Najemników powinno się robić w innym budynku ,a nie porcie. Co ma port do najemników, lepiej oddzielny budynek np.ataszat albo ambasada.
Wersja do druku
Najemników powinno się robić w innym budynku ,a nie porcie. Co ma port do najemników, lepiej oddzielny budynek np.ataszat albo ambasada.
Opcja A - port w celach połowów dalekomorskich jako niezużywających zasobów ryb, jak najbardziej. ma to sens i dobry pomysł.
Opcja B - odpadnie, jak wszystkie gratisy fajnie brzmi ale nie ma to wiekszego znaczenia.
Opcja C - 15-30 minut to nie jest dużo czasu, wiec nie ma sensu przyspieszac. to i tak na logike szybciej by musialo byc samolotem :)
Ale...
Opcja D - Transport wojska bez generała, statkiem, w takim czasie jak generał, byłaby dobra. Jeden budynek do poławiania ryb, a dodatkowa postać KAPITAN do kupienia w tawernie, który mógłby jedynie transportować wojsko, dzięki portowi, powiedzmy 400 jednostek.
takie coś ma sens dla obu stron :)
jak wprowadzą PvP, to "c" jest w sam raz, a z tego co już wcześniej czytałem, to budynki ewentowe są rozplanowane na dłuższą metę.
"a" zaś, jestem jak nAjbArdziej zA":))
pisał Hor4cy:
""Opcja D - Transport wojska bez generała, statkiem, w takim czasie jak generał, byłaby dobra. Jeden budynek do poławiania ryb, a dodatkowa postać KAPITAN do kupienia w tawernie, który mógłby jedynie transportować wojsko, dzięki portowi, powiedzmy 400 jednostek.
takie coś ma sens dla obu stron""
i to mi sie podoba
anael6669 kiedy skończysz nabijać posty kopiowaniem własnych, a jak widać powyżej nawet i cudzych wypowiedzi?
nie umiałem wcześniej skopiować cytatu
ale teraz wiem juz jak to sie robi":P
chciałem przeczytać całe dostępne ankiety i wyrazić swoją opinie, aby sprawdzić, czy temat jaki chciałem poruszyć, jest lub był, okazało się, ze nie było i są 2 ankiety ode mnie":)0
im więcej osób się wypowie, to częściej mod zarzy, im częściej zajrzy, tym bardziej prawdopodobne, że to zgłosi, a jak zgłosi, to może i wprowadzą..
Ogólnie bardzo fajne pomysły ;)
A gdyby zmienić taki jeden szczególik, mianowicie, posiadanie wybudowanego portu byłoby warunkiem koniecznym do rozpoczęcia jakiejkolwiek przygody (czyli budynek dostępny od 26lvl)?
port przydal by sie kiedy by byly wyspy oprocz tej jednej.... zebys sie jakos tam przedostac razem z armia np. z dwoma generalami itp.
Jestem zdecydowanie za
opcja A - tak, możliwość uzupełnienia chaty rybaka byłaby nieoceniona
opcja B - fajna, ale wierzę by firma na to poszła - chociaż ożywienie handlu = ożywienie gry - a to prowadzi do zwiększenia chęci "przyśpieszenia gry" - a więc do zakupu klejnotów...
opcja C - raczej nie, zmieniałoby to za bardzo mechanikę gry, chociaż obecne czekanie na transport jest fatalne - jeśli ktoś nie ma tyle czasu, zniechęca się do gry, bo nie może wykorzystać na grę krótszych okresów...
opcja D, a raczej opcje D, gdyz trochę ich jest - tak, w tym kierunku gra mogłaby i powinna się rozwijać!
Generalnie fajny pomysł! Gratuluję!!!