Dupa właśnie straciłem kopalnie złota bo mnie wywalił i nie zdążyłem jej zatrzymać !!!!!!!!!!!!!!1
Wersja do druku
Dupa właśnie straciłem kopalnie złota bo mnie wywalił i nie zdążyłem jej zatrzymać !!!!!!!!!!!!!!1
Ode mnie masz 10na 10
cieszą się polacy, cieszy ukraina,
że na tym serwerze, wszystko się zacina
Koko, koko serwer spoko,
support śmieje się szeroko,
wszyscy razem zaśpiewajmy,
blue bytowi doping dajmy
Nasi dzielni chłopcy
to są supportowcy
zrobić im się uda,
taka ich obłuda,
modowie biegajcie
żwawo po globoalu
rozdawajcie bany
będzie tu mniej żalu.
Jest 11 wieczór nie licząc że w ciągu dnia jest częsty problem zalogowania dzisiaj od południa przez ponad 3 godziny nie mogłem się zalogować. Teraz po 11 jak mnie wywaliło z serwera tak nie mogę się zalogować. To się już od kilku dni mi powtarza że wieczorem nie mogę w ogóle wejść do gry, to nie są szczyty aktywności że nie można się o 2 w nocy nawet zalogować, Co się dzieje?
i mnie też właśnie ....wyproszono z serwera..
Wszyscy razem zaśpiewajmy
chwała SUPPORTOWI
Szanse im Dajmy....
mają czas do rana się ogarnąć jak dalej dupa to na nich kupa !!!!!!!!!!!
czuje się je**ny w dupę :p po co się było uzależniać od tego ;d
ding, ding, ding i LOADING od 30 minut, nawet do kolejki logowania nie dochodzi i znów wywala.
A ja wiem czemu cie SARS wywala-
TWOJE Piekarnie pieką CHLEB a nie CIASTECZKA......
o kurde a ja żonie kazałem ciasteczka z biedronki wywalić bo mi support kazał
fajnie w jeden dzień 30 stron wpisów na forum ale przecież NIE MA ŻADNEGO PROBLEMU
a były z posypką czy bez....
Czy ja gram w inną grę ?
U mnie wszystko od rana śmiga płynnie a z logowaniem nie ma żadnego problemu.
Teraz też dla próby trzy kolejne logowania i po 20s gram.
to masz szczęście ... bo niektórzy się logują do gry po 2h i dłużej i nikt nie może powiedzieć dlaczego tak jest. Teksty od supportu na temat zmian przeglądarek i czyszczenia cachu to jedna wielka ściema bo na innych serwerach tego nie robią a gra im działa, więc zastanów się logicznie. Najlepiej powiedzieć sorry ludzie serwer jest:
a) za stary
b) za mały (wybierz co chcesz*)
i tą ilość graczy nie da rady naraz obsłużyć, a nie ściemniać ludziom o usterce niewiadomego pochodzenia - przecież serwery to nie UFO co pojawia się i znika.
No jest jeszcze możliwość że jest żle postawiony serwer po aktualizacji (ale to chyba nie my jesteśmy od oceny tego nieprawdaż)
Jakbym miał postawić 500 monet - to obstawiłbym, że otwarli serwer i za dużo ludzi zaczęło tu grać i teraz serwer nie jest w stanie tego przetworzyć (ale zaznaczam to gdybanie bez potwierdzonych informacji)
Nie twierdzę, że tak nie jest.
Ale pewnie nie u wszystkich występują takie problemy.
Sprawdź szybkość otwierania u siebie strony:
http://forum.thesettlersonline.pl/th...ll=1#post33819
i podaj wynik.
Mam sporo zabudowaną wyspę, full hd, gra działa płynnie a system obciązony tylko 5% przy 15 programach w tle.
[QUOTE=slawekje;33874]Nie twierdzę, że tak nie jest.
Ale pewnie nie u wszystkich występują takie problemy.
Sprawdź szybkość otwierania u siebie strony:
http://forum.thesettlersonline.pl/th...ll=1#post33819
i podaj wynik.
66 i wywala mnie na potęgę, a zresztą co to ma wspólnego w ogóle z wywalaniem i problemem z logowaniem???
Mój wynik to 66.
Ale dla porównania ostatnio podobne problemy były z logowaniem do Diablo. Tylko, że Blizzard jako firma która pobiera kasę za grę napisał - przepraszamy za dużo graczy naraz się logowało. Usiłujemy to naprawić/zwiększyć ilość serwerów. Po tygodniu nie było problemu. A przypomnę tylko ze w Diablo grało ponad 2 mln graczy. Chyba widzisz jakieś różnice poza tym ze gra jest FTP i tak naprawdę za wiele wymagać nie możesz....
taka ciekawostka wszyscy maja 66 sprawdźcie i podajcie swoje ... bo czuje jakis diabelski przekręt :D
szału można dostać !!!
Mi od tygodnia non stop resetuje serwer :/ Kolonia :/
Nie jest ciekawie...człowiek po woli ale jednak... traci cierpliwość :(
Gra i serwer ten sam.
Ewentualne błędy takie same dla każdego gracza.
Był czas kiedy u mnie też wywalało.
Ale dzisiaj spokój, u mnie dzień bez problemów.
taak,na pewno miałeś spokój,tylko dlaczego jest te 91 stron postów? chyba że masz swój serwer...
Dlaczego Ja takze mam 66 jako wynik, wszyscy maja 66, to gedzie jest BUG ?
Czy ta gra bedzie kiedykolwiek sprawnie dzialala??? Logowanie do gry przez 1h to nic przyjemnego
ja czekam znow 40 min zeby wejsc w ogole do gry, ciagle jest 'uruchamianie kolejki logowania", a przygoda leci...
http://tools.pingdom.com/fpt/#!/d60p...ine.pl/pl/graj
To zapisany wynik... wystarczy ponownie kliknąć na "test now" i mamy kolejny pomiar.
Teraz jest dobrze....
Od kilku dni nici z grania. Czy ktokolwiek się tym problemem zajmuje? Czy tylko boot na support odpowiada a Xaar doradza nadal aby wyczyścić przeglądarkę?
Od czyszczenia przeglądarki już ..........
Tyle dni i ciągle to samo? Czy ktokolwiek jest w supporcie po za botem odpisującym wszystkim to samo?
Settlers Online to gra w której głównym zadaniem jest czyszczenie przeglądarki ? - co i tak rzadko kiedy pomaga bo ekipa nie potrafi albo boi się przyjąć do wiadomości że ma skopane oprogramowanie lub beznadziejnych programistów albo ich w ogóle nie ma i to się turla ale w przepaść.
Nie wiem czy tylko u mnie czy więcej osób ma tak samo, niby da się wejść na wyspę, nawet do przygody wpuszcza tyle tylko że po wybudowaniu czegokolwiek lub np próbie przestawienia generała gdziekolwiek nic sie nie dzieje wisi wszystko w powietrzu gra niby działa ale chyba nie ma łączności z serwerem bo nic sie nie dzieje. Ma ktoś tak jeszcze ?
od rana wszystko na razie dobrze działa - czyżby czyżyk czy tylko jaskółka?
podziała chwile dobrze i blokuje logowanie na godzinę lub dłużej.
mi tez dzialala okolo 6, od poltorej godziny nie da się wejść.
mi się już nawet nie chce nic pisać na temat tej chorej sytuacji :)
zalogować się udało nie raz i często po długich oczekiwaniach ale od rana nie wchodzi mi na przygodę "Wczytywanie mapy..."
Wczoraj sprzedałem koszyki aby dziś rano zapuścić i od rana nie mogę wejść na jego mapę. I jak ja wychodzę w jego oczach że bufów nie dałem?
Od rana gra wygląda tak :
1. logowanie, czyszczenie, logowanie, czyszczenie - aż zaloguje
2. próba wejścia na przygode lub do znajomego aby dać bufy i komunikat "wczytywanie mapy"
3. relog i od nowa punkt 1.
Czy wy to nazywacie grą?
Czy ktoś kompetentny może się wypowiedzieć kiedy serwery będą pracować poprawnie bo nie tylko ta gra jest i ciągłe czyszczenie i restarty bardzo przeszkadzają w innych grach programach na kompie.
Nie zasłaniajcie się że to beta bo kasę pobieracie za diamenty więc oczekujemy chociaż stabilności.
Najbardziej mnie boli to że coraz więcej znajomych już sobie odpuściła tą grę i niedługo nie będzie z kim grać i nam też pozostanie powiedzieć żegnam skoro tyle dni serwer ma problemy a ekipa wmawia nam że to po naszej stronie.
kaplica tso padło dla mnie:(
Xaar,
to co dzieje się na serwerze Nowa Ziemia to efekt Waszej zchłanności lub całkowitego niedbalstwa.
Piszę "Waszej" ponieważ reprezentujesz firmę BlueByte.
Dobrze wiedzieliście, że serwer jest przeciążony więc nie trzeba było otwierać ponownie rejestracji. A przynajmniej ustanowić jej górną granicę.
Na innych serwerach thesettlersonline nie istnieje problem lagów, niestabilności, kicków a założę się że są one w tym samym pomieszczeniu i na tych samych łączach co Nowa Ziemia. (oczywiście też te same pliki bazowe)
Dużo ludzi deklaruje chęć odejścia od gry.
Ja napiszę inaczej. Grać dalej będę.
Będę zabierał wam zasoby serwera/wzbogacał ruch sieciowy do Was logując się tak jak zwykle.
Na tyle na ile będzie się dało.
Natomiast wiem, że nie wydam więcej ani jednego złamanego grosza.