będzie drogo. Widać chcą zadowolić tylko tych na 50 levelu których będzie stać na wszystko a nie tylko na to co najcenniejsze
Wersja do druku
będzie drogo. Widać chcą zadowolić tylko tych na 50 levelu których będzie stać na wszystko a nie tylko na to co najcenniejsze
żadnych rewelacji, jeszcze jak wprowadzą limity dla tych co kupowali w dwóch poprzednich eventach to nie będzie na co zbierać jaj
ps
jest jeszcze buff 12h, rzucając na władykę stopuje go na 12h
Tak jak na święta są dodatkowe kolekcje które przerabia się na pisanki.
Z zapowiedzi wychodziło że będzie ciekawie ... okazało się że jest jak do tej pory - jeszcze ten motyw z ulepszonymi silosami ... niesmaczne to jest !!!
tez mam uszkodzony obszar po zakupie gruubasow w sklepie pisanek generala grubasa i wogole :) nawet nie zdazylem wyslac na poszukiwania :)
i nie tylko ja, wiec bede jaja z eventem, ;)
BB nie myśli czy jak ale kupując 3 razy mały zestaw pisanek po 100 wydamy 885 klejnotów zamiast 895 kupując duży zestaw za 300 ? generał to z kolei szału nie ma będzie kolejny do transportu/ataku na 200 wersja ...
mi sie wydaje ze ten ginek bedzie dobry do pierwszych fal aby powalić psy(itp), które stoją za bossem, zadaje 450-500 80% czyli zawsze zmiecie 90 psów, nawet idąc z paroma rekrutami
To za wiele nim nie zwojujemy w przygodach bo będzie padała jako 1 fala :)
Zrobilem pierwsza "pzrygode" - fajnie ze znalezione pisanki mozna dostac tylko dlaczego pojedyncze maile ?
9 pisanek - 9 maili - czyli dodac te pisanki do magazynu trzeba na kazda kliknac 3 razu - wskazac mail, odebrac pisanke z maila i pozniej przeniesc ja z gwiazdy do magazyny
jakby nie mozna bylo zrobic tak ze sie dostaje jednego maial po zakonczeniu przygody . . . . .
Oj, naklikamy sie tym razem :)
Trzeba będzie zobaczyć w praktyce jak się będzie sprawdzać ten generał. Fajnie by było, gdyby był naprawdę przydatny. W końcu kosztuje 2200 jaj.
Odnośnie nowego geńka:
http://i57.tinypic.com/35klh1u.jpg
To może być ciekawa opcja szczególnie na te obozy gdzie są jednostki z pierwszym atakiem, jak psy.
co jest z testowym serwerem, czemu nie moge wejsc na niego?
ktos ma tak samo?
Mnie w tej chwili interesuje tylko jak sprawa sie miewa z odkrywcami i weteranem, czy każdy będzie mógł znów kupić czy ci co juz maja nie.
a ciekawe czy nowi gracze będą mogli kupić więcej niż 1 odkrywce i generałów?
Generała chyba tylko 1 będzie można. Poza tym, oni i tak nie są tani. Wątpię by nowy gracz nazbierał nawet na tego nowego generała z zdolnościami.
czas pokaże co BB dla nas ostatecznie przygotuje fajnie byłoby gdyby nowi gracze mogli chociaż 2 grubasów kupić.
Mylisz się, one i tak zaatakują, a chodzi o wyeliminowanie jednostek nim one zaatakują.
Trochę dziwne jest to:
Damage 500-450
celność 80%
Mam nadzieję, że to błąd, ale teraz w 80% atak ma 450 co odpowiada atakowi 45 do 90 koni (statystycznie biorąc pod uwagę celność 50 koni) czyli tyle ile major z 50 konicy, plus 220 innych jednostek. Ponadto dzięki atakowi obszarowemu zabija kilka jednostek więcej niż odpowiadająca ilość konnicy.
To jest 50-55 konnicy z tym ze to i tak lepsze jak temu dasz 220R niż majora wysłać 220R+50K bo w nowym gienku w pierwszej kolejnosci będą atakowani rekruci a na końcu konni więc "konie (gienek)" może wytrzymać więcej rund
Jak na moje to przyda się na baśniowych gdzie nie posyła się konnych żeby ich nie tracić a tak można ich "wysłać"
obóz z DS (80 Pies Strażniczy, 80 Łowca) major 220r 50k straty 50k i 64r , nowy gienek 220r straty 64r :) chyba przyda się taki gość :)
Lepiej go miec niz nie miec
Chociaz pewnie za klejki wskoczy znajac bb ^^
przykład obozu beznadziejny bo psy i tak sa pierwsze atakowane ^^
ale jakby porównywac straty w obozach z Żelaznozębnym czy Chuckiem na czele to na pewno mniej koni do piachu pójdzie
generalnie miesci 220 jednostek plus ma siłe ataku ok. 50 konnych
Moim zdaniem zmierzamy, ku rozwojowi generałów. Major z uszkodzeniami obszarowymi. Ciekawe tylko kiedy bb to zrobi.... 2016?
Taki generał się przyda i to bardzo ale przede wszystkim do biegania na loty.
Co do zastosowania w przygodach to jak to napisał set2g "generalnie miesci 220 jednostek plus ma siłe ataku ok. 50 konnych " więc to prawie to samo co major, jednakże można go wysłać jako pierwszą fale z 1R i wtedy mamy oszczędności, tylko co to za oszczędność jeśli użyjemy go tylko raz w całej przygodzie?
a tu screen jak to wygląda na testowym:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...620/mistrz.jpg
"prawie" akurat tutaj robi wielka roznice, bo w te 50 dodatkowych jednostek majora mozesz wrzucic dowolne jednostki inne niz konni i nawet jesli to beda rekruci juz w ten sposob bedziesz zadawac znacznie wieksze obrazenia.
Na oko widac, ze ten general bedzie faktycznie przydatny rzadko, ostatecznie moze zastapic ktoregos z normalnie poswiecanych w pierwszych falach, ale furory nie zrobi.
po zakupie majora i ustawieniu obozu bonus w postaci uszkodzonego serwera
https://www.dropbox.com/s/21sdrgdr02...%20testowy.JPG
Ja też. Nie mogę się zalogować :(
wpisz przed adres https:// a potem zatwierdź certyfikat
U mnie to nie działa :(
Ja tylko zacząłem wysylac grubasow na poszukiwania - i uszkodzony sektor.
Nowy generał, poszukiwacz, pływające domki itd. wszystko fajnie.
Mnie tylko brakuje pisanek wpadających z normalnych przygód (tak jak już było z dyniami) :) Tak, by dać alternatywną metodę zdobywania pisanek dla osób, które wolą przygody niż handel :) I które nadal mimo nowej mody na skarby/artefakty lubią wysyłać grubasów po przygody :)
Jeśli ktoś się ze mną zgadza, proszę o poparcie: :D
http://forum.thesettlersonline.pl/th...i-banit%C3%B3w
Na testowym w łowcy nagród wpadło mi 20 pisanek,
więc skąd wiesz czy nie wpadają w innych przygodach?
Nie wiem :D
Po prostu nie widziałam jak dotąd żadnych informacji na ten temat.