No faktycznie do 13 :P ale dalej nic :( Polak potrafi
Wersja do druku
No faktycznie do 13 :P ale dalej nic :( Polak potrafi
nie do wiary, hula :)
Dolina dalej leży ..... masakra - już było lepiej jak przerwy były w nocy raz w tygodniu. A nie człowiek siedzi i w nosie grzebie
http://screenshot.sh/oAF5vhIBBGb6n
Nie bangla w Firefox
U mnie tez lipa, nie da się zalogować, kto im płaci za taki badziew !!!
i znowu serwer nie działa .... "z przyczyn technicznych" .... ehhh
Od godziny próbuje i mam piękny komunikat spróbuj ponownie eh ..
I dziś znów powtórka z rozrywki, co mamy kompa nie wyłączać bo potem się nie zalogujemy
Przypomnę
U mnie to zawsze działa choć nie gwarantuję, że zadziała u innych:)Cytat:
Proponuję w ulubionych w przeglądarce mieć 2 strony
1. Stronę główną 2. Stronę bezpośredni do gry I startować z ikonki GRAJ ze strony głównej, gdy są kłopoty - z drugiej ulubionej strony
Nie dalej jak wczoraj miałem chwilę stresu bo się miły komunikat pojawił, wystartowałem z drugiego linku i zadziałało.
Chyba jednak nie masz racji.
Do każdego linku w cache przypisany jest serwer na który nas wrzuca, z reguły różny.
Dlatego gdy nas nie wpuszcza czyścimy cache i próbujemy ponownie. Mój sposób omija czyszczenie cache.
Nie zawsze zadziała bo różne problemy z logowaniem mają ten sam komunikat błędu.
Nie wiem co artysta miał na myśli z ta strefą ja wiem jedno, że startując z ulubionych, za każdym razem melduję się na tym samym serwerze. Dlatego pierwsze co radzi support to wyczyszczenie ciasteczek, wtedy wrzuci (być może :)) na inny serwer. Problem znany, ponoć rozwiązany przez BB ale po kolejnej konserwie wrócił.
Może i mało, za eksperta się nie uważam.
W przeciwieństwie do Ciebie, nic nie wiesz, mylisz pojęcia a zgrywasz eksperta.
Jest problem :( nie można sie dostać na wyspe :( problem z serwerami :( a premium leci :((
Niestety jesteś w dużym błędzie, nie jestem ekspertem i mało w tej grze wiem, ale po zalogowaniu się na stronie głównej i kliknięciu w przycisk (Graj), zaczyna się ładowanie pliku swf oraz grafik z serwera http://static.cdn.ubi.com. Po ich załadowaniu niezależnie od tak naprawdę potrzebnych tylko dwóch ciasteczek (dsoAuthUser, dsoAuthToken) gra łączy się z serwerem http://w06bb01.thesettlersonline.pl, który z kolei w odpowiedzi przydziela serwer do komunikacji rtmp dla danej strefy (mapy gracza, przygody) np. Dolina Odkrywców http://w06g02.thesettlersonline.pl. Gra łączy się za każdym razem z http://w06bb01.thesettlersonline.pl gdy chcemy wejść na na inną strefę (mapa gracza, przygoda). W przypadku błędu Serwer wyłączony z przyczyn technicznych wybrany serwer w06g02 odpowiada na dwa pierwsze zapytania gry po czym odpowiada włąsnie tym błędem. Mija ok. 10 minut i są sytuacje gdzie ten sam serwer w06g02 zaczyna działać i obsługiwać strefę normalnie jakby się nic nie stało. Teraz RedJul geniuszu twoja kolej, napisz z łaski swojej własną wersję co ma do tego ładowanie gry z tych dwóch śmiesznych linków, a tym bardziej czyszczenie ciasteczek i cache?
A Ty koniecznie zgrywasz eksperta.
Odpowiem Ci anegdotką.
Znajomy miał egzamin z meteorologii, u starego lwowskiego profesora.
Egzamin odbył się w willi profesora. Pada jedno pytanie, drugie, trzecie - znajomy jakoś tam odpowiada.
W pewnym momencie profesor wygląda przez okno i pyta - czy z tych chmur będzie deszcz?
Znajomy też wygląda przez to okno i odpowiada - tak, panie profesorze.
Profesor na to - przykro mi, ale nie. Dwója.
Z profesorem się nie dyskutowało, znajomy wziął indeks z dwóją i wyszedł.
Nie uszedł 100 metrów a tu kap, kap i zaczęło padać. Znajomy do tchórzów nie należał, wrócił się i dzwoni do domu profesora.
Panie profesorze, ja przed chwilą byłem u pana na egzaminie, zadał mi pan pytanie czy będzie padać, ja odpowiedziałem, że będzie, pan profesor że nie i wystawił mi pan dwóję no i widzi pan profesor - pada.
Na to profesor z niezmąconym spokojem - a nie powinno.
Ty jak ten profesor masz swoją koncepcję i jeśli fakty nie pasują do tej koncepcji tym gorzej dla faktów.
A prawda jest taka, że gdybyś miał rację to czyszczenie ciasteczek by nie pomagało.
Ale pomaga.
Geniuszem nie jestem ale mam odrobinę zdrowego rozsądku. A zdrowy rozsądek i logika podpowiada, że jeśli coś działa wbrew teorii to znaczy teoria do kitu.
Kiedyś jeden z graczy ładnie wytłumaczył na czym polega błąd, gdy BB w końcu naprawiło ten błąd, ich wyjaśnienia jak rozwiązali błąd w zasadzie potwierdziły teorię tego gracza. Rozwiązanie było takie, że system nie wywalał komunikatu gdy jakiś serwer nie działał, tylko przerzucał automatycznie na inny serwer. Widać przy ostatnich aktualizacjach coś z tego systemu przerzucania wywalili, pewnie nie mając świadomości że to robią.
To nie jest koncepcja tylko fakty, które jako naczelny filozof powinieneś potrafić przeanalizować wciskając choćby CTRL+SHIFT+Q w firefoksie.
Cieszę się, że ci to pomaga, spieszę z wyjaśnieniami, to się nazywa placebo. Nie musisz już więcej mi odpowiadać, nie oczekuję tego, a nawet proszę żebyś tego nie robił. Pozdrawiam i życzę ci miłego weekendu i kolejnych ciekawych zakładek w ulubionych :)
Pamiętając co powiedział Kisiel miałem sobie odpuścić dalszą dyskusję i odpuszczam.
Ale przypomniałem sobie co powiedział kiedyś F. L. Wright i niniejszym nadaję Ci miano eksperta.
Gratulacje :)
czyszczenie ciasteczek nie pomaga
problem wystepuje u konkretnego gracza ktory nie moze wejsc na wyspe znajomi tez nie moga wejsc na jego wyspe nie ma wspolnego cache - wiecej sa rozne komputery rozne systemy przegladarki nie mowic o cache ;) to ze komus zajmuje 5 czy 10 minut wyczyszczenie ciasteczek (bo po takim czasie bez prob wchodzenia mozna wejsc przewaznie ) i udaje mu sie wejsc to nie podstawa do twierdzenia ze pomoglo czyszczenie ciasteczek ;) prosty dowod jak wystapi u ciebie problem niech znajomy proboje wejsc co minutke do ciebie a ty w tym czasie wyczysc se ciasteczka i co tam lubisz i sproboj wejsc druga wersja eksperymentu jak pojawi ci sie ten komunikat wylacz przegladarke NIE CZYSC CIASTECZEK i po tych 5-10 minutach sproboj ponownie ;) ( w efekie w pierwszym przypadku nie wejdziesz pomimo wyczyszczonych ciasteczek a w drugim wejdziesz pomimo nie wyczyszczonych ciasteczek po takim samym czasie od wystapienia bledu)
No i mnie to dopadło...
Witam. Nie mogę wejść do gry, pojawia się u mnie informacja, że serwer wyłączony jest z przyczyn technicznych.Czy macie to samo.Pozdrawiam
To już powoli staję się tradycją że serwer wyłączony, dziś powtórka z rozrywki
nie moge wejść, wywaliło mnie w środku bloku, kto mi teraz odda piniondze?
Czy ktoś to qwa naprawi !!!!!!
Czarci Gaj ...18,35 serwer wyłączony z przyczyn technicznych...co za badziew
2016-02-29, 21:04, 21:06, 21:07, 21:08...
serwer wyłączony z przyczyn technicznych...
n-ty raz mam ten kłopot, pierwszy raz piszę...
Zamiast zmieniać czat to zróbcie aby co dziennie nie było zabawy pt. serwer wyłączony bo to juz nudne się staje
Zamiast cotygodniowych, zapowiadanych przerw technicznych, mamy niezapowiadane przerwy w ciągu całego dnia.
Pojawiający się komunikat o "przyczynach technicznych" bardzo zachęca do gry.
Brawo!
Mi może z raz na dzień wyskoczy info o serwerze wyłączonym, ale za to takie info jak niżej to już standard, co 1-2 godziny
http://files.tinypic.pl/i/00761/2dxc2renbr6t.jpg
Przed chwilą miałem to samo, wywaliło mnie z gry i smutny komunikat że witryna niedostępna.
ja od mniej wiecej 4rtej rano mam to co mniej wiecej 30minut/:(Bardzo to denerwujace..jest :(
Pierwszy raz mnie to dopadło, tz że serwer jest naprawdę wyłączony (wiem ze logowanie podczas konserw prowadziło do innej strony - przerwa techniczna) czy jakiś żart który jest serwowany każdemu losowo??
Nowy Świat zaczął już działać.
co z ciągłąścią codziennego logowania