Myślę, że właściwe pytanie powinno brzmieć: ile miało złoże, jak stawiana była niewyczerpalna kopalnia miedzi?
Może w tym tkwi problem z tymi niewyczerpalnymi kopalniami.
Jak ktoś to wcześniej zauważył :)
Wersja do druku
Myślę, że właściwe pytanie powinno brzmieć: ile miało złoże, jak stawiana była niewyczerpalna kopalnia miedzi?
Może w tym tkwi problem z tymi niewyczerpalnymi kopalniami.
Jak ktoś to wcześniej zauważył :)
Źródło problemu jest opisane tutaj:
http://forum.thesettlersonline.pl/th...wone-g%C3%B3ry
Jeśli chodzi o poprawę będów jeszcze nic nie wiadomo, możliwe, że wejdzie wraz z nową aktualizacją (event, gwiezdne monety za zadania lub np. wraz z nowym targowiskiem gildii). Na razie np. z czerownymi górami można zrobić 2 rzeczy:
- czekać aż poprawią
- zburzyć niewyczerpalne, które mają (miały złoża w chwili znalezienia) poniżej 800, znaleźć nowe, powyżej 800 i odbudować je 0;))
W "Zaginionej czaszce" w ostatnim podpunkcie z treści wynika iż mamy nie używać konnych a z dokładnego opisu iż mamy nie używać żołnierzy. Jeżeli zabierzesz konnych to zadanie zaliczy a jeśli żołnierzy to nie. W sumie to taki "pozytywny" bug bo konni bardzo się przydają w pierwszym i ostatnim ataku a żołnierzy i tak nikt nie będzie tracił na takiej przygodzie. Radzę się pospieszyć z wykonaniem zadania bo naprawią i straty (bez użycia konnych) będą o wiele większe.
Mam problem z zadaniem "Tyle złota ile ważą". Od kilku tygodni puszczam grubasów na poszukiwania skarbów, był event piłkarski to przynosili piłki - ok, rozumiem.
Ale po evencie dalej nie przynoszą mi monet. Na jakich poszukiwaniach jest największa szansa na monety? Bo w tym tempie to przez rok nie zrobię tego zadania (potrzeba 1000 monet).
Od razu powiem że nie chce mi się czytać 6 stron czy ten problem został poprawnie opisany. Zadanie zalicza tylko wtedy jak kopalnie są w jedne strefie. Jak zaliczałem to osiągnięcie miałem 2 niewyczerpalne i każdą w innej strefie. Próbowałem wszystkich kombinacji (dosypki/geolog) i nic nie pomagało (miałem 5/6 - pasek cały zielony), zaliczyło dopiero jak usunąłem niewyczerpalną kopalnie i miałem 3 dóże złoża w jednej strefie
Niestety zmiany w systemie osiągnięć nie pojawiają się zawsze w changelogu i jest to raczej wyjaśnianie przez graczy na podstawie obserwacji. Dodatkowe tym ciężej śledzić zmiany jeżeli zadanie zostało wykonane, a przykładowo na testowym masz na stałe 5 niewyczerpalnych kopalń.