Perfekcyjnie!!!
Przecież jak ten update wejdzie, to nie zostanie u mnie kamień na kamieniu haha :D
Świetny pomysł, oby tak dalej BB, pozdrawiam :)
Wersja do druku
Perfekcyjnie!!!
Przecież jak ten update wejdzie, to nie zostanie u mnie kamień na kamieniu haha :D
Świetny pomysł, oby tak dalej BB, pozdrawiam :)
Też pomysł świetny lecz nadal przydał by się jakiś murzyn, który pracując non-stop i zużywając ogromne ilości surowców wykopał by nam większą wyspę :) Arabusy mają ich już dziesiątki :D
Czy ta nowość na testowym co będzie we wtorek to są te skały ??
A co będzie jak w tych skałach znajdzie się złoże granitu lub tytanu? Bo były takie przymiarki
hmmm... a myśleliście może coś o zagospodarowaniu miejsca wokół wyspy domowej ? jest duuuuuuuużo wody = wolnego miejsca... może jakieś wysepki i statki do transportu na główną wyspę ? pomysł z kamieniami dobry chociaż na pewno na krótką metę... to miejsce szybko się skończy.
Pzdr.
dobry pomysł
Mi również się on podoba.
Tylko ciekawe po ile będą te premie i ile miejsca nowego będzie.
Mogli by jeszcze dodać możliwość osuszenia wyspy z wody, mam na myśli wewnętrzną jej cześć.
Tutaj musieliby rozwiązać problem z dwoma miejscami na wodzie, w którym jest możliwość postawienia pływającego domu.
Czas pokaże co z tego wyjdzie :)
Usuwać będzie można tylko wybrane skały nie wszytkie będą miały taką możliwośc, dlatego na pewno nie usuniesz skały ze złożem
a drugiego myślnika nie bardzo rozumiem .... przecież usuniesz skały niepotrzebne i zyskasz miejsce?
Myślę, że kopalni granitu nie wprowadzą, zepsułoby to cały rynek, który i tak już jest zepsuty ;p Mam nadzieję, ze na to nie wpadną.
JA PIER>>>E!!!! Nie powiększać miejsca na wyspie, źle, powiększyć kosztem skał, także źle, a nikt nie zwrócił uwagi, że usunięta góra to (przynajmniej dla mnie) 4 miejsca, bo to nie jest odblokowanie samego miejsca pod górą, alee także przynależnych do niej kawałków ziemi, ehhh
http://static.cdn.ubi.com/0034/archi...find_rocks.png
Zawsze muszą ponarzekać, zawsze jest możliwość NIE USUWANIA skał, także nierozumiem narzekań co niektórych.
anael don't stress ;p
wg mnie usuwanie skał to wielki krok do przodu i w koncu będę miała trochę więcej mniejsca, nawte jesli to będzie dla kilku bydynków, dla mnie zawsze coś.
Choć wciąż jestem za dodatkową możliwością karczowania drzew i sadzenia ich tam gdzie każdy gracz by wolał. ;) Jak w normalnych settlersach
Już to widzę jak ten mały chłopek targa drzewo na "plerach" i przesadza... w inne miejsce.
proponuje nazwę Odkrzaczacz lub Dewastator ;P
PS.
A nie boita sie ekologów?
tak na dokladke ..... wg mnie te usuwacze powinny byc dostepne za StarCoinsy tylko .... bylaby dodatkowa motywacja i dodatkowy bonus dla 50tek
Użyję tej nowości może raz dwa razy, tak by spróbować, jest wiele innych rzeczy które podobały by mi się bardziej, a nikt ich ni proponuje. Chętnie skorzystała bym z opcji wycinki drzew, ale wersji jedno drzewo jedna premia.
Już mam sporo budynków, wolała bym je bardziej rozwinąć niż stawiać nowe. Niech nawet zaczną zajmować więcej miejsca niż podstawowy kwadracik.
Ponadto nie zamierzam płacić za tę grę, gdy ktoś próbuje mnie terroryzować;]
Nikt nikomu płacić za grę nie każe, jakąś tam premię do usunięcia skal dostaniesz z zadań za friko ;p
Witam.
Wolałabym mieć możliwość rozbudowy wyspy o nowe terytoria, czyli: Powiększenie mapy. Pomysł z wyburzeniem skał jest dobry, aczkolwiek nie chcę zyskiwać miejsca kosztem zrobienia z wyspy - trawnika z budowlami. Lubię tą grafikę i chciałabym zostawić sobie wszelkie oryginalne 'ozdoby'. Jednakże bardzo dobrze, iż dodano taką możliwość, ponieważ znam masę osób, którym na wyglądzie wyspy nie zależy, albo po prostu taka "wyczyszczona" wersja im odpowiada. Im więcej możliwości modyfikacji wyspy, tym przyjemniejsza gra.
Apeluję jednak o możliwość:
1. Odkrywania nowych terytoriów - np. jakiś wysepek, na których zmieści się magazyn i możliwość ustawienia chociaż sześciu budynków wokół niego.
1. A. Dodatnie portów i możliwości budowy mostów.
1. B. Nowa jednostki:
Pirat - do odkrywania nowych terytoriów i łupienia napotkanych pomniejszych wysepek ozdobnych, czy też statków zabezpieczających nieznane dotychczas tereny.
Żeglarz - do zbierania surowców pojawiających się pomiędzy nowymi wyspami lub transportu jednostek budowniczych w przypadku większej odległości i braku mostu.
1. C. Więcej surowców i linii produkcyjnych - np. materiał na żagle do statków, ozdabianie ich tudzież całego statku.
-> Podwaliny modułu PVP.
1. D. Więcej patentów budowlanych.
1. E. Więcej kopalni na nowo odkrytych terytoriach - może jakieś nowe surowce, albo np. odnawialne rośliny, znaleziska archeologiczne zaopatrujące nas w nowe zasoby.
2. Więcej ozdób - nowe pomniki, statuy, urozmaicone mury, roślinność, ozdoby wodne, kolorowe drzewa...Niby jest tego sporo, ale po jakimś czasie się nudzi. Skoro nie ma PVP można spokojnie bawić się w robienie z wyspy 'cacka', a przecież to nikomu nie zaszkodzi, bo nikt do niczego nikogo nie zmusza :)
3. Możliwość koloryzacji budynków np. w wyniku rzucenia premki.
4. Możliwość zdobywania budynków takich jak: Silos, Młyn wodny w przygodach, zadaniach lub specjalnych eventach im poświęconych np. Miesiąc Bogini Wody czy coś w ten deseń.
Wszystkie wymienione przeze mnie dodatki lub elementy takie jak patenty budowlane, można by wprowadzać na zasadzie eventów - nowe zadania, nowe przygody. Jestem za tym, aby elementy PVP wprowadzać do gry stopniowo np. zaczynając od jednostek pływających.
Zdaję sobie sprawę, iż każdy dodatek do gry wiążę się z masą pracy, testów itp. Ale przecież nie wszystko na raz :) Gra ruszyła zdecydowanie do przodu i bardzo mnie to cieszy. Im więcej możliwości, tym lepiej. Jestem za indywidualizacją wysp. Ta gra ma ogromny potencjał, mama nadzieję, że w przyszłości pojawią się tego typu dodatki urozmaicające grę :)
Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie dotychczasowe zmiany w grze, bo wg. mnie są zdecydowanie na + :)
wyburzanie skał dobry pomysł tak właściwie jestem za wszystkimi nowościami które dają nowe miejsce, choć co do pniaków to osobiście bym nie korzystał bo taki smolarz musi mieć to drewno a że ja bym takich drzew nie usuwał co nie znaczy że ktoś inny by tak nie zrobił. Bo każdy wkońcu ma swoją indywidualną wyspę. I tak po prawdzie mówiąc dodatkowa wyspa była by bardzo mile widziana ale to już osobny temat...
Mi by się podobały dodatkowe wysepki wokół głównej wyspy, do tego statek i port jak mówił mój przedmówca, świetna sprawa by to była.
Tylko obawiam się jednej rzeczy, ze flash tego nie wytrzyma ;p
Co będzie ze złożami w górach? A może skałki wykorzystać do powiększenia wyspy?
nie bedzie dalo sie usunac skał z zasobami
pomysł dobry; zgadzam się z wypowiedziami, że warto pomyśleć o usuwaniu pieni pozostałych wykarczowaniu lasu
Jeśli już karczowanie, to obszarowe, nie jak gór punktowe, bo po jednym drzewku karczować, to padaka, premie na zasadzie jak górskie, ale te minimalna to teren np 1,5 na 1,5 miejsca pod zabudowe, średnie 3na 3 i duże 5na 5 i niech duże karczowanie i tydzień trwa i dobrze będzie, jednak najpierw zobaczymy ile z gór odzyskamy miejsca":P
wg po 1 drzewie spokojnie wystarczy ,bo jak zrobia co proponujesz anael6669 to oczysszczenie wyspy zajmie tydzien a to troche byloby bez sensu tyle pracy i efekt natychmiastowy ....
poza tematem mam nadzieje ze zmienia cos z systemem badan dodatkowo bo na chwile obecna zaczopowalem sie troche ... a mam jedynie potrzebne 3 manuskrypty do tomy i 2wa tomy do ksiegi ... co powoduje ze na 5tym introligatora poziomie JEDNA ksiege robie ponad 5 dni ... to jest porazka .... a koszta-czas beda jeszcze rosnac ... rok na wyszkolenie jednego specjalisty ??? chyba nie pogram az tyle bo juz rok na 50tce wisze
poniewaz wszyscy odchodzą od tematu
1. Pomysł dobry - z wyburzaniem skał
2. Wykonanie nie wiadome - ile tego będzie i za co dostępne?
3. Dostępne tylko za klejnoty czy też za surowce z gry?
4. Czy jeśli ze sklepu to czy będą oferty limitowane 5/10/15 szt?
Tyle w temacie. Jak będzie na testowym będzie można ocenić
NOOOOOOOOOOO!!!! Już we wtorek się pobawimy w wzburzanie skał., Buhahahaha!!
Następny etap to osuszenie wyspy :))
Bardzo dobry pomysł z tym wyburzaniem skał przynajmniej będzie więcej miejsca na wyspie. Skały można wprowadzić w sprzedaży za klejnoty jako ozdoby, więc jak ktoś będzie miał ochotę sobie jednak postawić skałę czy górkę to mógłby sobie kupić.
Dobrym jeszcze rozwiązaniem byłoby wprowadzenie do gry specjalnego drwala czyściciela, który wyczyściłby troszeczkę wyspę z niepotrzebnych krzaków, i drzew które blokują miejsce na postawienie nowych budowli. Każdy wie ze gra jest fajna jak populacja jest duża na swojej wyspie więc to na pewno by usprawniło polepszenie wyspy. Proponuję powiększenie sprzedaży liczby rezydencji pływających za klejnoty. Przecież jest tyle miejsca na wodzie jeszcze a mamy tylko ograniczenie do 10 sztuk - PORAŻKA i to bardzo wielka. Co mógłbym jeszcze zaproponować to powiększenie liczby patentów budowlanych bo skoro na wyspie będzie więcej miejsca to powiększenie i ulepszenie gospodarki na wyspie było by pomocne na pewno.
Fajnym jeszcze rozwiązaniem było by stworzenie geologa górnika, który by na wyspie znalazł jaskinię jak byśmy go wysyłali co jakiś czas na poszukiwania to mógłby tą jaskinię powiększać przez odkrycie czy nawet odkrywać nowe zasoby ale w większej liczbie niż dotychczas albo nawet stare już dostępne tj. marmur, kopalnia węgla, żelaza, miedzi, tytanu, granitu. Do jaskini wchodziło by się jak do przygody i tam moglibyśmy również stawiać budowle typu magazyn, kopalnia węgla, marmuru itp..
Na koniec mam jeszcze jedną propozycję ale to raczej długo terminowa ponieważ wiem, że ciężko jest coś takiego zrobić ale pewnie każdy miałby uśmiech na Twarzy jak by zobaczył ulepszenia budynków na swojej wyspie większe niż do poziomu 5.
pozdrawiam
Witam
Dobrze kombinujesz siemka51
Podziemny świat czeka na odkrywców (jak wrócą z morskiej ekspedycji)
Jestem za.
Jeszcze jedna myśl. Z drogami mogli by coś zrobić (szybszy przemarsz). Przecież to Settlersi.
Pozdrawiam
zapomniałem doda ze fajnie by było gdyby w sklepie za klejnoty można było kupić premie jedno i trzy dniowe.
Proponuję wprowadzenie dodatkowych premii, które będziemy mogli wyprodukować w domu władyki za zasoby znalezione na wyspie. Mam na myśli premie na koszary tak jak sierżant skunks którego premia wynosi x3, to proponuję wprowadzenie chorążego o nazwie "chorąży zawsze zdąży" którego premia będzie się mnożyć x4.
Każdy wie, że wyprodukowanie wojska na bajkowe przygody za fasolki troszeczkę zajmuje więc na pewno pomogło by to w przyśpieszeniu koszar.
pozdrawiam
siemka51 co do pływających rezydencji to było kiedyś na niemieckim forum nappisane, żę ogólnie przewidziana jest sprzedaż około 40 pływających rezydencji, więc pewnie z czasem będziemy je mieć, na eventy czy coś w tym stylu.
A myślę, że szkolenie wojska skunksem jest wystarczające i nie ma co więcej wprowadzać szybszych premii, zawsze mamy Meyersa ;p
Poza tym jak ktoś chce mieć wojsko w mgnieniu oka wyszkolone to może proces rekrutacji przyśpieszyć klejnotami. To proste - chcesz mieć szybko to zapłać. Zresztą to się dotyczy wielu innych aspektów gry jak np produkcja tomów, ksiąg i manuskryptów. Wielu narzeka na długi czas ich wytwarzania. Chcesz mieć szybko i od razu - kliknij ikonkę klejnotu przy pasku postępu. Chyba wielu zapomina iż jest to gra F2P(lay). Możesz nie wydawać ani grosza ale licz się z tym że będziesz musiał spędzić w grze wiele czasu, albo zapłać i miej wszystko od razu.
Hej
czy ktoś wie, czy do tych premii będzie wykorzystywana saletra?
W końcu może była by coś warta, bo jak do tej pory to nikt tego nie chce i jest nic nie warte, a jednak z przygód leci..