Też to miałem musisz napisać do supportu. W moim przypadku gdzieś po 2 tygodniach zareagowali.
Też to miałem musisz napisać do supportu. W moim przypadku gdzieś po 2 tygodniach zareagowali.
A w moim przypadku juz naprawili, mogę wejść, ale gdy wyskoczył mi błąd miałem aktywna przygodę MK i wysłałem tam gienka z 200Żł. niestety teraz nie ma go wcale ani na wyspie w gwiazdce go nie pokazuje, ani w MK go nie ma, ukończyłem mk niestety tez go nie widać by wracał czy straciłem generała na dobre? miał ktoś juz taki przypadek??
Niby za te rzeczy mają oddać klejnoty ale to jest support więc nie wiadomo.... poczekam jeszcze 2 tygodnie bo po odblokowaniu konta muszę pisać jeszcze raz o rekompensate ;/ (a w mailu kazali mi przygotować liste co miałam na koncie. Nie wiem po co jak i tak jeszcze raz muszę im to wysłać )
Queen, napisz ze na koncie bylo tyle i tyle PD moze zwroca, na testowym im to wychodzi.
Właśnie pokazał mi się ten błąd, doszło do niego wieczorem podczas dużego obciążenia. Nie miałem żadnych przygód odpalonych, jedynie korzystałem z czatu gildii. Akurat ulepszony zaciag użyłem :| No nic, 2 tygodnie urlopu zapewne, chyba że czwartkowy update pomoże.
EDIT: Polecam sprawdzić czy wam działa - mi po odpaleniu skryptu o 2 w nocy dalej nie działało, lecz dziś w południe już mogłem się zalogować - jeśli to zasługa xaar'a to dzięki!
mi też wyskakuje ten błąd, grałem w przygodę ,wyszedłem z niej i pokazał się że obszar serwera jest uszkodzony i już nie mogę się zalogować.
Witam! Dzisiaj ujrzałem to samo ;/
Niestety ciągle się to pojawia..... miesiące już ten problem się pojawia nie ma opcji żeby wyeliminować.... najbardziej boli to, że KAŻDY może to mieć.... czy masz 1 czy 50 level czy wydałem 1pln czy 10tyś.... nagle pac i propozycja zacznij od nowa.....którą już komentowaliście powyżej i tak delikatnie :)
Prawda jest taka....wydajemy kasę myśląc że nas to nie spotka.... ja miałem blokadę z powodu błędów w zadaniach (2 tygodnie) i wiem co to znaczy....
Pytania są inne - dlaczego support nie może "narysować" wyspy tylko każe levelować od zera.... Dlaczego gracze po restarcie tracą - nie mogą mieć pudełkowych generałów czy np. 5 manufaktur.... Dlaczego ktoś napisał że mają podgląd w wyspę - nie mogą założyć konta - przelać sobie milion klejek, dokonać wszystkich upów jak były i oddać graczowi konto takie jakie miał ?? Szanujmy się.... już nie kwestia wydanych pieniędzy (a niektóre zablokowane konta znajdują się w kategorii "tłuściochów") to również kwestia opinii i obaw innych graczy jak widzą takie tematy... sam go założyłem jakiś czas temu jako chyba 2 czy 3 o tym samym - dla przypomnienia - bo chyba ktoś zapomina o tym, że nie jesteście jedyni....
Możesz Mod_Zakręcony pisać ze to support taki owaki, kolejka zgłoszeń itp.... ale to nie obraź się śmiechu warte tłumaczenia - bo jeśli ktoś ma 1,5 miesiąca blokadę to jakiej kolejki byś nie miał nie jest to wina komunikacji tylko bezradności programistów lub sprzętu lub tego i tego....
Sami czekamy już ponad 2 miesiące na rozwiązanie problemu zadań gildii... ludzie odchodzą, nowi przychodzą na chwilę bo nie ma zadań to odchodzą..... support odpisuje po 2 tygodniach że przekazał sprawę dalej i "twój nick i gildia zostala dodana na indywidualną listę do sprawdzenia błędu".... i wiecie co ?? po miesiącu tknęło mnie napisać - ile taka lista jest weryfikowana bo to kpina jest.....żeby przez miesiąc nie napisać nic.... wyobraźcie sobie SAM zaproponowałem opcję - prostą - wystarczy odrobina dobrej woli - zwróćcie certyfikaty - założę od nowa gildię, rozbuduję jak była i może nie będzie problemu... drugi temat rekompensaty za brak zadań.... co ciekawe - żeby otrzymać zwrot certyfikatów odpowiedź brzmi - nie możemy podjąć decyzji - przekazaliśmy dalej....to już rekompensat support nie może dawać również ?? mija tydzień zadaje pytanie..... odpowiedź - nie mam informacji ciągle czekamy a my nie możemy zrekompensować.....
Wiecie co... ponad 2 miesiące, sam wychodzę z propozycją założenia gildii od nowa..... i dalej czekam bo łaskawie ktoś może kiedyś podejmie jakąś decyzję....
A problem można spróbować łatwo rozwiązać.... czas leci..... i widać nawet tak banalne rozwiązania mają problemy z zastosowaniem....
Cóż dodać....kiedyś parafrazowałem pewien fragment - śpieszcie się kochać swoje wyspy, tak szybko odchodzą (w uszkodzony obszar serwera)....i faktycznie część z nich już nigdy nie powraca.....
BB - śpieszcie się szanować graczy - póki jeszcze są i mogą grać..... bo szczerze możecie powoływać się na regulamin ale myślę, że jest też prawo polskie i jeżeli nie zamykacie działalności, nie zamykacie gry, nie zawieszacie usług to MACIE obowiązek świadczyć usługę na odpowiednim poziomie i odpowiadacie za błędy.... To jest Wasza własność ale na niej są nasze środki finansowe - jeśli nie będziecie umieć tego rozwiązywać może się skończyć nie rekompensatą i restartem konta ale informacją - oddajcie mi wszystkie wydane pieniądze skoro nie umiecie świadczyć usługi.... czekam na pierwszy pozew - ten pierwszy zawsze najtrudniejszy ale potem ruszy :) sam jestem ciekaw bo są różne opinie prawne wydawane na podstawie podobnych gier ale wyroku nie spotkałem jeszcze :)
Xaar - jeśli to czytasz - proszę zastanów się czy to jest duży problem oddać certyfikaty i założyć gildię od nowa ? można to było zrobić prawie 2 miesiące temu...bez kłótni o inne rekompensaty bez odchodzenia graczy z gildii bez nerwów ciągłych pytań - problem byłby najprawdopodobniej rozwiązany (a czuję że to kwestia Memphisa i jego błędu obszaru).... ale też tego wątku nikt z supportu nie podjął by potwierdzić lub zaprzeczyć.....w sumie nie widziałem nigdzie czy ktoś próbował opcji założenia nowej gildii....gracze którzy odchodzą w nowych gildiach mają zadania - więc problem zdaje się być po stronie gildii/kogoś z graczy w gildii....Nic to jednak nie da bez próby - ale wiem, że lepiej przecierpieć dobę bez gildii niż czekać 2 miesiące i nie mieć dalej zadań....
Przyznaję, bo byłbym nieszczery gdybym nie napisał, że od czasu kiedy już mi nerwy puściły - Xaar był w kontakcie mailowym, starał się uspokajać (chodzi o mój bład na wyspie), na szczęście naprawili zadania, a Xaar stanął na wysokości zadania by przekonać mnie do tego, że BB interesuje jedna los graczy - i nie za darmo - od tego czasu kilka premium pudełek kupiłem, trochę klejek...więc chyba było warto..... pytanie co teraz... 2 miesiące i zero pomocy....a problem wydaje się być nie taki trudny jak obszar serwera... nie będę wklejał korespondencji i dat bo to nie o to chodzi....
Dobra kończę bo nie wiem czy nie ma limitu znaków na post i zaraz dostanę znowu warna (ostrzeżenie - żeby nie było że obcy język).
M.
maciek0081, na początku warto zaznaczyć, że problem, który pojawił się na Twoim koncie w przeszłości (brak możliwości wejścia do gry) był związany z zupełnie czymś innym, a nie z uszkodzonym obszarem serwera, którego dotyczy ten temat.
Temat ten nie dotyczy też braku zadań dziennych gildii, no ale wyjątkowo odniosę się do tego zagadnienia:
założenie nowej gildii nie gwarantuje tego, że problem z brakiem zadań gildii znowu nie wystąpi. Dodatkowo, pragnę przypomnieć, że każda nazwa gildii jak i tag może być użyty tylko raz w systemie. Właśnie dlatego rozwiązanie "stworzę nową gildię" nie jest żadnym rozwiązaniem: nie tylko nie gwarantuje usunięcia błędu, ale również wywołałoby blokadę bardzo dużej ilości nazw i tagów gildii.
Więcej informacji o planach związanych z naprawą zadań dziennych gildii można znaleźć tutaj, zachęcam do zapoznania się:
Zadania dzienne gildii - informacje
No a teraz trochę bardziej na temat - zablokowane strefy/obszary. Chcę przypomnieć, że codziennie w nocy, około godziny 02:00 czasu polskiego, jest uruchamiany skrypt, który naprawia większość zablokowanych stref. Niestety są też strefy, których skrypt ten nie odblokuje, jednak wtedy też nie należy się martwić. Wystarczy napisać do Supportu w sprawie dalszych działań.
Zgadza się, czasami niezbędne jest zresetowanie wyspy (bardzo rzadko), jednak w takim przypadku można liczyć na sporą rekompensatę ze strony Supportu - na pewno nikt nie będzie stratny.
Ja też pozwolę sobie wyjątkowo odnieść się do off-topa :)
I tak mnóstwo nazw i tagów gildii jest zablokowanych z powodu braku możliwości przekazania zarządzania gidią innemu graczowi (są wątki w dziale Pomysły i Sugestie poruszające ten problem). Co chwilę słyszy się, że jakaś gildia się rozpadła bo lider zrezygnował z gry, a skutkiem jest zakładanie kolejnych gildii, więc gildijny śmietnik i tak rośnie z dnia na dzień czy BB tego chce czy nie.
Xaar szkoda tylko że support potrafi wklejać tylko formułki to raz, dwa - nie gwarantuje - a próbowałeś ?? skoro nie jesteś pewien to nie - i jeśli 2 miesiące nie umiecie nic napisać tylko wklejać każdemu to samo o jakiejś indywidualnej liście to może warto czasem coś spróbować ??
wiem że mój problem był inny przecież to napisałem jakbyś nie zauważył.... wróciłem do niego z myślą, że wtedy pisałeś że tyle się zmieniło, tak będzie teraz super, szybsze odpowiedzi itp.... i JEDNA WIELKA LIPA wyszła.....
a obszar serwera występuje od kilku ładnych miesięcy i jedyny wniosek - technicy bb są ciency lub programiści bb są ciency lub sprzęt bb jest cienki lub jak zawsze wina windowsa javy i ciasteczek a może wszystkiego po trochu.
Nie należy się martwić ? Wystarczy napisać do supportu w sprawie dalszych działań ? To co support robi jest karygodne. Od 3 grudnia mam obszar serwera uszkodzony. Pomijam, że pierwszy miesiąc czekałam na odpowiedź od supportu (ok to jestem w stanie zrozumieć). Zdecydowałam sie na reset konta. Pisałam do supportu czy mam podać liste co miałam na koncie - powiedzieli, że tak. Każdy mail skutkuje oczekiwaniem tygodnia na odpowiedź. Wysłałam maila z listą i obliczeniami ile kosztów surowców itp wszystko gotowe. Zastanawia mnie tylko jedno. Czy support pracuje tylko w czwartki ? W czwartek 7.02 otrzymałam odp że musze potwierdzić restart klikając coś tam i że podczas następnej przerwy technicznej wszystko powinno już być ok. Pytam się czy nie można było zrobić tego dzień wcześniej ? Mało tego w mailu było rówiniez napisane że po restarcie dopiero moge pisać o rekompensate. Miło, że powiedziano mi troche za późno. Sądząc po czasie w jakim support odpisuje to musze czekać kolejne 2 tygodnie (teraz już tylko tydzień). Myślę, że w moim przypadku jest potrzebny restart ponieważ po wystąpieniu poprzedniego błędu support olał sprawe co teraz skutkuje brakiem dostępu do konta. Co do rekompensaty w mailu mi napisano, żebym się nie spodziewała jakieś dobrej rekompensaty wię Xaar mała prośba - nie pisz, że nikt nie bedzie stratny bo czasu nie zwrócisz ! Po za tym działania supportu ......... mam nadzieje, że nie bede musiała już więcej razy ich komentować.
mam takie pytanie - dziś w trakcie gry - przeczytałem - uszkodzony obszar serwera i zostałem wylogowany. Po tym co tu czytałem myślałem, że to już koniec gry, ale udało mi się zalogować, i chciałbym zapytać, czy mam się bać, że ten komunikat to preludium do dalszych problemów, czy też takie rzeczy się zdarzają wielu osobom, a one potem grają długo i szczęśliwie?
Będę naprawdę wdzięczny za odpowiedź, bo lekko mnie ten tekst przeraził.
Pozdrawiam.
Edit:
okazało się, że to koleżanka z która byłem na szepcie ma uszkodzony obszar serwera, bo jak próbuje do niej wejść na wyspę to mnie wywala z gry, zresztą wszystkich z gildii wywala. Nazwa konta sikorka1989 - jak rozumiem jeśli ona nie napisze do supportu to konta raczej nie odzyska?
Podobno wprowadzili teraz skrypt, który uruchamia się codziennie w nocy i odblokowuje większość tych stref, więc może spróbować czy dzisiaj dalej jest ten problem. Jest szansa że już problem nie występuje.
na mnie trafiło dzisiaj - obszar serwera uszkodzony. w tym obszarze wystąpił błąd. prosimy spróbować ponownie, napisałam i czekam.
Widzę temat stary. A mi dziś się to trafiło. Zalogowałem się do gry normalnie. Przeglądam mapę i okno z komunikatem Uszkodzony obszar serwera. Potem przelogowanie i nadal to samo.
Czy temat umarł bo nikt nie zajmuje się tym błędem?
Jeszcze jedno, gdy ktoś znajomy próbuje wejść na moją mapę (podgląd) zostaje również wylogowany z takim samym komunikatem.
Problem wysłany mailem do supportu, czekam na odpowiedź.
hm ja sie zastanawiam co moglo uszkodzic obszar serwera w moim przypadku,kosze wyslane przez kolezanke z gildii czy akceptacja 100-tu monet gildyjnych???????????i ciekawe ile czasu bede pozbawiony mozliwosci zagrania w ta gre???
Halo!!! mi się dzisiaj włączyl komunikat "uszkodzony obszar serwera prosimy spróbować później"... no i co teraz bede czekać 2 tygodnie aż to naprawicie????
Dołączam do ściany płaczu:)
Od dzisiaj jestem posiadaczem uszkodzonego obszaru serwera na swoim koncie.
Pozdrawiam towarzyszy niedoli.
To teraz tylko "do Ciebie Boziu rączki podnoszę" i o zadziałanie skryptu o 2 w nocy proszę.
Mnie tez ten problem dopadl. Dzis ok 13-tej dostalam komunikat "Obszar serwera uszkodzony" na odpowiedz i naprawe bledu czekalam tylko godzine. :D
Ja również dzisiaj zostałem zblokowany przez ten komunikat, zawiadomienie wysłane, ale czy coś to da ;)
:)
ja już drugi raz mam ten błąd w ciągu miesiąca i drugi raz na przygodzie i napisali mi po raz drugi ze proponują restart konta lub czekać niewiadomo ile !!!!!!!!
"Obszar serwera uszkodzony" miałem nadzieje że mnie to nie spotka ale jednak. Zostało czekać albo skończyć z ta gra. :)
no i mnie dopadl Obszar serwera uszkodzony masakra jakas
Witam u mnie to samo obszar serwera uszkodzony kicha
też dzisiaj mogę sobie czytać taki komunikat,
Marcinlo z Czarciego Gaju proszę o wyrozumiałość, możliwe, że wieczorem koszy nie rzucę, ciekawe jak długo to potrwa.
ja juz tyle czekam ze szkoda słów na tych z supportu
No mi tez niestety sie to przytrafio dzis rano, przy odbieraniu dropa z Mrocznego Bractwa...ciekawe kiedy support raczy cokolwiek naprawic, lub chociazby sie odezwac ;P
U mnie to samo ... i to podczas ewentu ...........