W dawnych settlersach przychodziła ekipa z łopatami i równała teren pod budynek.
Wersja do druku
W dawnych settlersach przychodziła ekipa z łopatami i równała teren pod budynek.
Niezły pomysł...więcej takich
jednakże problem maja ci z levelem 50+ , bo dla nich to juz musztarda po obiedzie
Witam
Czy jest możne ktoś w posiadaniu, informacji(najlepiej pełnej list), które skały na wyspie będą podlegały wyburzeniu ?
myślę ze pomysł jest dobry,ale przydała by się jeszcze możliwość usuwania drzew i krzewów
myślę ze pomysł jest dobry,ale przydała by się jeszcze możliwość usuwania drzew i krzewów
Kiedy zostanie wprowadzone te ulepszenie? Wybaczcie, jeśli wcześniej podano, ale nie jestem w stanie tylu stron przewertować :)
Nie wiadomo, było na testowym ale wycofali bo skały były burzone też zwykłym interfejsem a tego BB by nie chciało :D
No tak, ale pisali, że testy wypadły pozytywnie ;p
Ostatnia aktualizacja z tym związana pojawiła się tutaj:
Pamiętnik dewelopera: Więcej miejsca na wyspie (#2)
W skrócie: rozwiązanie to nie jest jeszcze gotowe do wprowadzenia na polskie serwery.
Gdy tylko pojawią się nowe informacje na ten temat, dam znać. :)
skały szło zniszczyć opcja wyburzania dostępną w menu Skrzynki z narzędziami, tak wiec nie było potrzeba żadnych innych premii aby wygolić wyspe ze skał
Mi sie wydaje że powrócą to tego po nowym roku, bo teraz bedzie event.
Witam wszystkich
Mam nadzieję, że ten pomysł wejdzie jak najszybciej ale nie widziałem jakiegokolwiek przybliżonego terminu.
Może coś wiadomo na ten temat?
Pozdro
hej , ja tez chcialbym sie czegos dowiedziec na ten temat ... BB_xaar moglby cos powiedziec
po wysypie lodowych i magazynow mam juz ponad 40 patentow ktorych nie moge wykorzystac bo nie ma gdzie :(
rezydki troche podratowaly ale dalej malo miejsca ...
Ja bym rozważył możliwosc przesadzania drzew lisciastych z iglastymi na inne miejsca.
Można zwiększyc miejsce tez osuszając morze lub budujac podziemny drugi poziom na wyspie gdzie byłyby wszelkie kopalnie, i hodowla pieczarek :P
Pomysł z grotami piwnicami itp. jest miodny szczególnie te hodowle grzybków :) Może jakiś alternatywny podziemny świat - to może być całkiem całkiem :)
Witaj BB_xaar
Zacznę od tego że pomysł zwiększenia miejsca na wyspie jest super ja właściwie nie mam już na niej miejsca na kolejne budynki:( ,i nie ukrywam że z tego powodu jestem trochę zaniepokojony ponieważ aż tak dużo miejsca jednak się nie da uzyskać jeśli zostaną wyburzone częściowo skały a granice zostaną te same ,a skoro skały to dlaczego nie wycinka lasów lub niektórych pojedynczych drzew przez które nie zawsze można wykorzystać miejsce na budynek.
Wszystkie wyspy mają ten sam wygląd i to rozumiem,ale czy istnieje możliwość wprowadzenia w grze rozbudowy wyspy wg własnej wizji? Możliwość rozbudowy w nieregularne granice ,czy dodawanie bagien ( np. w ten klimat możliwość ustawienie wieży wiedźmy albo dodanie gór i ustawienie lodowych posiadłości itp.) dodawanie jezior,drewnianych mostków,lasów,budowy portu dla statków kupieckich ,lub transportu żołnierzy do wykonywanej przygody bez konieczności powrotu po posiłki :( .
Pozdrawiam Zgred.
Zgred1410, na chwilę obecną mogę powiedzieć tylko tyle, że wyburzanie skał to nie jedyne rozwiązanie, które jest obecnie rozważane. Chodzi oczywiście o możliwości zyskania dodatkowego miejsca na wyspie. :)
Myślę, że już niedługo pojawi się więcej informacji na ten temat, pewnie w jednym z najbliższych pamiętników. ^^
Kiedy drogi xaarze możemy spodziewać się nowego pamiętnika ?
nie wczesniej niz za jakis czas ;p
Wejdz sobie na mój post!!!!
http://forum.thesettlersonline.pl/th...i-krzew%C3%B3w
USUWANIE DRZEW I KRZEWÓW ZOBACZ MÓJ POST I GŁOSUJCIE:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32910-Usuwanie-drzew-i-krzew%C3%B3w[/URL]
WEJDZ NA MÓJ POST USUWANIE DRZEW I KRZEWÓW http://forum.thesettlersonline.pl/th...i-krzew%C3%B3w
W temacie cisza, ludzi i budynków na 5 lvl przybywa za moment stanie się to zupełnie nieopłacalne bo żeby zyskać kilka miejsc dodatkowych na wyspie trzeba będzie przestawiać kilka budynków żeby osiągnąć maksymalny efekt.
Chyba, że to celowe działanie może jest za dużo monet na rynku i kasowanie 500 monet za przestawienie 1 budynku rozwiąże chwilowy problem z nadpodażą monet na rynku więc czekają aż kolejne osoby poulepszają więcej budynków na 5 lvl ;)
Przydałoby się wreszcie to ogarnąć... Jest kilka miejsc na wyspie, gdzie kilka głazów psuje dosyć fajny schemat ustawienia budynków... Sam dbam o to, żeby na wyspie było i ładnie i ekonomicznie; kilka górzystych miejsc zrównać z ziemią i byłoby elegancko... ;) Kiedy zmianę wprowadzą? Po cichu liczę na tegoroczne lato (chociaż coraz bardziej w to wątpię...), pytanie kolejne czy coś wymyślą na Mundial w Brazylii... Na EURO '12 było, obstawiam że i tutaj coś będzie... :)
Każdy by chciał by pomyśleli o długofalowym rozwoju gry. Aktualnie jednak nie mamy co na to liczyć. A na MŚ na pewno będzie event. Lepsze to niż nic. Ta gra aktualnie opiera się na eventach. Gdyby nie ten, na następny musielibyśmy czekać do października. Bo nic dużego i zajmującego by nie wrzucili.
Komunikacja z graczami też raczej nie ulegnie zmianie. Bo właściwie, jeżeli chodzi o sugestie to są one zbierane raczej z forum anglojęzycznego ( chyba, że co ciekawsze posty są przez kogoś tłumaczone i przesyłane do Fatherlandu).
Jeżeli chodzi o nasze polskie TSO to jedyne o co możemy prosić to lepszy stan techniczny i zminimalizowanie problemów z działaniem gry.
Inne poprawki, jak np. usuwanie skał, badania dla wyspy i generałów (w to nie wierzę, że się w ogóle pojawi), jest wprowadzane na wszystkich serwerach. Więc dostaniemy to na 2-3 tygodnie przed innymi. By spełnić swoje przeznaczenie testerów nowości BB.
Kris odpowiadałeś w moim wątku więc jesteś w temacie. Gdyby dodali ranking i tak rozbudowany system zadań jak moim temacie (przecież te zadania mogą być nawet rozbudowane na zasadzie +20% poprzedniego wyniku wyznacza kolejny poziom za więcej pkt bez limitu wówczas) to powiedz sam na jak długo ludzie by mieli zajęcie i chęć rywalizacji person vs person o bycie jak najwyżej bo temu służy ranking, nie wspomnę o ogromie zróżnicowania tych zadań, które mona ewentualnie dodać.
Gdyby dodali ciekawy, rozbudowany system to byłoby na pewno lepiej. Problem w tym, że osiągnięcia nie dotyczą niczego nowego i nie będą, nawet jeżeli z czasem pojawią się nowe osiągnięcia. Zrób przygody, uzbieraj surowce, uzbieraj więcej surowców, wyszkol odkrywców, geologów, sarny, misie pysie, misie koala itp.
To wszystko tyczy się tego w co ludzie grają od 2 lat. I o ile ciekawy system osiągnięć - elastyczny system, który pozwoliłby 50 poziomom na ciągłą walkę o wysoką lokatę ma sens ( i to musi być wprowadzone, nie może być tak sztywno jak jest teraz), ma szansę na uatrakcyjnienie gry, to trzeba zdać sobie sprawę, że też może nie zdziałać cudów. Bo ... ile razy można robić Czarnych tylko po to, by być wyżej od kogoś ? Dobre rozwiązanie, na pewien okres czasu - rok, według mnie.
Ale jak najbardziej nie jest to rewolucja, ani nawet ewolucja. To po prostu spóźniony dodatek, który może uatrakcyjni tą grę na pewien okres czasu.
Szczerze powiedziawszy to coraz mniej wierzę w ten pomysł już osobiście wolałbym usuwanie drzew bo skał do ewentualnego usunięcia nie ma za wiele a czasem jedno drzewo zmienia diametralnie ustawienie całego ciągu budynków.
Do tego doszły w ostatnim czasie lodowe zamiast rezydencji, ostatnio ulepszony silos zastępujący 3 normalne tak więc dzięki takim działaniom już mamy więcej miejsca na wyspie ograniczając pewną grupę budynków możemy stawiać pozostałe.
Jutro wchodzą osiągnięcia, a kiedy wprowadzą burzenie skał- coś co było dawno temu testowane????
Xaar napisz cos o wyburzaniu skal a nie jakis system osiagniec wprowadzacie ktory nic nowego nie wnosi do gry, poza tym ze kazdy z graczy bedzie musial codziennie przez caly rok wchodzic zeby zaliczyc jedno zalosne zadanie... Wprowadzacie wszystko oprocz tego co gracze chca i czekaja na... Daj chociaz updata jakies czy wyburzanie sklad bedzie bo po 8 miesiacach 'ciezkiej' pracy programistow lub jednego programisty powinno sie wiedziec cos wiecej niz 'czekam na info'.
czekamy na info!
Przejść pare prezygód samym R, albo nie stracić/używać czegoś??? i po zabawie..
Tornados kazdy czeka bo to jedyna ciekawa rzecz w ktorej cos bedzie mozna robic. Chociaz watpie ze ktos zaliczy zadanie ze trzeba wchodzic przez caly rok dzien w dzien... Tez sie ciesze ze bedzie system ale tydzien temu dostalem ponad 1k klejnotow wiec chyba musialem sporo tych zadan juz zaliczyc ahaha
To bylo za te zadania w ktorych odpowiedni lvl trzeba nabic :D
lvl nabić, podbić wyspę i coś jeszcze, kto pamięta?
Wyburzanie skał jest ja PvP.. W planach :/