Nie tylko. Jesli duuuzo gadzecia... eee kolekcjonerow ;)
Poza tym, mocno by to usprawnilo brania/dawanie lootow ("Loot w DMK sprzedam, tylko Dropiarz" ;))
I zazalenia=praca dla suportu ;)
Wersja do druku
I już widzę te ofki na handlu, sprzedam loot, tylko najszybszy generał -.-
wrzucisz premie masz to samo
gratki za pomysł
Premie znaczy sie strzalki i skrytki?
Przeciez niedlugo malo kto to bedzie mial :D
A do 75 daleka droge jeszcze maja gracze z czolowki
2/5 minut i 100 wojska, moje marzenie....
fajny pomysł jestem za.. Ale niestety wydaje sie mało realny do wprowadzenia..
Author=sparkza bloki to nie były na początku? a stały się ważnym elementem gry.Cytat:
Chyba nie myslicie powaznie, ze BB zacznie dodawac do gry rzeczy wspomagajace cos, co jest dosc oczywistym exploitem ?
jest na testowym pomysł dodania "awaryjnego" kwatermistrza jako jednej z nagród "gwiazdkowego" eventu - niech się komuś blok posypie w sytuacji, gdy dropy wymienione/sprzedane - to też wspomaga exploit?
jestem za dodaniem takiego generała, tylko niech wraca godzinę, jakaś cena pośpiechu musi być;p
Tak, bloki to jest dosc ewidentny exploit.
Roznice pomiedzy tym a tym czego dotyczy temat sa dwie :
1. BB oficjalnie przelknelo temat blokow, do tematu systemu dropow sie nie ustosunkowalo.
2. Skala - uzywanie blokow zmniejsza odrobine straty w pewnych miejscach przygody, jesli chodzi o dropy natomiast dostajesz pelny pakiet nagrod za zerowy wklad w przygode.
Nie mozna wykluczyc ze BB kiedys cos odbije i taki general powstanie, ale tak jak pisalem powyzej, nie nalezy oczekiwac ze BB od tak przychyli sie do propozycji lepszego wykorzystywania exploitow ;p To raczej precedens niz cos co mozna a priori zalozyc.
Jestem za, ale wracać powinien z 2h, a nie 30 min, można by było go wykorzystać do przenoszenia.
a nie lepiej jakas mini strzalka za 10 sc zabijajaca jedna jednostke (nie mniej nie wiecej) z hp nie wiekszym niz 200 ?
Generał Ninja:
statystyki takie jak MSW
może zabrać ze sobą maksymalnie 5 jednostek wojska
czas podróży na przygodę i z powrotem taki jak kwatermistrz mikołaj
kolejna odmiana tego samego :/ może od razu wyrzucić strzałki i skrytobójce ?
jak dla mnie drop powinien być adekwatny do poniesionych strat w przygodzie skończył by się ten cyrk :)
Hmmm policzmy trochę: podróż takiego gienia tam i z powrotem to ok 95 min (na zwinięcie obozu trzeba trochę dodać) w tym czasie jakikolwiek szybki ma szansę zgarnąć prawie 3 dropy przy dobrych wiatrach. Jak dla mnie pomysł chybiony o "kilometr od celu".
Witam.
Generał Ninja. Super nazwa. :) A co na to inni gracze? Zapraszam do głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Chyba raczej powinien się nazywać Kamikaze bo to lepiej oddaje nature jego użycia: do samobójczych ataków zmiękczających przeciwnika.
Jak już słusznie zauwazono to takie strzałki/skrytobójca tyle że wielokrotnego użytku.
Skoro to samobójca to najistotniejszym jego parametrem będzie recovery. Jeśli będzie taki jak nietawernianych generałów czyli 2h to powiedzmy ze będzie to ciekawy dodatek jesli ktos sie nie spieszy.
Na skrócenie recovery raczej nie licze, wydłuzenie tego czasu uczyni generała w praktyce bezuzytecznym.
Czas podrózy z/na przygode ma mniejsze znaczenie ale kompletnie nie rozumiem czemu wzorem ma byc akurat kwatermistrz mikołaj? Co nam daje koles jadący na wyspe w 2 minuty jesli wiezie tylko 5 ludzi ze sobą? Wydłuzony powrót to tylko wada więc tym bardziej nie widze powodu zeby sie o to prosić
recovery jest bez znaczenia bo a) licznik sie i tak resetuje przy zakonczeniu przygody, b) jesli juz na sile zakladac ze taki general kiedykolwiek powstanie to raczej rzadko bedzie wisiec na przygodzie wiecej niz 2 godziny, predzej przygoda sie skonczy krotko po jego ataku i c) i tak jest bezuzyteczny do czegokolwiek innego wiec nie bedzie go brakowac np do atakow w Twojej przygodzie.
Owszem ma. Skoro ma miec "statystyki jak MSW" to bedzie mial 450-500 w pierwszym ataku. Jesli mial by bardzo krotkie recovery (pofantazjujmy - 2 minuty) to mozna by nim spamowac obozy do skutku.
Tyle, ze "statystyki MSW" oznaczaja standardowe 2h wiec sam sobie odpowiedzialem;)
Ten genreał będzie sensowny do czasu zniesienia limitu na zakup strzał i skrytków. No w sumie nawet gdyby limit podnieśli do 5 strzał dziennie to sens tego gienka staje się bezsensowny. NO chyba że na przygodę miałby lecieć w 15 sekund a po mapie łazić jak w ekspedycjach.
Co do powrotu z przygody... no sory ale trzeba by było mieć z 10 takich gienków.
jeżeli będzie miał statystyki mma, to kolejny gienek byłby do ataku jednostek pierwszego ataku :)
a na wielkanoc piąty mma będzie, więc raczej ten nie potrzebny
niemal identyczny wątek był TUTAJ.
Dlaczego tak ciężko jest podbić stary wątek, zamiast tworzyć klony i w kółko wypisywać to samo?
Coś w czasie nieistniejących przerw technicznych trzeba robić :D
to juz lepiej dajcie strzalke ninja zabija 1 jednostke z hp nie wiekszym niz 501 hp koszt z 5-10 sc bez limitu w kupieniu - limit mozna uzyc 1 raz w przygodzie
a może tak niech dadzą "granat bbzbuk": zabija wszystkich w okolicy 10m a reszcie się odechciewa :)
Zaraz napiszesz że 20 wątków o menu gwiazdy to też nie były duble :D
Uwielbiam myślenie typu " skoro BB nie reaguje na mój pomysł, stwórzmy X watków na ten sam temat, może zauważą ... " :D :D :D
Ale jak widać graczom się nie chce szukać tematów , a moderacji wyłapywać dubli :)
Wracając do tematu jestem na nie :)
BB nie popiera sprzedaży dropów drugi/trzeci slot miał służyć wspólnemu wykonywaniu przygód, ja popieram stanowisko BB. Od generała na dropy wolałbym możliwość odebrania trzech dropów.
To chyba powinno być oczywiste, jeśli ktoś nie jest w stanie wykonać sam przygody lub chce się podzielić nagrodą ze znajomym zaprasza tą osobę i drop dzieli się na pół. Jeśli nie chcę biorę całą nagrodę sam. Obecnie jest dokładnie tak samo, tylko w celu odbrania całego dropa samemu BB zmusza nas do wykonania szeregu zbędnych czynności jak szukanie osoby na wymianę lub sprzedaży dropa więc to samo BB jest winne źle zaprogramowanemu systemowi zmniejszającemu intuicyjność i obniżającemu grywalność.
Witam.
Ponieważ istniało kilka podobnych tematów, wątki zostały połączone.
Zachęcam do głosowania!
Pozdrawiam,
MOD_Persefona