Ja o 14:30 mialem przekierowanie na stronę o problemach technicznych
Wersja do druku
Ja o 14:30 mialem przekierowanie na stronę o problemach technicznych
juz mija 2 godziny buuuu walka mi sie opóznia w przygodnie buuuu
czytać ludziska czytać
Drodzy Gracze,
uprzejmie informuję, że dziś (31.05.2012) około godziny 15:00 czasu polskiego,
odbędzie się krótka (w porównaniu do standardowych konserwacji) przerwa
techniczna. Gra będzie niedostępna przez około 2 godziny.
Podczas przerwy problem z przygodami zostanie usunięty.
Przepraszam za utrudnienia.
BB_xaar
Na angielskim forum piszą, że coś im sie z hotfix'em pokaszaniło i w najlepszym wypadku uda im sie to naprawić do 19. I jeszcze coś tam było, że jak ktoś zostawił włączoną misje to może stracić całe wojo. Ale niby piszą, że wojo oddadzą ale kiedy...?
ooo super, wlasnie to mnie niepokoiło.
Gdy odchodziłem od kompa mialem przeczucie że nie będzie tak łatwo. Że mogę stracić wojsko po wspaniałym hotfixie.
Oby okazało się to nieprawdą.
Według najnowszych informacji wszystko jest ok:
"Wszystko przebiega zgodnie z planem i nie pojawiły się żadne problemy techniczne podczas uruchamiania skryptów" xaar
Spoko. rano też dupa z logowaniem. Wracam z pracy tez nie mogę się zalogować. Czy oni naprawią szybciej te błędy czy tak będzie zawsze.
ogólnie gram jakiś czas tutaj i w przeciwieństwie do innych gier którym poświęcam czas. Ta gra nastawiona jest na wyzysk graczy !!! KUP KUP KUP kryształki :) JEsli grasz bez kupowania to zostajesz daleko w tyle. Współczuje tym co się dają nabrać i kupują... Najgorsze że gra tu dużo osób nie pełnoletnich a wysyłanie sms-ów słuzy własnie takiemu naciąganiu bo ma firma ręce czyste prawda ??? WSTYD !!! Może gdyby to coś pod nazwą settlers chodziło jeszcze to może bym słowa nie napisał ale tak nie jest... Dla mnie WSTYD i PORAŻKA !!! Wgram sobie starego Settlersa 3 bo tam to była gra, a tu tylko okradanie gracza by coś zbudować. Szczerze zniesmaczony jestem i tyle. Złotówki nie wydam na tą grę więc możecie mnie zbanować jeśli taka wola , i modków prosze o niecenzurowanie tego co napisałem. bo słów niecenzuralnych nie używam. A wiadomość skopiowałem i wkleję znów jesli zniknie to co napisałem. LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ OSZUKIWAĆ, NIE KUPUJCIE może wtedy docenią graczy, bo jedyne co dobrze działa to to przelewy i smsy za kryształki !!!
Witam o której dopuszczą nas do gry problem z logowaniem jest :) z tego co wiem na polski serwer mamy przechodzić?
wow jest po 17 i nadal nie da się zalogować
i zmieńcie sobie godzinę na forum bo zegar spóźnia się o 1h :P
Z tego co Wiem czytałam informacje ponoć przechodzimy na polski s erwer a wiadomo jakie s a polskie serwery eh:):):) i nie wiem co i jak z wejściem do gry o której będzie można wejść
Wystarczy wejsc w odpowiedni temat i wszystko pisze ::
Z przyjemnością informuję, że wszystko przebiega zgodnie z planem i nie pojawiły się żadne problemy techniczne podczas uruchamiania skryptów, których celem jest naprawienie Waszych przygód.
W związku z tym, że przerwa rozpoczęła się z lekkim opóźnieniem, jej ukończenie również będzie trochę opóźnione. Plan zakładał zakończenie przerwy równo o 17:00, jednak wszystko wskazuje na to, że nastąpi to dopiero około godziny 18:00. Gdy dostanę więcej informacji na ten temat, od razu o tym napiszę.
BB_xaar
hehe grają na czas próbują odzyskać stracone wojo. Oczywiście nie napiszą jakie mają problemy. A temat na angielskim forum został usunięty(cenzura) przez moderatora... bo ludzie zaczeli się za bardzo bulwersować
przecież nie napiszą:
Z przyjemnością informuję, że wszystko przebiega nie zgodnie z planem i pojawiły się problemy techniczne podczas uruchamiania skryptów, których celem jest naprawienie Waszych przygód.
Bo zaraz byłby dym wiec cukrują ile tylko można...
Znowu problemy techniczne? ...to powoli zaczyna się robić nudne.
Zalogowało mnie, ale grać nie mogę. ://
Nie da się wejść.... W ogóle mi główna strona nie wchodzi, sprawdzane na wszystkich przeglądarkach, cache wyczyszczone.
Nic dziwnego że nie da się grać nawet jeśli jakimś cudem uda się komuś zalogować skoro po kliknięciu "graj" przekierowuje do "przerwa techniczna" :D Może i skrypty załadowały się poprawnie tylko ktoś zapomniał zdjąć przekierowanie :D http://www.thesettlersonline.pl/pl/przerwa%20techniczna
ktoś dał rade do gry wejść? od ok 18 próbuje i lipa :(
Nie da się wejść. Jak piszą, że przerwa od 15 do 18 to trzeba chyba założyć, że to godzina 18 następnego dnia :/
Z trudem się udało zalogować o godzinie 22.
na internet explorer juz brat próbuje 5h sie zalogowac i ciagle pokazuje brak strony, na dwu róznych kompach
ps na chrome sie udało ale to droga przez męke na 20 odswiez 2 logują do gry z błedem wiec zmow f5
no jak od 15:00 zaczeliscie grzebac to do teraz nie moge wbic to Uplay nie odpowiada a to nie wyswietla strony a przygoda nadal aktywana mam nadzieje ŻE COFNIECIE CZAS !!!!!!!!!! ??????????
nie ma jak zamiast o 17 zalogowa sie o 22;/ kto mi zwroci za zbuzone kopalnie i brak zbufowanych budynkow?
eh... ja też nie weszłam... cóż, to chyba pójdę spać, bo raczej do rana nie da rady, a nawet jakby jakimś cudem ruszyło, to jak się wszyscy wbiją, to serwer na pewno nie da rady... więc słodkich snów ^^
ciekawe czy za to wszystko dostaniemy jakieś konkretne premie, zarówno za niezakończone przygody jak i braki w produkcji
lipa a nie konserwacja spieprzyli nie można wejśc do gry
Udało mi sie zalogować przed chwilką...ale na krotko :P
Na mapę przygody rozpoczętej po "konserwacji" tradycyjnie nie da się wejść.
Gratuluję "naprawy błędów" oraz "konserwacji".
udało się
LUDZIE !!! Co wy tacy niecierpliwi ?? pewnie się wysypało tak jak to było na serwerach niemieckich kiedy to wprowadzali event świąteczny i też go nie przetestowali tylko poleciał na żywca ...cierpliwości gra jest super a firma pewnie wszystkim to czekanie jakoś wynagrodzi ... cierpliwość jest złotem nagradzana ;)
Ponownie nie da sie wejsc problem z polaczeniem. premii nie odbiore dziennej
produkcja stop od kilku dni kicha jest z serwerami wywala z gry
konserwacja przedostatnia polozyla gre na lopatki.
i ma byc to gra za ktora wolaja kase.
Przed konserwami miałem wszystko OK, do przygód wchodziłem bez problemów, po konserwie i naprawie przygód było chwilę OK, robiłem sobie przygodę i coś się zje....ało bo przy próbie wyjścia/wejścia z/do przygody wywala błąd. Dziękuję za taką naprawę, chociaż przed naprawą było OK.
Od ponad tygodnia nie jestem w stanie normalnie grać, albo nie da się wejść do gry, albo dostaje się DC, albo nie da się wejść na mapę przygody. Do tego dochodzą staty wojska poległego w wyniku lagów, brak premii na budynkach spowodowane brakiem możliwości wejścia na mapę i rzucenia buffów itp itd etc.
To już nie jest wersja beta, tylko wczesna wersja alfa.
to już tak będzie cały czas wyglądać?mam na myśli problemy z logowaniem i wejściem na przygody bo szkoda nerwów,od tygodnia zero poprawy a jest chyba tylko gorzej
Ja rozumiem wszystkie te problemy i cierpliwie poczekam - i życzę Adminom i pozostałym z załogi TS wszystkiego najlepszego.
Jednak poniosłem dzisiaj straty w najbardziej newralgicznej części mojego przemysłu : surowce z poziomu mistrzowskiego. Niezbyt duże ale bolesne zważywszy na trudność ich pozyskania :( Nie mogłem sie zalogować przez kilka godzin ... a to i straty odebrało mi radość z całego Eventu.
****a no nie da sie wejsc do przygody_cale wojo poslane i ..... kazda proba to wywalka.Adminie czlowieku cala noc na reset i pol dnia na kolejny!co zescie robili?pisalem juz wczoraj i przed wczoraj : dajcie spokoj z eventami wezmijcie sie za serwer a nie *******y_chcecie kasy?na nia trzeba zasluzyc,jesli nie potraficie to oddajcie to co wladowalem i zegnaj genia swiat sie jednak nie zmienia...
sądzę że koszty wniesione w tą grę nie są w stanie zwrócić mi nawet części straconego na nią czasu - a raczej czasu poświęconego na próby zalogowania się
1 słowem - żal
Informacja na stronie głównej odnośnie naprawienia błędów jest bardzo lakoniczna, Najbardziej mi sie podoba ta: Serwery gry są już online, może minąć trochę czasu zanim strona główna zacznie wczytywać się tak szybko jak zazwyczaj (teraz strona główna ładuje się bardzo powoli, ponieważ sporo osób próbuje zalogować się do gry w tym samym czasie)
Ok, Tylko ciekawe czemu ten czas trwa w moim przypadku prawie 3h? Od 20 próbuje sie zalogować i cały czas wyswietlało mi błąd, kiedy o 22, udało mi sie szczęśliwie zalogować od 45 min tkwie w kolejce logowania i dalej nie moge wejść do gry. Trzeba było naprawic błędy, OK, ale jak już naprawiać to porządnie, a nie poinformować ze juę można grać, ale może się nie udać wejść do gry. Pół dnia stracone na próbie wejscia, jutro prawie cały dzień mnie nie ma i planowałem wyznaczyć kolejke czynności do wykonania w grze i łańcucha produkcji wojska na noc, aby jutro byli. A tak nic z tego i cały dzień nic nie będe mógł zrobic, o ile wogle uda się jutro wejść do gry. Myślałem ze po cotygodniowej przerwie technicznej przynajmniej znikną te ciągłe zerweania połaczenia, a tu sie okazuje, ze wogle połączenia z serwerami nie ma. Heh, mam tylko nadzieję, ze coś się polepszy...
Och, udalo sie wejśc na 5 min i znów wywaliło i znów godzina na próbie wejścia bez rezultatu...
Od 23.20 nie potrafię wejść na swoją wiochę na Nowej Ziemi. Po raz kolejny w ciągu kilku dni ;]