-
Myślę że nadrabiasz filozofii tam gdzie jej nie ma :P W TSO nie ma żadnego ducha rywalizacji oprócz poziomów pomiędzy graczami. Współpraca do zadania gildii również jest znikoma i ogranicza się do przesłania małych ilości surowców lub wzięcia kogoś na dropa żeby zaliczył i zmiana proporcji jedynie może sprawić że jakiś mniejszy czy większy odsetek tych co nie robią zaczną robić bo za nie zrobienie spotka ich większa strata, czyli jak być powinno na logikę.
-
To nie żadne zadania dla gildii. To tylko odmiana zadań indywidualnych, a jedyną różnicą jest zapłata - właśnie w tych monetach gildiowych, które mają znikomą użyteczność - towarów które można za nie kupić jest strasznie mało i są zbyt mało różnorodne, aby się opłacało takowe monety kolekcjonować.
Natomiast w obecnym okresie wakacyjno - urlopowym, nie ma zbytniej możliwości, aby zadania były realizowane. Więc jeżeli nieaktywni będą wyrzucani, to gildie, które obecnie zbliżają się stanem osobowym do 100, niedługo mogą być 'odchudzone' tylko po to, aby ci co mogą siedzieć przy kompach, mogli zaliczać kolejne zadania 'gildiowe'.
Natomiast, aby te zadania na prawdę były gildiowe, to powinny wymagać współpracę gildii - czyli na przykład: każda gildia powyżej 10 osób 'na stanie', otrzymywałaby możliwość eksploracji 'osobistej' wyspy, z ciągle odradzającymi się złoczyńcami, którzy by atakowali wysyłanych na tą wyspę żołnierzy.
Tylko wysyłający żołnierzy i odbijający wyspę od złoczyńców, mogliby liczyć na profity: premie z surowców i monety gildyjne przysyłane od 'króla' za udział w karnej ekspedycji.
-
Mahoo - ja się po prostu cieszę tym, co mam ;p
a levelem rywalizować można tylko do pewnego momentu ;p jaki to moment wszyscy wiemy ;D
Acoma - zgadzam się ale nie ma takich zadań, o których Ty mówisz