Ja bym była za tym, by wprowadzić zmianę w koszarach w produkcji wojska. Sorry ale ile milionów razy przyjdzie nam jeszcze klikać by wyprodukować np 3k rekrutów...
Ja bym była za tym, by wprowadzić zmianę w koszarach w produkcji wojska. Sorry ale ile milionów razy przyjdzie nam jeszcze klikać by wyprodukować np 3k rekrutów...
to już się któryś raz przewija w tym wątku, jak i w poprzednich - zamiast zajmować się wprowadzaniem budynków, które z ekonomicznego punktu widzenia nam nic nie dają, zmieńcie proszę koszary tak, żebym mógł sobie, jak na handlu, wpisać np. 3k rekrutów, 2k ochotników etc. I, analogicznie, w magazynie prowiantu - kosze, pokarm dla ryb etc. Skoro można było na handlu, to czemu tam nie można?
BB, zróbcie coś, o co proszą gracze, w końcu ta gra jest dla nas.
system wiadomości wygląda zachęcająco, bank gildii też, natomiast epickie miejsca pracy nie.
czym dłużej klikasz na wojo w koszarach tym dłużej jesteś w grze a jak jesteś dłużej w grze to może coś kupisz za klejnoty a jak coś kupisz za klejnoty to BB zarabia - proste.
ja może tak późno i z innej beczki bo nie bede oceniał tych aktualizacji dopóki nie przetestuje ale wygląda obiecująco ,mam pomysł na jeszcze fajniejsza rywalizacje gildii można by było wprowadzić budynki gildii które to by dawały jakieś usprawnienia czy tez bonusy
budynki te można by było budować i ulepszać za surowce które gracze wpłaca do banku itp
z innych gier wiem ze to bardzo dobry pomysł
taki przykład mam chyba najlepszy dla BB nie udana szkółka wiejska ktora jest dla wiekszosci graczy nie oplacalna ale np mogli by zrobic budynek ktory po wybudowaniu i ulepszeniu daje np % bonus do danej produkcji w tym przypadku produkcji osadników :) taki mój 1 pomysł ale co z tego wyjdzie to juz zostawiam do oceny innym graczom i BB
Fajna sprawa :P Czekamy jeszcze na usprawnienie produkcji koszar i magazynu prowiantu - bo można szału dostać :D
no i ruszylo
http://screenshu.com/static/uploads/.../fm/lanf3n.jpg
ten magazyn to BZDURA BZDURA BZDURA ....
WEZCIE BB_XAAR WYCOFAJCIE TO COS .... nie wiem skad ten pomysl i przede wszystkim po co ?? co on ma nam dac ?? jaki jest tego cel ??
pozdr
Gdyby nadwyzka trafiala zamiast do gwiazdy to do banku gildi to MOZE bank gildi mialby sens a tak jak na dzis wystarczy sie zapytac w gildii czy ktos cos nie potrzebuje i tyle .Gdzie sens BANKU GILDI ja jakos go nie widze .MY GRACZE SETTLERS ONILE POTRZEBUJEMY NATYCHMIASTWOWO :
-KOLEJKI U INTROLIGATORA
-USPRAWNIENIA W GARNIZONIE i MAGAZYNIE PROWIANTU
-PRZYCISKU POD NAPISEM GILDIA W ZAJOMYCH -----> AKTYWNI
-I WIELE INYCH ROZWAZAN O KTORE PROSIMY OD DLUZSZEGO CZASU
+ dla RAINBOW
przylacze się do apeli wielu już tu piszących, zwiększenie limitu z 25 do oo w magazynie prowiantu i koszarach, kolejkowanie i handel książkami, burzenie skal i niepotrzebnych drzew, wydobywanie surowców egzotycznych (granit, tytan egzotyki i saletra) na wyspie. ci nowi generalowie za SC, niech kosztują i 50k ale niech będą porównywalni z bossami przeciwnikow, a oni sa gorsi od śmierdziela, mi osobiście bank niepotrzebny i uważam ze wprowadzi to więcej problemów i naduzyc niż korzyści.
co do skladow drewna i kolejnych to jestem bardzo na tAK
a co z granitem który wpakowałem w rozbudowę budynków?
wydobywanie granitu tytanu etc. to nieporozumienie i skrajna niesprawiedliwość dla starych graczy, którzy z mozołem te surowce zbierali z przygód ponosząc znaczne koszta.
Mam pytanie do tych, ktorzy sprawdzili ten bank gilidyjny na testowym? Jakie on ma funkcjonalności?:) Czy każdy z graczy w gildii musi postawić taki bank u siebie na wyspie, by moc skladać w nim "depozyty"? Czy kazdyz graczy ma odrębne "konto"? Byłabym wdzieczna za krótki opis jak dziala bank gildyjny, bo na razie to widzę, że zajmuje miejsce:)
"W grze pojawi się nowy budynek: Bank Gildii! Przywódca gildii może ustawić uprawnienia dla wszystkich członków gildii w zakresie korzystania z Banku. Aby otworzyć okno z interfejsem Banku Gildii, niezbędne jest posiadanie następującego obiektu" - nie chcesz korzystać z banku nie musisz mieć tej budowli.
Więcej info - odpowiedzi na każde Twoje pytanie:)
Dzięki FeneShu :) Jakoś pogubilam się w tym zalewie nowości serwowanych przez BB. Jedno tylko nie jest dla mnie jasne, jak jest korzyść z posiadania w gildii banku w stosunku do wykorzystywania zwyklego handlu do przesylania surowców w ramach gildii? Według mnie jest to po prostu magazyn gildii, który zajmuje miejsce na wyspie i ktory pochlania surowce, by go wybudować.
FeneShu ale ja pytam po co on ??? co on ma nam dac w sensie rozgrywki ?? bo nie rozumie ... skoro mam pojemnosc wlasnych magazynow 250k to po co mam slac w ten magazyn cokolwiek ... po do mam wkladac tam budynki skoro w gwiezdzie mam nieograniczone miejsce ... no chyba ze to jest ciekawy sposob na pozbycie sie setek przygod z gwiazdy ... jedyny bonus jaki widze
dalej sie pytam PO CO ON?? ... bo jak dziala to wiem tylko PO CO??
ktos potrzebuje desek to mu sie wysle bezposrednio ... w tej grze nie ma presji czasu ze musisz miec na juz ... poczekasz 5 min i nic sie nie stanie
w gildii mozna handlowac bezposrednio ... no chyba ze to zlikwiduja chcac nadan sens magazynowi
:P
póki gwiazda jest magazynem niekończonym, to nic co wnosiłoby większe pojemności magazynowe nie jest warte uwagi
Janusz_Wąsaty pamiętaj że czasy mogą być inne w Finale, i nie będzie tak kolorowo :-)
Pytanie kierujesz do złej osoby:) nie ja wymyśliłem ten budynek:) być może ten budynek to część dalszego rozwoju gry, może będzie do czegoś potrzebny, może za kilka miesięcy gwiazda nie będzie już magazynem bez dna? Może w planach mają ... i ... oraz ... i dlatego jest Bank Gildii:)
Cztery zastosowania Banku Gildii które ja widzę (aktualnie):
Przykład 1:
Chcę do gwiazdy 100k surowca aktualnie nie ma gracza z gildii online który by go miał w takiej ilości ale są osoby którym można wypłacić z Banku Gildii go a ta osoby wyśle mi do gwiazdy:)
Przykład 2:
Ktoś potrzebuje jakiś surowiec np do zadania gildii aktualnie nie ma gracza online który by posiadał taki surowiec ale jest w Banku Gildii i jest osoba która może go wypłacić - robi to zadania gildii jest skończone cała Gildia się cieszy:)
Przykład 3:
Z nową osobą nie można handlować (jedynie przez handel i wystawianie za rybki) ale mamy Bank Gildii i dzięki niemu może szybciej dostać wyprawkę Gildiową:)
Przykład 4:
Bo jest i jest fajnie:)
wg mnie bank wogóle nie przydatny
Bank Gildii to jest to totalna bzdura, wielka bzdura ... bzdura ... w tej formie jaka proponują. Odnoszę wrażenie że chcą coś wprowadzić na siłę a nie mają pomysłu i na nas ćwiczą.
FeneShu trochę się z tobą nie zgodzę, jeśli damy możliwość graczom pobierania surowców z banku to boje się że to spowoduje duże nadużycia. Już na naszym serwerze mieliśmy i mamy przykład takiego Krzysia19844 który chodzi od jednej gildii do drugiej i naciąga graczy, i teraz przyjdzie taki do mojej gildii, wycierpi swoje a potem jak wzbudzi zaufanie wyciągnie kasę i tyle go będziemy widzieć. Jeśli miało by to działać jak piszesz to widzę to tylko pod jednym warunkiem - taki gracz musiał by wnieść zabezpieczenie np. jakimś swoim budynkiem który traci jak odejdzie z gildii bez spłaty zobowiązań (oczywiście wysokość poręczenia musiała by być adekwatna do pożyczki). Ale kolejna kwestia że do zadania gildyjnego to u nas jak ktoś poprosi to zawsze uzyska pomoc więc chyba ten bank jest zbyt drogi jak to proponują obecnie aby miał taką funkcje pełnić tym bardziej że monety gildyjne nie są towarem atrakcyjnym i za niego można kupić w większości same buble.
Epicki budynek nie jest atrakcyjny z dwóch podstawowych powodów: rozmiarów i bardzo drogich buffów. Zakładam, że większość graczy z poziomem 50 kwestie związane z gospodarowaniem węglem, drewnem ma już ogarnięte.
Do wyburzania budynków moglaby tylko mnie sklonić oszczędność miejsca na wyspie. O takiej oszczędnosci można byłoby mówić, gdyby ten budynek był bardziej wydajny - dodatkowy slot na jeszcze jeden ciag produkcyjny i bardziej dostepne buffy (czyt. tańsze). Pewnym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie możliwości znalezienia tych buffow przez wyszkolonego odkrywcę, jako kolejnego artefaktu.
Akurat jesli utrzyma sie obecne tempo produkcji wegla w tym budynku, to pomimo tego, ze "kwestie wegla mam ogarnieta" z checia wyburze 9-10 smolarzy i zastapie ich konglomeratem, bo zarowno z miejscem jak i patentami wyjde na +.
To, ze budynek nie jest niezbedny nie oznacza, ze nie istnieje mozliwosc jego wykorzystania ;p
Propozycja, wyburz leśników, postaw budynek, czekaj aż wprowadzą wyburzanie skał, wyburz skały, postaw leśników, przestań zrzędzić.
nie wiem czy akurat w dobrym miejscu sie udzielam ale gra mi nie dziala,wciskam graj i nic .. ktos tez tak ma????
Ja chciałam dodać abyście ten epicki budynek dali za łodygi a nie fasolki, gdyż przez to, Bajkowy Zamek staje się co raz to bardziej bezużyteczny. Majora mam, patenty mam, wieże złote mam .... no i po co ten zamek? A łatwo mozna to zmienić zmieniająć koszt budynku z fasolek na łodygi.
Najlepiej jak by ten budynek był za monety, nie każdy lubi i chce robić baśniowe.
Dokładnie ... wprowadzili baśniowe fasolki i łodygi, więc niech będzie jakiś z tego użytek i jestem za łodygami, bo teraz są bezużyteczne, że tak powiem.
http://screenshu.com/static/uploads/.../yn/abvu9x.jpg
GDZIE JEST OPCJA KASOWANIA WIADOMOSCI ?????!!!!?????
wprowadza to cos i dopiero bede mial burdel w skrzynce jak kros mi wrzuci 100 koszy .... a wymieniam 250 dziennie
NIECH SIE OPAMIETAJA Z TYMI NOWOSCIAMI ktore URTUDNIAJA zabawe w taki sposob
srodkowy przycisk, "context menu". Tyle że jakoś nie zawsze działa.
no wlasnie mi nie dziala i dlatego pytam
Nie wiem czy tak miało być, ale mam wiadomości które nie mają określonej daty skasowania
-wiadomość od teodora o zawodach - BRAK
-prezent od bb 50k prezentów - BRAK
-nagroda za logowanie - JEST
-kociołki z przygód - BRAK
-odkrywca skarb - JEST
-wysłana wiadomość - JEST
-wiadomość otrzymana - JEST
bo musisz zaznaczyc najierw zeby skasowac...
juz wiem czemu nie moglem kasowac ... mialem tylko wiadomosci ''niekasowalne''