czyli tak jak napisałem problem u nas z obszarem więc
następnie przy odwiedzinach u znajomych,
widać że powoli gracze zaczynają grać bo naprawiają błędy,
troche to otuchy dla graczy daje, dzięki za wpisy
pozdro :-)
Wersja do druku
czyli tak jak napisałem problem u nas z obszarem więc
następnie przy odwiedzinach u znajomych,
widać że powoli gracze zaczynają grać bo naprawiają błędy,
troche to otuchy dla graczy daje, dzięki za wpisy
pozdro :-)
Witam wszystkich, ja niestety nadal posiadam owy problem. Nadal nie mogę wejść do gry. "obszar serwera uszkodzony".
Pozdrawiam
od wczoraj od 20 jest u mnie to samo.
U Mnie trwa to już 4 dni. Mam nadzieje, że tylko nie będę musiał od nowa zaczynać. Przez ten błąd zostałem wyrzucony z gildii echhhh.
Ech . . . pisanie wiadomości i zapytań do działu problemy techniczne póki co nie pomogło, ale uzbrajam się w cierpliwość i czekam do następnej przerwy technicznej może wtedy błędy zostaną usunięte.
na fejsie piszą że serwery powinny już być dostępne a nie są .co jest grane?
szlak mnie trafi co chwile dodatkowe przerwy techniczne sami robią jak coś chcą wprowadzić a ze gracze nie mogą grać to ich to nie obchodzi. Wystarczy zrobić dodatkowa pożadna przerwa techniczna i by było bez problemu
i super - przygoda zawieszona - obszar uszkodzony - najgorsze że kolega też będzie zadowolony jak rano zamiast dropa zobaczy zablokowanie slota. Weteran, wojsko = wszystko w przygodzie, której ani anulować ani wejść - nic - jak nazwać kogoś kto bierze realne pieniądze i je przywłaszcza ?? czy złodziej to dobre określenie ??
reklamujcie się dalej - najlepszą reklamę dadzą wam wpisy jak w tym temacie i marketing szeptany - a w tym przypadku nawet wykrzyczany ! banda nierobów.
prawdą jest to co pisze ktoś powyżej - o UOKIK - bierzecie realną kasę - możecie sobie pisać beta gamma czy nawet wersja dla ociemniałych - ale nie zwalnia to z odpowiedzialności ! Są już strony na pozwy zbiorowe przeciw "panoramom firm" (liczba mnoga określające tego typu firmy) będą i na was !
od godziny 20 w poniedziałek nie mogę się zalogować .ręce opadają na indolencje dowodzących grą.suport ma to gdzieś.paranoia.obszar serwera uszkodzony taki komunikat wysyłacie skoro wiecie to do jasnej niespodziewanej naprawcie to.mniej kasy na reklamowanie badziewiackiej gry wydawajcie to może będzie was stać na wynajęcie fachowców do naprawy uszkodzonego obszaru serwera bo sami nie wiecie co jest grane.z kultowej gry zrobiliście denną gierkę .odpowiedzialni za ten stan rzeczy powinni stracić pracę .
Mam to samo od 4 dni w Polsce poszly reklamy i gracze wlaśnie maja okazje zobaczyc wartość tej gry zero uprzedzenia , a co z czasem zmarnowanym po 4 dniach braku mozliwości zalogowania zastanawiam sie nad sensem dalszej gry http://scr.hu/0tmq/k51vx
dziś jest przerwa konserwacyjna już wielu osobą naprawili ten błąd m.in mi.
stąd taki post,
napisz do suportu i cierpliwie czekaj ...innej rady nie ma
witam !!!!
mam to samo od 4 dni czyli od 17 listopada ja natomiast moge sie logowac ale zablokowalo mi przygode okradac bogatych w polowie ukonczona w przygodzie tej zostali mi wszyscy generalowie nawet ten co ma 250 jednostek - pal licho z przygoda -wojskiem itd wazne zeby generalowie wrocili dzisiaj sie przygoda konczy sama bo nawet nie umiem jej anulowac mam nadzieje ze wroci to do normalnosci czyli wojska wroca . Pisalem do suportu - ZERO ODPOWIEDZI
odpiszą za parę dni dni, abyś czekał masz farta w tym wszystkim że skończy się przed przerwą a nie po - bo wtedy jest spore ryzyko na zaginięcie wojska i generała i trzeba się napisać do suportu,
znam z autopsji ( obszar serwera uszkodzony na przygodzie ,z braku możliwości 4dni na anulowanie skończyła się z upływem czasu po ostatniej przerwie techn, , wczoraj odzyskałem dośw generała i surowce na odzyskanie utraconego wojska -1960, dalej zablokowaną populacje pzrez to mam i sam czekam jeszcze na naprawienie błedu
oferty handlowe też lepiej nie zostawiać aby były aktywne podczas przerwy
Witam.Ja moge sie zalogowac na gre ale jak wgrywa mi koncowke to wyskakuje...Obszar serwera uszkodzony.W tym obsarze wystapil blad.Prosimy sprobopwac ponownie...i jedyne co moge zrobij to wcisnac ok i wtedy wraca do strony glownej.Co zrobic?Ile trzeba czekac az to naprawia bo mam to od wczoraj.Niemoge nawet napisac do supportu,ale lipa.
mam ten sam problem...co robic?
Od wczoraj mam to samo a najgorsze ze mimo maila do supportu zero reakcji z ich strony. Trzeba sie bedzie domagac zwrotu wydatkow poniesionych na diamenty.!
Ja tylko powiem: znowu
Nie chce Cie martwić..... są dwa problemy związane z obszarem serwera:
1. Dotyczący przygody
2. Dotyczący gry/wyspy
ad 1 - stracisz (jak ja) wojsko, weterana, czas, przygodę, limit populacji - i zostanie Ci po kolei pisanie o wszystko tygodniami zanim odzyskasz co miałeś
ad 2 - problem znany od jakiegoś czasu - są osoby, które czekały po 1,5-2 miesiące na odblokowanie - za każdym razem support pisał, że po konserwacji - i była lipa dalej - ktoś kiedyś pisał na forum, że dostał odpowiedź że ma do wyboru czekać lub zacząć od nowa :)
wczoraj wieczorem po tygodniu oczekiwania otrzymałem wiadomość od supportu:
"Bardzo dziękujemy za zgłoszenie oraz przepraszamy za długi czas oczekiwania.
Uprzejmie informuję, że zgłosiłam Twój problem do innego departamentu w celu jego naprawy. Niestety nie został podany termin jego naprawy.
Bardzo przepraszamy za niedogodności oraz dziękujemy za cierpliwość.
Życzę miłego wieczoru.
Pozdrawiam,
Kasia
Zespół The Settlers Online"
zupełnie jak w jakiejś infolinii... miło, grzecznie, ale efektu żadnego - przekazanie sprawy dalej, brak konkretów, terminu, inaczej mówiąc olewka na odczep się... już sam nie wiem - śmiać się czy płakać...
http://www.youtube.com/watch?v=rrPnP...eature=related
Masakra . Do ostatnich bugów doszedł nowy. Okno handlu zwiesza się zaraz po wejściu. Masakra jakaś to jest . Codziennie gorzej.
tyle problemow w grze a tu zaraz ewent swiateczny to serwery pier...... dostana.
w srode przed konserwa najlepiej wstrzymac cala produkcje bo ciezko bedzie sie zalogowac :)
Witam masakra jest z logowaniem od godziny 16, rano gra śmiga ,na forum tez ciężko wejść bo muli jak cholera pytam się tych co obsługują grę BB czy jeszcze ktoś inny serwery macie tak obciążone że żal jesteście tacy tępi i nam kit wciskacie .WSTYDZIŁ BYŚ SIĘ TEGO CO NAPISAŁ BB_Mishap
Upewnić się, że zainstalowana jest aktualna wersja wtyczki Flash Player (do pobrania tutaj);
Spróbować logowania się do gry przy użyciu innej przeglądarki niż dotychczasowa.
Nie zapychajcie serwery nowymi graczami dość już tego szlak mnie trafia ,ale jak zwykle kasa kasa .
no i co? problem rozwiązany? temat jakoś ucichł... a ja od zeszłej środy nie widziałem swojej wyspy ;//
Dziś podczas zakończenia zadania gildii dostałem komunikat 'w tym obszarze wystąpił błąd'. I koniec, nie da się zalogować (na tsotesting również).
Zgłoszenie poszło, odzewu brak.
Po Waszych wypowiedziach sądzę, że szybko wyspy nie zobaczę.. a tyle czasu zbierałem zapasy na event :/
ja też mam komunikat w tym obszarze wystąpił błąd, a support nie odpowiada :(
Witam wszystkich normalnie może coś człowieka trafić kolejna przerwa techniczna i nadal nic. "Obszar serwera uszkodzony" do gry nie mogę wejść już tydzień. Przecież to przerasta ludzkie pojęcie !!!!! kto mi odda czas który włożyłem w grę ?? pisanie do support nic nie daje brak odzewu ?!?!?!?!?!?!?!?!?! nie wiem czy usuwać konto i zakładać nowe czy to zostanie naprawione - normalnie nic, a nic nie wiadomo ciemna d*u*p*a i tyle.
Tak zaczyna sie przygoda z Setlersikami http://scr.hu/0tmq/mpsnu Potem kiedy sie wkręcisz pierwsze rozczarowanie niedozwolona treść piszesz czynisz cuda walczysz zaciekle o swoją ukochana wyspę wiesz ze osadnicy zaczynaja głodowac wyszyscy na wyspie sa znerwicowani nie wytrzymujesz znowu piszesz niedozwolona treść
Juz ręce Ci opadaja wpadasz w totalna depresje ukochane zwierzeta podaja osadnicy sie zabijaja wzajemnie general wpada w dziwna depresje zaczyna panować susza zboze usycha panuje głód resztaki sil ledwo zywy ponawiasz walke o swoja wirtualna rodzinke niedozwolona treść i padasz juz nie mozesz patrzec wszystko wyschlo nie ma wody drzewa strasza konarami panuje pustka czuc woń stechlizny płaczesz nie masz juz nic tak sie kończy Twoja przygoda ----Głowa do gory ufffff na szczęście to tylko BYŁA GRA miłej gry nowy graczu ja mam przygode juz za soba tak sie olewa gracza
u mnie wyglada tak :
http://img708.imageshack.us/img708/2628/39983019.jpg
i co ? mam przestac grac ?
Ja też ma taki problem i obiecuję że jeśli nie zostanie on szybko rozwiązany skieruję sprawę na drogę prawną.
a już myślałam że tylko ja zostałam z tym problemem. szkoda że nie ma żadnych informacji czy jest jakaś szansa na naprawienie tego błędu
może faktycznie jakieś działania zbiorowe powinniśmy rozpocząć? bo tak pojedynczo to nikt nic nie osiągnie...
Jako, że gram w tą gre troche dłużej to zabiore Wam nadzieję i powiem tylko tyle, że jest weekend i wszyscy maja wolne więc nawet nie macie co próbować się logować ;) Najprędzej jak to naprawią to po konserwie kiedyś udało im się zrobić konserwacje dzień prędzej ale zdarzały się sytuacje, że tak spierniczyli sprawe i konserwacje były też dzień później niż zawsze. Ja się już nastawiłem i pogodziłem że czeka mnie drugi tydzien przymusowego urlopu od gry. Masakra, żeby przez blisko 10 dni tylu ludzi nie miało dostępu do gry. W realu każda firma która dała by taka plame straciła by mnóstwo klientów bo kto poważnie podchodziłby do takiej firmy gdzie przez tydzień milczy się kompletnie zamiasta sprawe pod dywan, a gdy po konserwacji problemu nie udało sie rozwiazac wprowadza jakieś "srodki tymczasowe" ktore i tak nie rozwiazaly problemu graczy ktorzy nie moga wejsc do gry. Po cholere az tak duze aktualizacje gdzie zawsze ale to zawsze byly problemy przy wprowadzaniu chocby eventu. Nie mozna tego robic stopniowo co tydzien czy dwa wprowadzic jakas mala zmiane tylko tyle rzeczy na raz?
Od ponad tygodnia mam ten problem i nic.........;(
Za mało kupujecie klejnocików i pan prezes nie jest w stanie zmotywować ludzi do pracy, aby grało się nam lepiej ;)
od poniedziałku nie można się zalogować obszar serwera uszkodzony.