Skoro dali skrócenie czasu walki - nie jest już takie istotne wydłużenie tego czasu dla tawerniaków - jak się wyszkoli atakującego na skrócenie rundy to relacja czasu walki bloku i ataku i tak dość istotnie się poprawi
Wersja do druku
Jest jeszcze kwestia bloków 1R tylko na przejście majora.
Wkoncu jakas pozytywna zmiana od BB , mysle ze teraz troche graczy wroci na serwery.
jakoś za bardzo tych zmian nie odczuję bo i tak atakuję jednostką która stoi najbliżej i raczej nie będę ściagał mma czy majora z końca mapy żeby zaoszczędzić kilkanaście jednostek ale fajnie że wprowadzają coś co graczom się przyda.
Swoją drogą zauważyłem że podali ceny za czempionów. Tanio nie jest ale myślałem że będzie gorzej.
A może ktoś wie czy pod te zmiany da się zaktualizować symulator,czy będą w nim dostępni generałowie z nowymi umiejętnościami?
Nie tyle popieraja ile zostali postawieni przed faktem dokonanym i musieli sie przystosowac.
Nadal z tego nie wynika, ze jest tam ktos kompetentny kto jest w stanie zaproponowac zmiany wspomagajace bloki. MO jest przykladem tego ze bardzo nie wiedza co z tym fantem zrobic.
Tak w zasadzie to nie musieli. W cywilizowanej grze jak jest błąd, to się go poprawia bez pytania użytkowników o zdanie.
Nie widzę przeciwwskazań do wspierania bloków, ale oczywiście w poprawnej formie.
Jeśli chodzi o umiejętności dla tawerniaków, to kilka się znajdzie, ale raczej z niskim priorytetem - odzyskiwanie jednostek, skracanie podróży, zwiększanie pojemności, poprawianie celności.
Poprawa celności i pojemności może otworzyć nowe bloki i ustabilizować stare.
Jest pokazane 100%.
czy jeśli wykształcę u generałów szybsze poruszanie się po mapie, to czy istnieje możliwość, że bloki przestaną wychodzić?
czy opłaca się nauka mistrzów sztuki walki umiejętności kolos, dającej obrażenia obszarowe?
Tak, niestety będzie taka możliwość. Obecnie w większości przypadków puszczenie gienka nieco wcześniej niczym nie skutkuje, po ulepszeniu atakującego może się zdarzyć, że zostanie przechwycony, to samo tyczy się tawerniaków. Jeśli będzie blok na 2 tawerniaków, to mogą wystąpić komplikacje. Ale jeśli dasz tyle samo ksiąg każdemu gienkowi, to będą chodzić szybciej a bloki będą wchodzić tak samo jak teraz.
bloki będą pewniejsze jeśli wyszkolisz generałów na taka samą predkość poruszania się
Tak tylko później to trzeba będzie mieć taką mega rozpiskę z gienkami gdzie co i jak który może atakowac
Chodzi mi o to że, aby nauczyć tawerniaków szybszego chodzenia po mapie (trzecia linijka drzewka), najpierw należy im dostarczyć conajmniej 10 innych książek (pierwsza i druga linijka drzewka). Jeśli więc nauczymy ich umiejętności np. Szybki Ostrzał, Kolos, Najazd czy Wyborna celność, to może sie okazać że generał tawernik wygra wcześniej niż powinien. Stąd też moje wcześniejsze pytanie: czy jeśli wykształcę u generałów szybsze poruszanie się po mapie, to czy istnieje możliwość, że bloki przestaną wychodzić?
Jeśli wyszkoli się u gienka atakującego przywódcę np. majora szybsze chodzenie po mapie, a pozostałych pozostawi bez zmian to wystarczy albo odpowiednio dalej odsunąć obóz albo posłać atak na przywódcę z opóźnieniem. Zapewne prędzej czy później jakaś mądra głowa przy odrobinie czasu policzy ile to sekund lub palików trzeba odczekać by posłać atak na bossa w zalezności od wyszkolenia generała.
Proste - zyskasz wtedy na atakach bez bloku.
Nie prościej skrócić czas trwania rundy ? 30% przy 3 rundach walki to już jest sporo
No to jedyna rada taka by gienek wyszkolony na coś tam miał odpowiednie oznaczenie bo na dziś ciężko się połapać który był szkolony a który nie
Jednak dużo łatwiej będzie rozstawiać generałów jeśli obaj (Blok i Atak) będą tak samo szybko łazić
Generalnie to zgadzam sie że umiejętności zdobyte po drodze mogą nam namieszac w blokowych generałach. Ale:
Szybki ostrzał to łucznicy - jest gdzies blok na łucznikach?
Wyborna celność - jak wyżej. Oprócz tego z tej linijki raczej sie weźmie nawigacje
Już wydalismy 6
Gra na własnym boisku - nic nie daje ale tez nie szkodzi w blokach
to juz 9
Najazd - jeśli "wrogi dowódca" to boss to tawerniak szkolony do bloku raczej z bossami nie będzie walczył
Brakuje jednej księgi. Moim zdaniem mozna zaryzykowac Najazd a jak nie to Draśnięcie - na bloki nie wpłynie.
Reasumując - wydaje się że wyszkolenie tawerniaka "pod bloki" ale szybkochodzącego da sie zrobić bez rozwalania jego parametrów bojowych
i nawet stosunkowo "tanio" ;) jeśli możemy poświęcić 7 manuskryptów na nic
ciekawe, czy wprowadzą to jeszcze w tym roku...
Mnie ciekawi ile błędów wraz z tą nowością wprowadzą :)
http://emoty.blox.pl/resource/rotflwt.gif
Wcześniej przewidywaliście? http://emoty.blox.pl/resource/takaemotka.gif
Pozdrawiam
RedJul
z tego co zauważyłem na testowym to gienek z tą umiejętnością jedynie przenosząc się idzie szybciej (nieznacznie), do ataku idzie "zwykłą" prędkością. Według mnie fajna umiejętność ale 20% to mało. powinno być 10%/25%/50%. Prędkość składania i rozkładania obozu niestety zostaje taka sama.
i dlatego zrezygnuje z tej umiejętności u wszystkich moich generalów
możne coś zmienia. pewnie z rok minie zanim wprowadzą do oficjalnej gry
W BB pracują ciężko, lada dzień pewnie nowa wersja będzie do testowania po naszych uwagach, a gdyby przyłączyło się jeszcze parę osób do komentowania na testowym, to pewnie jeszcze krócej by to wszystko trwało.
Jeśli się wczytać w nasze komentarze i odpowiedzi BB, wygląda na to, że biorą sobie wszystkie uwagi do serca i że zmian w stosunku do pierwotnej wersji będzie całkiem sporo, bo było/jest co zmieniać.
Obstawiam, że przed wakacjami będziemy mieli na co wydawać książki.
Swoją drogą ciekawe, czy pracują też nad ulepszaniem wyspy, o którym też wspominał któryś pamiętnik developera.
Jest dokładnie tak, jak pisze m_ic_ha_l.
Obiło mi się gdzie o oczy, że ulepszenie wyspy w postaci drzewka zostało zarzucone, ale nigdzie teraz tego nie znajdę.
A co do tego czy będą zmiany ? Dobre pytanie. Mam wrażenie, że mimo zapowiedzi na forum o przyglądaniu się opinii graczy drzewko zostanie dokładnie takie je jest.