U mnie wcale event nie wystartował jeszcze nie mam kalendarza ani ofert świątecznych u kupca dziwne
i tak pamięć podręczna przeglądarki jest wyczyszczona to samo mam na każdej przeglądarce Chrome Opera czy Mozilla sprawdzałem
Wersja do druku
U mnie wcale event nie wystartował jeszcze nie mam kalendarza ani ofert świątecznych u kupca dziwne
i tak pamięć podręczna przeglądarki jest wyczyszczona to samo mam na każdej przeglądarce Chrome Opera czy Mozilla sprawdzałem
Nagromadzenie znaków interpunkcyjnych w poście też nie pomoże ;)
A bardziej na serio - problem należy zgłosić do supportu, oni nie siedzą na forum i nie przekopują się przez wpisy graczy w poszukiwaniu tych, którym trzeba pomóc. Jak nie zgłosisz im problemu i nie opiszesz go szczegółowo oraz nie wyjaśnisz co już zrobiłeś by go rozwiązać nic nie zrobią
Dobre żarty z tym świątecznym eventem
Osobom z problemem proponuję też wyczyszczenie pamięci flash playera (to nie to samo co ciasteczka i historia przeglądarki). Nie obiecuję, że pomoże więc proszę na mnie nie krzyczeć ;) Wiem tylko, że u mnie kilka razy pomogło na różne problemy
Nie pomaga!
Dla wszystkich "wójków dobra rada" błąd MUSI być wewnętrzny na serwerze, bo problem dotyczy przydzielania zadań i znajdek, a nie wyświetlania obiektów.
Prosiłam żeby nie krzyczeć... Zgłaszasz problem na forum to nie oczekuj odpowiedzi od Zespołu Technicznego. I miej tu człowieku chęci by spróbować pomóc skoro cię za nie gnoją... :(
Jak czyszczenie itd nie pomaga to pisz do supportu, więcej jako zwykły gracz nie zdziałasz
Przepraszam, nie chciałem Cie urazić, poprostu ostatnie posty, coniektórych i brak reakcji supportu podnoszą mi ciśnienie.
Support jest jaki jest, pozostaje pisać i czekać. Jeśli dokładnie i bez agresji opiszesz problem oraz co już zrobiłeś szansa na odpowiedź rośnie. (widziałam co ludzie potrafią wysłać i nie dziwię się, że nie doczekują się reakcji - sama nie mogłam ogarnąć o co w tych mailach chodzi)
Edit:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/38466
To akurat wątek z forum, ale tacy jak autor pomysłu też piszą maile do supportu, często hurtowo. Więc nie ma co się dziwić poślizgom ;)
Rano miałem to samo.
Wyczyściłem ciasteczka, wyczyściłem pamięć flasha.
Dalej kalendarza nie miałem, więc poszedłem dalej spać.
Po godzinie wstałem, zalogowałem się i event mam.
Coś w tym czyszczeniu i restarcie komputera jest, ale nie wiem co.
Powodzenia.