Dokładnie wina serwera Nowa Ziemia, a nie naszych przeglądarek. dlaczego nikt nic nie pisze o problemie?
Wersja do druku
Dokładnie wina serwera Nowa Ziemia, a nie naszych przeglądarek. dlaczego nikt nic nie pisze o problemie?
zwała, 10 min pochodziło i znowu.
raz, dwa, trzy odpadasz ty...
a tak serio - 16.05 BB_Mishap pisał, że pracują nad problemem, minęły prawie dwa tygodnie i jest masakra,
ktoś nas robi w balona, dlaczego nie ma poważnej informacji?
robiłem 7 koszy i mi przerwało (wędlinki i reszta poszla w kosmos) Gdzie mam napisać reklamacje?
no przyznam jest ciężko tak grac
mam nadzieje ze za utrudnienia spowodowane problemami technicznymi dostaniemy rekompensatę
panie szanowny administratorze !!!! wywal w cholere jakies zbedne kolejki budowania to moze juz bedzie troche lepiej (za 80 kleju 3 kolejki???? ) to juz nawet nie jest smieszne to jest wrecz zenujace!!! czyszcze cache wchodze w gre - daje budowe pola i znow wywala - znow czyszcze i znow to samo_kpina i robienie sobie jaj z pogrzebu......w dupie z taka gra
Drodzy Gracze,
przypominam, że odbędą się cotygodniowe prace konserwacyjne które oczywiscie niczego nie zmienią.
Ba, po regularnej konserwie, wasz komfort gry spadnie.
Już jutro na polskie serwery zawitają nowe błędy, poza aktywnym wywalaniem z serwera, zagwarantujemy wam brak mozliwosci handlowania. A co!
...oraz specjalny event pt. "złap buga, nie wyleć z serwera".
Przypominam, iż gra będzie niedostępna od godziny 01:30 rano do 07:00 (czasu
polskiego) a także od 18:00-23:00 - a jak!.
pozdrawiam
SZYNSZYL :P
SZYNSZYL zapomniałeś dodać że administracja zastrzega sobie praw autorskich i aby twoje zgłoszenia do supportu były brane pod uwagę musisz wcześniej kupić 50000 kryształów w IS bo im więcej wydasz na IS tym szybciej rozwiążą twoje problemy. Wracając do bugów. Niedługo będzie Event "Znajdź nowego buga i wygraj spotkanie z Ługi Bugi".
http://pl.memgenerator.pl/mem-image/lugi-bugi-pl-ffffff
i powtórka 3 dni tak samo a jutro bedzie masakra
Kurde, wszystkie kopalnie Mi teraz padną przez tą awarię. Nie mogę od 16 wbić do gry ;/
Wszyscy tylko narzekają, a przecież są postępy. Wcześniej zawieszało się na etapie uruchamiania, a teraz można już wejść i dopiero wtedy wywala. W tym tempie jest spora szansa, że do gwiazdki będzie już można pograć normalnie godzinkę - dwie. :/
kamil wyczysc cache_hehe.....odpowiedz jakos admina z wczoraj albo przedwczoraj
...i Szanowni Administratorzy,
zmieniajcie dalej nazwy 'piwo' na 'napitek' , bo przecież to jest tak istotne, że czekać nie może.
Rozpuszcza młodzież, zachęca do picia i Bóg jeden wie co jeszcze...
Kasujcie dalej wątki o nieuczciwych graczach, bo przecież ujawnianie i przestrzeganie przed nimi to nic innego jak według Was szykanowanie i dyskryminowanie oszustów.
Wszystko to róbcie, a serwery niech padają.
dokladnie Szynszyl_jak pisalem bardzo wazne bylo wprowadzenie dodatkowych kolejek budowania za 80 klejnotow_stac mnie,ale watpie by chociaz 1% graczy zamiast kupic papuge kupi 3 kolejki budowania :)swoja droga nie rozumiem,dlaczego kopalnie sie zawalaja a np. kamieniarze nie???i nadal mimo usilnych staran tego nie rozumiem
bym zapomnial_nazwy typu lotr,lotrzyk,zboj tez nalezy zmienic bo moim zdaniem bardziej demoralizujace niz slowo piwo :)
a najlepszym eventem dla graczy bedzie stabilny serwer a nie jajeczka czy pileczki
...i jeszcze wycofać miecze i łuki - bo biedne dzieci się zdemoralizują - niech armia walczy na poduchy ;p
A teraz na poważnie - naprawcie do cholery tą grę bo strzelę sobie focha ;p hahahaha
A ja już mam właściwie wyłożoną laskę na tą grę. Powody:
1. Brak wiadomości z supportu na moje zgłoszenia
2.Problem z logowaniem, zdarza się że już rezygnuję z logowania i wyłączam zakładkę z grą
3.Bugi
3.Satysfakcja z eventów jest u mnie uspokajana na stronie testowej. Więc jak wracam na tą to już mi się nudzi.
4.Moderatorzy zniechęcają, kilka osób powinno wiedzieć co mam na myśli
5.Opóźnienia
6.Wracając do punktu 1 pisałem na forum już kilkakrotnie w sprawie braku odpowiedzi na moje zgłoszenia. Pisząc do supportu i przypominając o wcześniejszych moich zgłoszeniach i tak nie uzyskałem kontaktu. Ale jak wdałem się w mały konflikt z MOD_liszka to Administrator BB od razu pojawił się na serwerze i zaczął mnie wypytywać przez pół godziny co się stało, pomimo że to ja miałem racje i tak mi jej nie przyznano. Sprawa ucichła a ja nadal jestem traktowany przez tego moderatora w taki sam sposób. Myślałem że ta rozmowa czymś poskutkuje ale widzę że szybciej ściana pomoże mi pozbierać upuszczony słonecznik niż support wyjaśnić coś na forum. W późniejszym czasie z braku zaangażowania BB na forum ludzie prosili o ankiety ale i tak support ma w nosie forum. Piszą że wszystkie posty są analizowane a pomimo naszych zgłoszeń support nic nie zmienił więc ja nie wiem co dalej robić. Nie wiemy też jak są przyjmowane nasze propozycje. Bo jeżeli tak jak zgłoszenia z problemami technicznymi to lepiej będzie jak zakładka "pomysły i sugestie" na forum zostanie zlikwidowana, przynajmniej zaoszczędzi to czasu innym graczom i ich pomysły zachowają dla siebie. Bo wolałbym rozmawiać sam ze sobą niż mówić do kogoś kto mnie nie słucha.
7.W tym punkcie przeproszę za 6 gdyż miał być trochę krótszy ale prawdy jaka krąży wokół tej gry nie da się opisać w sposób pozytywny.
8.Support wszystko zwala na dostawcę mojego internetu.
9.Dzwoniąc do dostawcy internetu powiedzieli że jako jestem klientem już kilka lat to moje połączenie jest dobrze kontrolowane i wszelkie problemy są raczej związane z waszymi serwerami. W tej kwestii wierze bardziej usługodawcy który nigdy mnie nie zawiódł a w razie problemu po jednym telefonie wszystko wracało do normy a czasami byłem zwolniony a abonamentu za dany miesiąc. Jak widać to jest raczej porządna firma i dostawca mojego internetu nie przynosi mi "Syfu w wiadrze". Więc przestańcie już zwalać wszystko na mój internet bo jest to trochę bezpodstawne.
10.Mógłbym jeszcze tu coś napisać ale właśnie sobie uświadomiłem że support ma w "dupie" ten post...
Dzięki za uwagę.
Pytanie czy wersja polska gry podlega jakoś pod niemieckiego wydawcę i czy można w jakiś sposób zgłosić niekompetentność polskiego supportu? Bo to trzeba gdzieś poruszyć...moderatorzy na czatach są "panami" własnego podwórka którzy swoich znajomych nie karzą nawet za duze nadużycia regulaminu a drugiego karzą od razu banami za błahostki ....Support nie przyjmuje w cale zgłoszeń błedów gry jak by wogóle nie istniieli, to ja się pytam czy taka gra ma sens istnienia ?? Ciagnać kasę od graczy to każdy potrafi ale żeby wywiązać się ze swoich zadań do juz tak dobrze im nie wychodzi...Dlatego trzeba zbadać jak sprawa sie ma WERSJA POLSKA >>>a wydawca Niemiecki
No pogratulować drogim Administratorom
Gra działa z dnia na dzień coraz lepiej. Strasznie podnosi to adrenalinę, i może być stosowane zastępczo- zamiast oglądania horrorów lub skoków na bungee.
Tak więc włączamy komputer.
Przez chwilę pocinamy sobie w gierki o ogromnych wymaganiach sprzętowych - działa bez zarzutu, brak lagów, brak co 2 min niemożności połączenia z serwerem, brak wylogowań w czasie najważniejszych czynności w grze
Następnie dla odmiany przełączamy się na jakąś prostą gierkę przeglądarkową..... i co się dzieje?
W pierwszej kolejności musisz wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki (zwykle skrót Ctrl+Shift+Del) i odświeżyć stronę z grą;
Upewnić się, że zainstalowana jest aktualna wersja wtyczki Flash Player.
Na wszelki wypadek pobrać najnowszą wersję Flash Player.
Spróbować logowania się do gry przy użyciu innej przeglądarki niż dotychczasowa.
Wypróbować wszystkie możliwe przeglądarki.
Upewnić się, że nasz net jest najszybszy
Upewnić się,że nas sprzęt spełnia wszystkie wymagania
Upewnić się ,ze w pobliżu nie ma żadnego ciężkiego przedmiotu, którym moglibyśmy roz....walić monitor
Gratulujemy ...oczywiście rozumiemy, że to wina przygotowywanego eventu, albo problemy globalnej sieci, albo konfiguracji serwera, a może sprawdźcie dostawcę waszego neta, czy nie przyblokował wam portów
Nie da się grać dla przyjemności?
Może ktoś coś z tym wreszcie zrobi?
Podczas wymiany wiadomości z supportem dostałam odpowiedź, że poprawa sytuacji może być opóźniona ze względu na to, że w Niemczech był dzień wolny. Na moje pytanie co ma to wspólnego z polskimi serwerami dostałam odpowiedź:
Można to odnieść do Twojego pytania.Cytat:
Witaj Szabora,
Uprzejmie informuję, iż siedziba The Settlers Online mieści się w Niemczech i stąd opóźnienie prac związanych z analizą zaistnialego problemu.
Pragnę również zapewnić, iż dołożymy wszelkich starań, celem uniknnięcia podobnych problemów w przyszłości.
Czyli są mocno uzależnieni od niemca...
jeden dzien wolny czy kilka tych dni???
Przecież nie trzeba być ekspertem by wiedzieć, że całe wsparcie, programiści i osoby decyzyjne są w kraju w którym ta gra powstała.
Tam zapadają najważniejsze decyzje. Tam piszą i poprawiają większość błędów w grze (nie piszę o polonizacji).
Xaar który reprezentuje BB na Polskę jest osobą od Nich wydelegowaną. Zanim oni nie napiszą, że jest nowy event, on nie może go ogłosić.
...a co dopiero ze sprawą bugów itp.
Ponieważ tak wygląda komunikacja, nie możecie się spodziewać działań "na bieżąco". (nie wiem jak z hardware)
Mam na myśli przyjęcie zgłoszenia poważnych usterek programowych, określenie ich priorytetów, zgłoszenia do BB GmbH i oczekiwania na rozwiązanie problemu.
A ponieważ to są niemieckie realia, piwo jest napitkiem a krew w innych grach jest cenzurowana.
Pozdrawiam
no nie mogę wejść cały czas nie wiem co się dzieje
jananiol do 7 to na pewno nie wejdziesz
Po konserwacji, wszedłem i co z tego jak do przygody się wejść nie da. I historia zatacza znów koło.
mam dziś problem z zalogowaniem już wyczerpałam wszystkie możliwości :(
Tego typu problemy zdarzają się co jakiś czas:p, może to zależeć od pory dnia i ilości użytkowników online co może powodować przeciążenia serwerów lub jeszcze inne powody. Wyłączenie przeglądarki i ponowne jej uruchomienie lub zmiana na inna nie pomaga. Ja zwykle sobie odpuszczam i po jakimś czasie na tej samej przeglądarce już się loguje bez problemu. Czasem się tez zdarza że dopiero zalogowaniu rozłącza informując że utracono połączenie z serwerem i prosi o ponowne odświeżenie strony. Ja już się spotkałem z wieloma tego typami podobnymi problemami jak i komunikatami.
Oto jeden z nich:
http://www.silverimage.pl/settlers/komunikat.jpg
Jedyne lekarstwo na to to tylko odczekać i spróbować o innej porze dnia. Wątpię aby to całkowicie wyeliminowali :)
EEch gorączkujecie się , a tu nie ma o co.Ja wysłałem 400 wojów i w/g kalkulatora po pierwszym ataku miało zostać zostać tylko 6-u łotrów, a wynik był taki że zostało ich wszystkich 199 - czyli zabiłem JEDNEGO.Oczywiście II atak też poszedł do piachu, ale już z lepszym wynikiem - zabiłem z 20-u łotrów.I tu składam gratki za super kalkulatory, bo sprawdzałem na polskim i angielskim.Wyniki trochę się różniły, ale nie aż z takim efektem. Pozdrawiam.
Teraz jest przerwa, heloł :d
nie można sie zalogować próbuje cały czas inic:(((
Na głównej pisze, że jest przerwa od 15-tej przez ok. 2 h
Ale pewnie się przedłuży bo przerwa się zaczęła ok 15:20
Bo trzeba czytac to, co jest napisane na stronie glownej. Ale nie, lepiej pluc na forum, bo przeciez jestesmy anonimowi.
servery sa wylaczone na 2/h
Pisze wam jak byk na głównej stronie gry :::
Drodzy Gracze,
uprzejmie informuję, że dziś (31.05.2012) około godziny 15:00 czasu polskiego,
odbędzie się krótka (w porównaniu do standardowych konserwacji) przerwa
techniczna. Gra będzie niedostępna przez około 2 godziny.
Podczas przerwy problem z przygodami zostanie usunięty.
Przepraszam za utrudnienia.
BB_xaar