzewam, że sporo osób zrezygnuje z gry.
to ilu jest zablokowanych graczy?? ktoś się orientuje, i na ile może się ta wyspa macierzysta zablokować?/