pozwolenia są okej za podbijanie wyspy. ale za rozbudowę chałupy władka tez mogłyby być.
Wersja do druku
pozwolenia są okej za podbijanie wyspy. ale za rozbudowę chałupy władka tez mogłyby być.
Jak bym miała płaacić za gre to bym grał w WoW'a
Na bank nie wcisne zeta w inną gre tym bardziej na przeglądarke :P
to fakt, jak już mam płacić za grę w przeglądarkę to niech chociaż te ceny nie będą takie wygórowane, bo obecnie to jest śmiech na sali.Właściciele gry postawili w tej chwili zaporowe stawki, wiadomo,że wraz z ich obniżeniem będzie rosło zainteresowanie,a co za tym idzie realne $$ dla właścicieli. Juz gdzieś wcześniej to napisałem,ale powtórze - chytry traci dwa razy więcej...
Co do systemu pozwoleń dobrze,że on jest,ale pomysł z rozbudową domu władyki i z każdym jego poziomem 5-10pozwoleń nie zachwiałby grą(tymbardziej,że jego rozbudowa to nie jest wcale taka tania materiałowo sprawa), a wręcz przeciwnie. Nie ma co się też oszukiwać,że trzeba się z czasem skupić na jednej gałęzi przemysłu i handlowac z innymi - nie można mieć wszystkich surowców ;)
problem jest taki ze na serwarach z zachodu mozna kupic 200 czy 250 diamentow za 2 euro. Z ta roznica, ze to 2 euro zarabiaja w min 10 min swojej pracy. My jak zarobimy 2 euro na godzine to juz jest dobrze. niestety nikt nie bierze pod uwage tego ze my jestesmy niec oslabszym krajem, ale cena jest cena. u nich za godzine pracy mozna miec 2000 diamentow, czyli np 3x10 pozwolen, u nas przewaznie to bedzie za poldniowki-1 dniowki. przepraszam, mnie na to nie stac. gra jest darmowa ale bez inwestycji zostajesz w tyle. a jak ja mam zaplacic 100zl za pare diamentow ktore i tak raz dwa zuzyje, to faktycznie, nie jest to adekwatne do ceny WoW, ktory jest wypasiony, grywalny i z wieksza iloscia graczy - bez lagow, bledow, z supportem - gra ogolnoswiatowa, a i jezyk sie tam przy okazji podszkoli, bo NIE ma polskiego serwera ;)
nic nie zmieniać,to jest dobrze przemyślane.Pic polega na tym żeby zbalansowac ilość i poziom budynków.To zmusza do planowania i myslenia.To niestety dla niektórych osób jest nieosiagalne.
A w miarę rozwoju można zastępować jednym budynkiem kilka (np. rezydencją trzy domy = 2 wolne pozwolenia) , itp, itd...
Moim zdaniem pozwolenia na budowe były dobrym pomysłem ze strony twórców gry . Tak jak już wypowiadało sie pare osób zmusza do myslenia , spowolnia rozbudowe (gdyby nie było zwiekszylaby się pewnie dwukrotnie lub jeszcze bardziej prędkośc rozbudowy ) co daje nam dłuższą rozrywkę . Najważniejszy moim zdaniem argument za zostawieniem pozwoleń na budowę jest to , że aktywni gracze więcej zyskują . Jakby popatrzeć na to z mniej aktywnej grupy to wybyduja na max budynków po mapie i codzienny przyrost materiałów ma podobny do aktywnych .