Więc nawet nie piszę juz do supportu. Fajnie wygląda zdradzony krawiec wiszący od 3 dni. Co rusz to bugi. Ładna mi to wersja finalna.
Wersja do druku
Więc nawet nie piszę juz do supportu. Fajnie wygląda zdradzony krawiec wiszący od 3 dni. Co rusz to bugi. Ładna mi to wersja finalna.
Taka mała ciekawostka
Wraz z nowym systemem poczty do gry został wgrany kolejny błąd umożliwiający zaproszenie dodatkowej osoby do przygody. Sprawa jest prosta zapraszamy 1 osobę, która to odrzuca zaproszenie, po czym zapraszamy tyle osób ile jest slotów w przygodzie, które to akceptują zaproszenie. W momencie, gdy wszytkie 3 sloty są zajęte osoba, która odrzuciła wchodzi na pocztę tam powinno wisieć zaproszenie poprzednio odrzucone wchodzimy w nie potwierdzamy. Tym sposobem w przygodzie mamy o 1 więcej osobę. Reszta działa normalnie, czyli wszyscy ubijają jednostkę i dostają dropy…
Działa to na polskich serwerach
Przykład z pl s4: http://scr.hu/1uc7/n4jn1
Maksiu, to jeden z mechanizmów, który blokuje slot przygód. Więc nie polecam ryzykować.
mam nadzieje ze te błędy z wisząca przygodą naprawia po dzisiejszej konserwacji
kosiarz_umysłów, prace nad skryptem cały czas trwają. Jeśli nie uda się go ukończyć do przerwy konserwacyjnej, postaramy się go uruchomić w ciągu dnia. Jednak na chwilę obecną nie mogę niczego obiecać. Gdy pojawią się potwierdzone informacje, dam znać.
witam xaar dzięki za odpowiedz w wątku:), mam tylko jedno zasadnicze pytanie? przewidzieliście jakieś konkretne zadość uczynie za brak tego slota, czy na przepraszam się skończy?? mam premium wykupione i powiem szczerze ze przygód 1 osobowych to mało robię. Więc przez ten błąd jestem mocno "w plecy"
Właśnie, czy czas premium będzie przedłużony? Wysłałem maila do suportu w sobotę, bo wtedy się to wydarzyło, więc już 3 dzień, jak nie mogę w pełni korzystać z konta premium.
jestem jedną z wielu. w plecy 900 monet za lota którego nie mogłam uruchomić przez wiszących czarnych. Czy support odda?
i_z_a_k_, w takich sytuacjach zawsze obowiązuje ta sama zasada: żeby w ogóle poruszyć wątek ewentualnych prezentów za zaistniałe utrudnienia, utrudnienia te muszą zostać wyeliminowane (w tym przypadku problem z zaproszeniami). Oczywiście pamiętam o przedłużonej konserwacji w ostatni wtorek, później tej dodatkowej (tego samego dnia) oraz o "niewidzialnych" przygodach, które blokują zaproszenia.
Jurek12345, to co mogę obiecać na chwilę obecną to tylko to, że czas aktywnych dni premium zostanie przedłużony o czas trwania konserwacji. To samo tyczy się czasu aktywnych przygód. A co będzie dalej? Zobaczymy. Na razie priorytetem jest usunięcie utrudnienia ze "slotami widmo".
najlepszą rekompensatą będzie gra bez niedomagań :)
choć widać że nie ma jakiegoś ciekawego pomysłu na dalszy rozwój rozrywki...
pojawiają się tylko nowe budynki zastępujące po części ich starsze odpowiedniki
jakieś wzmianki o mityczny pvp i co dalej? 6 lvl budynków i premie x5,6,7???
Widze że problem nie został wyeliminowany.
Niestety, dzisiejsza konserwa nie rozwiązała problemu wiszących przygód. Support też nie odpowiedział na moje zgłoszenie....
No niestety również nadal nie mogę przyjmować zaproszeń, choć stara przygoda już od paru dni nie "wisi".
("Support" odpisał po 5-ciu dniach, że prosi o screeny w załącznikach a nie pod linkami..... Choć opisałam dokładnie całą sytuację i podałam również linki tu do wątków na forum... Nie wiem, co mogą w takiej sytuacji dać screeny - po prostu nie aktywuje mi się przygoda z zaproszenia. Ale spoko, pofotografowałam i powysyłałam, niech nie mają alibi, by nic z tym nie robić).
Konserwacja nic nie przyniosła, od 5-ciu dni "wisi" mi bohaterski, support milczy ....
A jeszcze w gildyjnym "poznaj nowe przygody co najmniej jedna", mogło by zaliczyć wszak jedna już mam, zakończona ze trzy dni temu.
Ja już od tygodnia nie mogę zapki do przygody przyjąć i cisza.... Po prostu support nie wie co jest źle i zwodzi nas ;-)
Jakby wiedzieli co jest nie tak to przez noc by naprawili a nie zajmowali się pierdołami typu suwaki itd.
Wszystko się zaczęło od ponownego wgrania nowej poczty więc jak dla mnie już dawno bym ją wywalił i sprawdził czy jest ok czy to nie to a nie kolejny dzień i nic...
Wisi i nie chce zniknąć "widmo przygoda", z tego co zauważyłem to problem jest z nowa pocztą, znajomy dostaje zaproszenie do przygody - odrzuca je a mimo to jest w przygodzie. Druga osoba przyjmuje zaproszenie ale w przygodzie są wszyscy 3, nawet ten który odrzucił zaproszenie. Po zakończeniu przygody ten który zaproszenie odrzucił ma przygodę widmo. konserwa nic nie wniosła pozostaje czekać na następną i następną i następną i tak w kółko.
Niestety u mnie także nadal wisi przygoda sprzed tygodnia . Szkoda premii :(
widzę , że nie tylko u mnie taki problem ,mi przepadło premium, oraz kilka dropów. A slota mam zablokowanego jeszcze przez 6 dni . Ciekawe kiedy to się skończy.
Już wcześniej miałem ten problem, przyjąłem zaproszenie, ale wojska za nic nie mogłem wysłać. Wtedy wybawieniem okazała się konserwa wprowadzająca na moment stary system poczty. Problem pojawił się ponownie po wgraniu nowego systemu poczty. Zapki nie odrzucałem, po prostu przyjąłem ją, przy okazji żmudnego kasowania informacji o bufach. Pokazało mi, że zaproszenie zostało przyjęte po czym na czacie dostałem info, że zapkę odrzuciłem. Relog nic nie wskórał, znalazłem gara bo tyle mogłem zrobić i zapka sobie zawisła na amen.
Jaki jest problem usunąć na moment tą nową pocztę powrócić do starej i sprawdzić a nie na siłę promować pocztę która więcej problemów robi niż pożytku.
A wystarczyło do starej dodać zaznacz wszystko lub zaznaczanie i kasowanie wielu i tyle ;)
Jeśli powrót do starej poczty spowodowałby, że wróci nam działający slot na przygodę z zaproszenia, to naprawdę będzie skandalem jak tego nie zrobią jeszcze dzisiaj ...:mad:
co konserwa to wieksze szkody:) od 2 dni proba wyslania gienka do przygody.....
raz nawet byl juz w wladyce :)
czy to jakiś żart już po 15 a tu żadnego info o konserwie dzisiejszej.........
25.01.2014 wysłałem zgłoszenie do supportu o zaistniałej sytuacji (Tak wiem to sobota) czekałem cierpliwie do dziś na odpowiedź supportu. Miałem cichą nadzieję ze podczas konserwacji naprawia ten cholerny slot przygody, ale jak zwykle się przeliczyłem. Przygoda dalej wisi ,support nie raczy udzielić odpowiedzi na maila, BB_Xaar zresztą tez , bo kopie wiadomości wysłanej do supportu ma w swojej skrzynce od kilku dni.
Kontakt administracja - gracz oceniam na poziom żłobka.
Przygoda jak się zakończy to nic nie naprawia tyle że znika z księgi zadań. Moja się już po 2 dniach zakończyła bo pomagałem w mrocznych kapłanach, przygoda znikła z księgi zadań ale problem dalej pozostał. Zaproszenia dochodzą klikam na nie i nic tak jakby tego kliknięcia nie było. Relog i dalej to samo zaproszenie jest. Odrzucić się da normalnie ale system po zaakceptowaniu nie dodaje do slotu przygody niestety....
Ja też dzisiaj po cichu liczyłem na to ze w końcu moja ubojnia byków zostanie otworzona w końcu:) rzeźnicy już mi się pieklą :) i co ja mam im powiedzieć:)
ja dostałem odpowiedz na skrzynkę pocztowa o treści takiej
"Witaj i_z_a_k_,
Uprzejmie informuję, że sprawa została zgłoszona do działu technicznego, który zajmuje się naprawianiem problemów w grze.
Nie otrzymaliśmy informacji kiedy zostanie to naprawione jednakże jak tylko ją uzyskamy natychmiast się z Tobą skontaktujemy.
Najmocniej przepraszamy za wszelkie niedogodności oraz dziękujemy za wykazaną cierpliwość.
W razie dalszych pytań bądź wątpliwości, proszę o kontakt."
Powiem też tak ze każdy może popełniać błędy nawet najlepsi - ale niestety żyjemy w takich czasach że za błędy trzeba płacić. Nie wiem czy zespół tso zdaje sobie sprawę że to najczęściej takie bugi trafiają się ludziom z odpalonym premium... mi trochę zostało dni premium ale to nie znaczy że nie jestem w plecy, bo jestem i to dużo.
pozdrawiam i czekam cierpliwie w pierwszej kolejności na naprawę a później na ........ no właśnie się okaże
hm Xaar czy możesz napisać co się stało z wczorajszą prawdopodobną dodatkową konserwacją? bo normalnie się informuje ludzi o takim zajściu że nie będzie jej lub została przeniesiona na inny dzień itp.a tu żadnej informacji to jest chyba jakieś nieporozumienie
mi taka odpowiedz przysłali
Uprzejmie informuję, iż Twój problem z zablokowaną możliwością przyjmowania zaproszeń została zgłoszona do odpowiedniego działu.
Z przykrością informuję, iż niestety nie jest nam na chwilę obecną znany termin naprawienia tego błędu.
Najmocniej przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za wykazaną cierpliwość.
W razie dalszych pytań bądź wątpliwości, proszę o kontakt.
Życzę miłego dnia.
Pozdrawiamy,
Zespół The Settlers Online
hehe macie szczęście mi od soboty nikt nie odpisał :) A problem dalej nie ruszony, premia przepadała a przygoda jak wisiała tak wisi
Informacja:
U części osób utrudnienie związane ze slotem przygód może nadal występować.
Więcej informacji na temat dalszych poprawek pojawi się w przyszłym tygodniu.
BB_xaar
Czyli rozumiem że dziś dopiero środa i do kolejnej konserwy tyłka nie ruszycie by rozwiązać ten problem a prezencikami zamydlicie ludziom oczy ?
Po prostu gratuluję podejścia....
U części osób utrudnienie związane ze slotem przygód może nadal występować
nie rozumie tego zdania ,jak może nadal występować to co komuś się naprawiło czy co?
o czym wy tu piszecie,takie jest podejście do gracza ze nie którym karzecie czekać do następnego tygodnia na temat dalszych poprawek które będą lub nie będą
U kogo zniknął problem przygody widmo niech tutaj napisze, bo jakoś nie wierze żeby takie osoby były. U mnie jak wisiała tak wisi. Programiści coś robią w tym kierunku żeby usunąć błąd? czy tylko siedzą i grzeją krzesło przed komputerem? Ja tam wole nie mieć błędów niż te wasze prezenciki, które dajcie za utrudnienie, których nadal nie poprawiliście, to za co przepraszacie? za brak profesjonalnego podejścia, niekompetencje? Prezenciki z których i tak nie skorzystam bo po co, premię załączę? i będę robił przygody jednoosobowe? bo nie mogę wymienić z innymi graczami. Cisną się mi słowa niecenzuralne więc już skończę kwitując jednym słowem ŻENADA.
MocarnyKnur, tak, programiści nadal nad tym pracują, około północy będzie znany wynik tych prac.
Oczywiście gdy tylko otrzymam nowe informacje, dam znać (ogłoszenie na stronie głównej).
Mogę także obiecać, że gracze, którzy są dotknięci problemem "niewidzialnych przygód" (zablokowany slot zaproszeń), otrzymają oddzielne prezenty. :)
Odpisali !!!! Pisałem w sobotę i dziś mam 1 odpowiedź : )
Witaj misiekd,
Najmocniej przepraszam za zwłokę w odpowiedzi na zgłoszony problem.
Najmocniej przepraszam za zwłokę w odpowiedzi na zgłoszony problem.
Uprzejme informuję, iż dział techniczny podejmuje wszelkie kroki, by usterka dotycząca zawieszonej przygody została usunięta.
Przepraszam za wszelkie niedogodności.
Pozdrawiamy,
Zespół The Settlers Online